Εκδήλωση προς Τιμή των Αποφοίτων Νέων με Καραβιώτικη Καταγωγή


 


Εκδήλωση προς Τιμή των Αποφοίτων Νέων με Καραβιώτικη Καταγωγή


Πέμπτη – 16 Ιουνίου 2011


Η Σχολική Εφορεία Καραβά σε συνεργασία με το Δήμο Καραβά και το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» διοργάνωσαν για 17η συνεχή χρονιά στην προσφυγιά, την καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμή των αποφοίτων Λυκείων, Τεχνικών και Ιδιωτικών Σχολών που κατάγονται από τον Καραβά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011,στο Οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στο Στρόβολο.


Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Νίκος Χατζηστεφάνου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Καραβά, κ. Σωτήριος Φραντζέσκος και εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Καραβά η Κατερίνα Νεοφύτου. Διαβάστηκαν επίσης χαιρετισμοί εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Κυρηνείας κ.κ. Παύλου.

 


 Ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Καραβά κ. Σωτήριος Φραντζέσκος απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση


Στη συνέχεια ακολούθησε απονομή συμβολικών δώρων σε όλους τους απόφοιτους Λυκείων, Τεχνικών και Ιδιωτικών σχολών που κατάγονται από τον Καραβά. Εκ μέρους των αποφοίτων απεύθυνε χαιρετισμό και σύντομη ομιλία η απόφοιτος Ελίζα Κοζάκου.
     

 Αναμνηστική φωτογραφία με τους βραβευθέντες απόφοιτους νέους με Καραβιώτικη καταγωγή


 Η Ελίζα Κοζάκου απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους των αποφοίτων με Καραβιώτικη καταγωγή της σχολικής χρονιάς 2010-11


 Η νεαρή Κλαούντια Μούσουλου προσφέρει στο Δήμαρχο Καραβά, ένα δικό της πίνακα με θέμα τον Πενταδάκτυλο για να κοσμεί το Οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στην προσφυγιά


Συγκίνηση και περηφάνια για τις ενέργειες των νέων μας, έδωσε με τη δική της συμμετοχή στην εκδήλωση η νεαρή απόφοιτος Κλαούντια Μούσουλου, η οποία δώρισε ένα δικό της πίνακα με θέμα τον Πενταδάκτυλο και τον αγώνα για επιστροφή για να κοσμεί την αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών.


Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης έγινε αναφορά σε ιστορικές πληροφορίες και στοιχεία για τον Καραβά μέσα από την προβολή δεκάλεπτης ταινίας αφιερωμένης στην κωμόπολη Καραβά. Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε μουσική ενότητα με τις αδελφές Αγγελική και Νάσια Γεωργίου στο τραγούδι και το Μάριο Χαραλαμπίδη στο πιάνο.


   

Οι αδελφές Αγγελική και Νάσια Γεωργίου και ο Μάριος Χαραλαμπίδης στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης


 Αναμνηστική φωτογραφία. Από αριστερά: Γ. Παπαϊωάννου, Μ. Χαραλαμπίδης, Α. Γεωργίου, Μ. Χατζηστεφάνου, Ν. Γεωργίου, Ε. Καραϊσκου, Κ. Παπαϊωάννου και Χ. Τσαγγαρίδης


Στην εκδήλωση τιμήθηκε επίσης ο Κωνσταντίνος Γιαννάκη, ένας νέος με Καραβιώτικη καταγωγή, για τις διακρίσεις και επιτυχίες του στην Κύπρο και το εξωτερικό, στο άθλημα της ξιφασκίας.


Βασικοί στόχοι της εκδήλωσης ήταν η επιβράβευση των νέων αποφοίτων με Καραβιώτικη καταγωγή, η ανάδειξη και προβολή ιστορικών στοιχείων και πληροφοριών για την κατεχόμενη γη μας, η ενθάρρυνση και η ένταξη όσο το δυνατό περισσότερων νέων του Καραβά στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Καραβά και η συστράτευσή τους στον κοινό αγώνα για λευτεριά και δικαίωση.