Εκδήλωση για την υδατική συνείδηση – 3.12.14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


«Υδατική συνείδηση – Η διαχείριση των υδάτινων πόρων στον Καραβά πριν το 1974»


Τετάρτη – 3 Δεκεμβρίου 2014


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στον Στρόβολο, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καραβά σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου και τη στήριξη του προσφυγικού σωματείου «Ο Καραβάς» με τίτλο «Υδατική συνείδηση – Η διαχείριση των υδάτινων πόρων στον Καραβά πριν το 1974».


Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποδήμων Λαπήθου, Καραβά και Περιχώρων Μεγάλης Βρετανίας κ. Σάββας Παυλίδης.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε τρεις πολύ αξιόλογες ομιλίες, από τη κα Μαρία Ποστεκκή, εκτελεστικό μηχανικό στο Τμήμα Υδάτων με θέμα «Το υδατικό στην Κύπρο και η εξοικονόμηση νερού», την κα Πίτσα Χαρμαντά Πρωτοπαπά με θέμα «Υδάτινοι πόροι του Καραβά και η διαχείριση τους πριν το 1974» και τον κ. Κώστα Πατέρα με θέμα «Ο ποταμός και τα αυλάκια του Καραβά».


Στη συνέχεια ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους Ανδρέα Μιχαήλ και Χρήστο Βρακά. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά, Ελένη Δημοσθένους.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και είχε στόχο την προβολή περιβαλλοντικών θεμάτων που απασχολούν τον τόπο μας καθώς επίσης και την καταγραφή και ανάδειξη ιστορικών πληροφοριών που σχετίζονται με την κατεχόμενη κωμόπολη του Καραβά.Αναμνηστική φωτογραφία με όλους τους συντελεστές που έλαβαν μέρος


στο πρόγραμμα της εκδήλωσης