Εκδήλωση Δευτέρα της Λαμπρής – 16 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΒΙΩΤΩΝ


Εκδήλωση  «Δευτέρα της Λαμπρής», 16 Απριλίου 2012


 Ο Δήμος Καραβά, σε συνεργασία με το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς», το Αθλητικό Σωματείο «ΑΕΚ» Καραβά Λάμπουσα και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Καραβά, διοργάνωσαν και φέτος την καθιερωμένη εκδήλωση – συγκέντρωση των Καραβιωτών και φίλων του Καραβά τη Δευτέρα του Πάσχα.


   

Στιγμιότυπο από τη δέηση που τελέστηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Ευφημιανού


Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις αυγοδρομίεςΗ παραδοσιακή αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Κόρνο στο χώρο που στεγάζεται το σώμα Προσκόπων Κύπρου.  Της εκδήλωσης προηγήθηκε δέηση για σύντμηση του χρόνου της δοκιμασίας της προσφυγιάς και σύντομη επάνοδο στις κατεχόμενες περιοχές μας, στο εκκλησάκι του Αγίου Ευφημιανού που βρίσκεται κοντά στο χώρο της εκδήλωσης και το οποίο έχει ανεγερθεί με πρωτοβουλία του Δήμου Λύσης. Τη μνημόσυνο τέλεσε ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος.Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία με συμμετοχή πέραν των 250 Καραβιωτών και φίλων της κωμόπολης. Δόθηκε σε όλους η ευκαιρία να ανταλλάξουν τις ευχές τους για το Πάσχα καθώς επίσης να ανανεωθούν γνωριμίες και να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ των σκορπισμένων Καραβιωτών, ιδιαίτερα της νέας γενιάς του Καραβά.   


Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα παραδοσιακά παιχνίδιαΜετά τη συνεστίαση διοργανώθηκαν παραδοσιακά πασχαλινά παιχνίδια. Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση έδωσαν με τη μαζική συμμετοχή τους τα παιδιά και οι νέοι του Καραβά.  Σε όλους τους νικητές των διαγωνισμών δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια από το Δήμο Καραβά. Για άλλη μια φορά ξανάσμιξαν οι Καραβιώτες στην προσφυγιά, ενισχύοντας με την παρουσία τους τις πρωτοβουλίες των οργανωμένων συνόλων Καραβά για συνεχή δραστηριοποίηση και προσφορά σε τομείς εθνικούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς και άλλους μέχρι την ευλογημένη μέρα της επιστροφής στην αγαπημένη τους κωμόπολη.


   

Στιγμιότυπο από τις απονομές στους νικητές των διαγωνισμών


Αναμνηστική φωτογραφία με τους βραβευθέντες στους διαγωνισμούς και τους διοργανωτές της εκδήλωσης