Εκδήλωση προς Τιμή των Αποφοίτων Νέων με Καραβιώτικη Καταγωγή – 11.6.13

Εκδήλωση προς Τιμή των Αποφοίτων Νέων με Καραβιώτικη Καταγωγή


Τρίτη – 11 Ιουνίου 2013 


Η Σχολική Εφορεία Καραβά σε συνεργασία με το Δήμο Καραβά και το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» διοργάνωσαν για 19η συνεχή χρονιά στην προσφυγιά, την καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμή των αποφοίτων Λυκείων, Τεχνικών και Ιδιωτικών Σχολών που κατάγονται από τον Καραβά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013, στο Οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στο Στρόβολο.


   

Άποψη από την εκδήλωση


Ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Καραβά κ. Χριστάκης Χριστοφόρου απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση


Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Καραβά, κ. Χριστάκης Χριστοφόρου, ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Νίκος Χατζηστεφάνου, ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κκ Χρυσόστομος, η Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης κα. Ελένη Κτίστη και εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Καραβά η Μαρία Πατσαλοσαββή.


Στη συνέχεια ακολούθησε απονομή συμβολικών δώρων σε όλους τους απόφοιτους Λυκείων, Τεχνικών και Ιδιωτικών σχολών που κατάγονται από τον Καραβά. Εκ μέρους των αποφοίτων απεύθυνε χαιρετισμό και σύντομη ομιλία η απόφοιτος Δέσποινα Παπαϊωάννου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε επίσης η μικρή Γεωργιάνα Παπαντωνίου για τη διάκρισή της σε παγκύπριο μαθητικό διαγωνισμό δημοτικών σχολείων με θέμα τα κατεχόμενα.


   

Στιγμιότυπο από τις απονομές


Αναμνηστική φωτογραφία με τους νέους που τιμήθηκαν στην εκδήλωση και τους διοργανωτές


Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε μουσική ενότητα με τη συμμετοχή μαθητών από τη μουσική σχολή Λεωνίδα Πιτσιλλίδη.


Βασικοί στόχοι της εκδήλωσης ήταν η επιβράβευση των νέων αποφοίτων με Καραβιώτικη καταγωγή, η ανάδειξη και προβολή ιστορικών στοιχείων και πληροφοριών για την κατεχόμενη γη μας, η ενθάρρυνση και η ένταξη όσο το δυνατό περισσότερων νέων του Καραβά στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Καραβά και η συστράτευσή τους στον κοινό αγώνα για απαλλαγή της πατρίδας μας από την Τουρκική κατοχή.          

   

Στιγμιότυπο από την αντιφώνηση της απόφοιτου Δέσποινας Παπαϊωάννου


Αναμνηστική φωτογραφία μετά την επίδοση τιμητικής πλακέτας από το Δήμαρχο Καραβά στη Γεωργιάνα Παπαντωνίου για τη διάκρισή της σε παγκύπριο μαθητικό διαγωνισμό δημοτικών σχολείων με θέμα τα κατεχόμενα