Εκδήλωση προς τιμή των αποφοίτων – 13.6.18

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκδήλωση προς τιμή των αποφοίτων μαθητών Λυκείων με καταγωγή τον Καραβά

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Με βασικό στόχο την επιβράβευση των νέων αποφοίτων μαθητών με Καραβιώτικη καταγωγή, την αλληλογνωριμία μεταξύ τους και την προβολή ιστορικών στοιχείων και πληροφοριών για τον κατεχόμενο Δήμο του Καραβά, η Σχολική Εφορεία Καραβά σε συνεργασία με το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καραβά και με τη στήριξη του Δήμου Καραβά, διοργάνωσαν για 24η συνεχή χρονιά στην προσφυγιά, την καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμή των αποφοίτων Λυκείων, Τεχνικών και Ιδιωτικών Σχολών που κατάγονται από τον Καραβά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018, στο Οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στο Στρόβολο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν συνολικά 20 περίπου απόφοιτοι νέοι με Καραβιώτικη καταγωγή που απεφοίτησαν από σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης από όλες τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε μεταξύ άλλων, χαιρετισμούς από το Δήμαρχο Καραβά κ. Νίκο Χατζηστεφάνου, το μέλος του Δ.Σ. του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς», κ. Ελένη Δημοσθένους, τον Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσόστομο, την εκπρόσωπο του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης κ. Στάλω Κουκουμά, την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμου Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Επαρχίας Κερύνειας κ. Έλενα Οδυσσέως, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά, Μάριο Μούγη, καθώς και ομιλία από την Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Καραβά κ. Ανδρούλλα Χατζηδαμιανού Ασσιώτου.

Στη συνέχεια ακολούθησε απονομή συμβολικών δώρων σε όλους τους απόφοιτους Λυκείων, Τεχνικών και Ιδιωτικών σχολών που κατάγονται από τον Καραβά. Εκ μέρους των τιμώμενων απεύθυνε χαιρετισμό ο απόφοιτος Ραφαήλ Ορφανίδης.

Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε μουσική ενότητα με προβολές διαφανειών και προβολή του 10λεπτού ντοκιμαντέρ «Αφιέρωμα στον Καραβά». Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από τη Γραμματέα της Σχολικής Εφορείας Έλενα Διγενή Αχιλλέως.

 

Στιγμιότυπο από τις απονομές

Αναμνηστική φωτογραφία των αποφοίτων που
τιμήθηκαν στην εκδήλωση με την πολιτική και
θρησκευτική ηγεσία της Επαρχίας και τους διοργανωτές