Εκδήλωση προς τιμή των Αποδήμων Καραβιωτών – 1.9.17

 Εκδήλωση προς τιμή των Αποδήμων Καραβιωτών


Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, 2017 – Οίκημα Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών


 


 


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών, η καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμή των Αποδήμων Καραβιωτών, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο την περίοδο αυτή.


 


Ο Δήμος Καραβά έχει μακράν  παράδοση στις εκδηλώσεις προς τιμή των αποδήμων κατοίκων του.  Πριν το 1974 είχε καθιερωθεί η  εκδήλωση «Γιορτή των Αποδήμων Καραβιωτών» στην οποία συμμετείχαν απόδημοι του Καραβά από όλο τον κόσμο, μια παράδοση που ο Δήμος Καραβά εξακολουθεί να τηρεί στην προσφυγιά.


 


Στην φετινή εκδήλωση πήραν μέρος περισσότεροι από 100 Καραβιώτες, απόδημοι, συγγενείς και φίλοι αποδήμων.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο τέως Πρόεδρος των Αποδήμων Αμερικής κ. Κώστας Τσέντας, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποδήμων Λαπήθου, Καραβά και Περιχώρων Λονδίνου κ. Χριστάκης Καριολής, ο Πρόεδρος του «Παγκύπριου», παράρτημα Κύπρου, κ. Κρις Χριστοδούλου, ο Γραμματέας του Συνδέσμου «Λάμπουσα» Αμερικής κ. Κώστας Παπαπέτρου και ο εκπρόσωπος του συνδέσμου Καραβιωτών Ελλάδας κ. Γλαύκος Χαρμαντάς.


 


Με την ευκαιρία της παρουσίας της κ. Ανδρούλας Στυλιανού – Καβραζώνη, που ζει στις ΗΠΑ, συμμετείχε και μεγάλη ομάδα αποφοίτων του  Γυμνασίου Λαπήθου,  οι οποίοι συναντήθηκαν μετά από χρόνια με την αγαπημένη τους συμμαθήτρια. 


 


Πολλές οικογένειες αποδήμων που διαμένουν στις ΗΠΑ, την Αγγλία και την Ελλάδα έδωσαν επίσης το παρόν τους.


 


Ο Δήμαρχος Καραβά απεύθυνε χαιρετισμό  και καλωσόρισε όλους στην εκδήλωση.   Απένειμε αναμνηστικά ενθυμήματα στους εκπροσώπους των οργανωμένων συνόλων των Καραβιωτών του εξωτερικού και στις οικογένειες των αποδήμων που παρευρέθηκαν. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε και ο Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Χριστόφορος Χριστοδουλίδης.


 


 Όλοι πέρασαν μια όμορφη βραδιά, ένα συναπάντημα με συγγενείς και φίλους που είχαν πολλά χρόνια να δουν και ανανέωσαν την υπόσχεση τους ότι θα αγωνιστούν με όλες τις δυνάμεις για επιστροφή στη γενέτειρα γη του Καραβά.
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση