Εκδήλωση Εθνικών Επετείων – 28.3.18

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 και 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955

Αφιέρωμα στους πνευματικούς ανθρώπους του Καραβά του 19ου αιώνα

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη εκδήλωση για τις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955. Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών, με τη στήριξη του Δήμου Καραβά, του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» και τη συμμετοχή του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών και ήταν αφιερωμένη στους πνευματικούς ανθρώπους του Καραβά του 19ου αιώνα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόξενος της Πρεσβείας της Ελλάδος κ. Χριστίνα Ζαχαριουδάκη, η Βουλευτής Κερύνειας κ. Μαριέλλα Αριστείδου, πρώην βουλευτές, Δήμαρχοι, Κοινοτάρχες, Πρόεδροι Σχολικών Εφορειών της επαρχίας, πρόεδροι Σωματείων, πολλοί Καραβιώτες και Καραβιώτισσες και φίλοι των Καραβιωτών.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, Δήμαρχο Καραβά κ. Νίκο Χατζηστεφάνου, χαιρετισμό εκ μέρους του Πρέσβη της Ελλάδας από  την Πρόξενο κ. Χριστίνα Ζαχαριουδάκη και ομιλία με θέμα ««Άνθρωποι των γραμμάτων και επιστήμονες του Καραβά (μέσα 19ου – αρχές 20ου αι.) και η προσφορά τους», από την κ. Πίτσα Πρωτοπαπά, φιλόλογο – ερευνήτρια. Η ομιλία διανθίστηκε με αναγνώσματα που απέδωσαν ο Χριστόφορος Τσαγγαρίδης, εκπαιδευτικός, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου «Ο Καραβάς», ο Αλέξανδρος Ποστεκκής, αρχιτέκτονας, Δημοτικός Σύμβουλος Καραβά και ο Μάριος Μούγης, φαρμακοποιός, Δημοτικός Σύμβουλο Καραβά.

Ακολούθησε ηχητική μαρτυρία για την ανατίναξη του κρησφυγέτου στον σπίτι του Κυριάκου Κύρκου στον Καραβά από τους Άγγλους το 1955 και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια από τη χορωδία «Η Φωνή της Κερύνειας».

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικών στις οικογένειες των πνευματικών ανθρώπων του Καραβά, στους οποίους έγινε αναφορά κατά την εκδήλωση.

 

Στιγμιότυπο από την ομιλία της
κ. Πίτσας Πρωτοπαπά

Από τις απονομές που έγιναν στις οικογένειες
των πνευματικών ανθρώπων του Καραβά,

 στους οποίους έγινε αναφορά στην εκδήλωση