Εκδήλωση προς τιμή των Αποδήμων Καραβιωτών – 13.9.18

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκδήλωση προς τιμή των Αποδήμων Καραβιωτών

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, 2018

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών, η καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμή των Αποδήμων Καραβιωτών, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο την περίοδο αυτή.

Ο Δήμος Καραβά έχει μακράν παράδοση στις εκδηλώσεις προς τιμή των αποδήμων κατοίκων του. Πριν το 1974 είχε καθιερωθεί η εκδήλωση «Γιορτή των Αποδήμων Καραβιωτών» στην οποία συμμετείχαν απόδημοι του Καραβά από όλο τον κόσμο, μια παράδοση που ο Δήμος Καραβά εξακολουθεί να τηρεί στην προσφυγιά.

Στην φετινή εκδήλωση πήραν μέρος περισσότεροι από 80 Καραβιώτες, απόδημοι, συγγενείς και φίλοι αποδήμων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Σωματείου «Λάμπουσα» Αμερικής κ. Σταύρος Καμιλάρης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Λαπήθου, Καραβά και περίχωρων κ. Σάββας Παυλίδης, τέως Πρόεδρος των Αποδήμων Αμερικής κ. Κώστας Τσέντας, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποδήμων Λαπήθου, Καραβά και Περιχώρων Λονδίνου κ. Χριστάκης Καριολής, ο Πρόεδρος του «Παγκύπριου», παράρτημα Κύπρου, κ. Κρις Χριστοδούλου, ο εκπρόσωπος του συνδέσμου Καραβιωτών Ελλάδας κ. Γλαύκος Χαρμαντάς και πολλές οικογένειες αποδήμων που διαμένουν στις ΗΠΑ, την Αγγλία και την Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Καραβά απεύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε όλους στην εκδήλωση. Απένειμε αναμνηστικά ενθυμήματα στους εκπροσώπους των οργανωμένων συνόλων των Καραβιωτών του εξωτερικού και στις οικογένειες των αποδήμων που παρευρέθηκαν. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν επίσης ο Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Χριστόφορος Χριστοδουλίδης, καθώς και οι Πρόεδροι των Συνδέσμων Αποδήμων Αμερικής και Αγγλίας. Ακολούθησε η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προβολή του αφιερώματος «Μια περιδιάβαση στο μονοπάτι της μνήμης: Οι παραλίες, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία τα σχολεία και οι άνθρωποι του ωραίου Καραβά», παραγωγή του Προσφυγικού Σωματείου «Ο ΚΑΡΑΒΑΣ».

Όλοι πέρασαν μια όμορφη βραδιά, ένα συναπάντημα με συγγενείς και φίλους που είχαν πολλά χρόνια να δουν, και ανανέωσαν την υπόσχεση τους ότι θα αγωνιστούν με όλες τις δυνάμεις για επιστροφή στη γενέτειρα γη του Καραβά.

 

 

Από τον χαιρετισμό του Δημάρχου

Φωτογραφία με αποδήμους