Εκδήλωση για τις Εθνικές Επετείους – 29.3.17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 και 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955


 


Αφιέρωμα στους πεσόντες Καραβιώτες στους Βαλκανικούς Πολέμους


και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο


 


Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017


 


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών,  με τη στήριξη του Δήμου Καραβά και του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς», για τις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών και ήταν αφιερωμένη στους πεσόντες Καραβιώτες στους Βαλκανικούς Πολέμους και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόξενος της Πρεσβείας της Ελλάδος κ. Χριστίνα Ζαχαριουδάκη, πρώην Ευρωβουλευτές, Δήμαρχοι, Κοινοτάρχες, Πρόεδροι Σχολικών Εφορειών της επαρχίας, πρόεδροι Σωματείων και πλήθος κόσμου.


Το πρόγραμμα περιελάμβανε καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, Δήμαρχο Καραβά κ. Νίκο Χατζηστεφάνου, χαιρετισμό εκ μέρους του Πρέσβη της Ελλάδας από  την Πρόξενο κ. Χριστίνα Ζαχαριουδάκη, αφήγηση με τίτλο «Τα γεγονότα του Ιουλίου 1821 στην Κύπρο από αυτόπτη μάρτυρα» και ομιλία με θέμα «Οι πεσόντες Καραβιώτες στους Βαλκανικούς πολέμους και στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο» από την κ. Πίτσα Πρωτοπαπά, φιλόλογο – ερευνήτρια.


Στη συνέχεια έγινε απονομή αναμνηστικών στις οικογένειες των Καραβιωτών που έπεσαν μαχόμενοι στους Βαλκανικούς Πολέμους και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και αποκάλυψη της μαρμάρινης πλάκας με τα ονόματα των πεσόντων, πιστό αντίγραφο της πλάκας που κοσμούσε την είσοδο του γραφείου της Α’ Αστικής Σχολής Καραβά μέχρι το 1974.


Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια από τη χορωδία «Η Φωνή της Κερύνειας» και απαγγελίες ποιημάτων.

                                                                          


      

Αναμνηστική φωτογραφία με τον Δήμαρχο Καραβά κ. Νίκο Χατζηστεφάνου, τον πρώην
Δήμαρχο κ. Γιάννη Παπαϊωάννου, την Πρόξενο της Πρεσβείας της Ελλάδος κ. Ζαχαριουδάκη
και τους εκπροσώπους των οικογενειών
των τεσσάρων πεσόντων που τιμήθηκαν στην εκδήλωση