Εκδήλωση προς τιμή των Συνταξιούχων Καραβιωτών – 5 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΡΑΒΙΩΤΩΝ


ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «Ο ΚΑΡΑΒΑΣ»


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, η καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμή των Συνταξιούχων Καραβιωτών. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» με την οικονομική συμβολή του Δήμου Καραβά στο γεύμα που δόθηκε προς όλους τους ηλικιωμένους Καραβιώτες.


Η συμμετοχή ήταν μαζική και ξεπέρασε σε αριθμό προηγούμενες εκδρομές. Λεωφορεία γεμάτα Καραβιώτες από Λευκωσία και Λεμεσό και ιδιωτικά αυτοκίνητα από Πάφο και Λάρνακα, συναντήθηκαν στο χωριό Αναλυόντας, για κοινό εκκλησιασμό στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Μια συνάντηση ξεχωριστή, συγκινητική, γεμάτη νοσταλγία. Για 37 χρόνια  μακριά από την Ευαγγελίστρια, τον Αη Γιώργη, την Αγία Ειρήνη, την Αχειροποίητο του Καραβά, τους φιλοξενεί η μικρή, απέριττη, εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Καραβιώτες και Καραβιώτισσες σμίγουν τον πόνο, το δάκρυ και τον πόθο της επιστροφής με αντίδωρο τη χαρά της επανασύνδεσης.


Μετά τον εκκλησιασμό, προσφέρθηκε πρόγευμα σε όλους τους εκδρομείς στο προαύλιο της Μονής. Στη συνέχεια ακολούθησε προσκύνημα στην  Ιερά Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου στο Πολιτικό και γεύμα σε κέντρο της περιοχής. Μαζί με το φαγητό, το τραγούδι, το χορό, θυμήθηκαν τα παλιά. Τους όμορφους ονειρεμένους καιρούς που όλοι μαζί μοιράζονταν τις χαρές και τις λύπες, τις ομορφιές και τα αγαθά της φύσης του Καραβά.


   

Στο προαύλιο της Ιεράς Μονής Αγίου Ηρακλειδίου στο Πολιτικό


Φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη συνάντηση


Χαιρετισμούς  στους συνταξιούχους απηύθυναν ο Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» Νίκος Χατζηστεφάνου και ο Δήμαρχος Καραβά Γιάννης Παπαϊωάννου. Και οι δύο έδωσαν  την υπόσχεση πως θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και να προσφέρουν μαζί με τα οργανωμένα σύνολα του Καραβά, με αμετάθετο στόχο την επιστροφή στον Καραβά κάτω από συνθήκες ελευθερίας, μονιμότητας και αξιοπρέπειας.


   

Ο Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση


Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Δήμαρχος Καραβά ο οποίος εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για τη στήριξη και τη συμπαράσταση που προσφέρουν με την παρουσία τους οι Καραβιώτες κάθε ηλικίας στο έργο του Δήμου και των οργανωμένων συνόλων του Καραβά


Συγκινητική από κάθε άποψη ήταν η συμμετοχή των συνταξιούχων Καραβιωτών στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με απαγγελίες, τραγούδια και αφηγήσεις αναμνήσεων από τον αξέχαστο Καραβά μας.


 


Στιγμιότυπο από το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης με τη συμμετοχή των συνταξιούχων Καραβιωτών