Εκδήλωση προς τιμή του Καραβιώτη ιατρού Δρ. Γιώργου Χριστούδια – Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, 2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Εκδήλωση προς τιμή του Καραβιώτη ιατρού Δρ. Γιώργου Χριστούδια


Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011Ο Δήμος Καραβά σε συνεργασία με τα Σωματεία και τις Οργανώσεις της κωμόπολης Καραβά και με τη στήριξη του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, διοργανώνει Εκδήλωση προς τιμή του Καραβιώτικη Ιατρού Γιώργου Χριστούδια ο οποίος διαπρέπει με το ιατρικό και επιστημονικό του έργο στην Αμερική.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 7.30μμ, στο Οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στο Στρόβολο.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει αναφορά στο πολύπλευρο κοινωνικό έργο του Καραβιώτη ιατρού κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος του συλλόγου αποδήμων Αμερικής «Λάμπουσα» Νέας Υόρκης καθώς και παρουσίαση του ιατρικού και επιστημονικού του έργου. Θα ακολουθήσει ομιλία από το Δρ. Χριστούδια με θέμα τη «Λαπαροσκοπική Χειρουργική και τις προοπτικές της στην ιατρική».


Ο Δρ. Γιώργος Χριστούδιας είναι ειδικός στη γενική χειρουργική και στη χειρουργική ογκολογία και εργάζεται από το 1979 στο Νοσοκομείο Holy Name στη Νέα Υερσέη των Ηνωμένων Πολιτειών.  Μετά την εμφάνιση και ανάπτυξη των διαδικασιών λαπαροσκοπικής χειρουργικής, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στις μικροεπεμβατικές διαδικασίες και από το 1990 μέχρι και σήμερα ασχολείται με τις λαπαροσκοπικές εγχειρήσεις. Ο Δρ. Χριστούδιας έχει επίσης εφεύρει και έχει τα δικαιώματα για δώδεκα ιατρικά εργαλεία τα οποία έχουν επηρεάσει θετικά τις λαπαροσκοπικές επεμβάσεις. Ο Δρ. Χριστούδιας έχει εκδόσει δεκάδες επιστημονικά άρθρα και συγκαταλέγεται στη λίστα με τους 100 καλύτερους λαπαροσκοπικούς χειρούργους της Νέας Υόρκης.