Εκδήλωση απονομής υποτροφιών ΤΥΔΚ και Γ. Τσίμον – 30.12.14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΧΟΡΗΓΙΩΝ


ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΑΒΑ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ Γ. ΤΣΙΜΟΝ


30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014 στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, η εκδήλωση απονομής υποτροφιών σε πρωτοετείς φοιτητές με καταγωγή τον Καραβά που παρακολουθούν μαθήματα σε κολλέγια, ανώτερες σχολές ή Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού και έχουν εξασφαλίσει βαθμολογία άριστα στο απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης.


Οι υποτροφίες δόθηκαν από το Ταμείο Υποτροφιών του Δήμου Καραβά και το Κληροδότημα της Σχολικής Εφορείας Καραβά Γεώργιου Τσίμον.


Το Ταμείο Υποτροφιών του Δήμου Καραβά ιδρύθηκε με εισφορές που δόθηκαν από το ζεύγος Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα, συνολικού ποσού 500,000 ευρώ, με στόχο να επιβραβεύονται νέοι του Καραβά που διακρίνονται για το χαρακτήρα και τις επιδόσεις τους. Τις χορηγίες θα απονέμει ο επίτιμος πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών και ιδρυτής του Ταμείου Υποτροφιών του Δήμου Καραβά κ. Νίκος Σιακόλας.


Το Ταμείο του Γεώργιου Τσίμον ύψους επίσης 500,000 ευρώ, δημιουργήθηκε από το κληροδότημα που άφησε ο αείμνηστος Γεώργιος Τσίμον με τη διαθήκη του στη Σχολική Εφορεία Καραβά με το οποίο θα βοηθηθούν με υποτροφίες άριστοι φοιτητές με καταγωγή τον Καραβά. Οι υποτροφίες από το κληροδότημα Γ. Τσίμον θα δοθούν φέτος για πρώτη φορά.


Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Καραβά και Πρόεδρος του Ταμείου Υποτροφιών κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, ο επίτιμος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών και ιδρυτής του Ταμείου κ. Νίκος Σιακόλας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Καραβά κ. Χριστάκης Χριστοφόρου, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυπριανός Λούη, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και ο  Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομος.


Στην εκδήλωση απονομής χορηγιών δόθηκε οικονομική βοήθεια και τιμητικό δίπλωμα σε 24 άριστους νέους του Καραβά απόφοιτους μέσης Παιδείας οι οποίοι φοιτούν στο πρώτο έτος σπουδών  σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού.


Τιμήθηκαν για την επίδοση τους οι:


Ανδρέου Ανδρέας, Αντωνέλλος Άγγελος, Αντωνίου Ιωάννα, Αριστοφάνους Αριστοφάνης, Γαλάζη Κική, Γεωργίου Ελίνα, Γιαννάκη Άντρια, Ερωτοκρίτου Μαρία Φαίδρα, Θεοχάρους Ανδρέας, Θεοχάρους Ευτέρπη, Ιωάννου Κρίστια, Καραΐσκου Μαρία, Κέκκου Ιωάννα, Κοζάκου Βαλέρια, Κολιού Ελένη, Κωνσταντίνου Θέμιδα, Μαούρης  Γεώργιος, Μαρκάτζιη Άντρεα, Πετρίδου Ηλιάνα, Ποστεκκή Όλγα, Σάββα Ειρήνη, Στυλιανού Ναταλία, Φουντατζιή Μαρία και Χαραλάμπους Λουκάς.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν επιπλέον βραβεία σε νέους που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους με βάση το βαθμό απολυτηρίου Μέσης Εκπαίδευσης ή με κριτήρια που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καραβά.


Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το μουσικό σχήμα του Μάριου Χαραλαμπίδη.


Ευχαριστίες εκ μέρους των βραβευθέντων απεύθυνε ο φοιτητής Γεώργιος Μαούρης.


Μετά το πέρας της εκδήλωσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Καραβά διοργάνωσε φιλανθρωπικό παζαράκι με γλυκά και είδη χειροτεχνίας που ετοίμασαν οι νέοι του Καραβά. Το ποσό που συγκεντρώθηκε θα διατεθεί για ενίσχυση φιλανθρωπικού Ιδρύματος στη Λευκωσία.Οι πρωτοετείς φοιτητές με καταγωγή τον Καραβά που τιμήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης