Εκδήλωση απονομής βραβείων διαγωνισμού αφίσας – 31.10.15

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΦΙΣΑΣ  « ΖΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΠΡΟ » 


Εκδήλωση απονομής βραβείων – Αίθουσα Καστελιώτισσα, 31 Οκτωβρίου 2015 


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση απονομής των βραβείων για τον Παγκύπριο διαγωνισμό αφίσας που προκήρυξαν τα Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας των κατεχόμενων Δήμων Λαπήθου και Καραβά με θέμα «ΖΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΠΡΟ».


Ο Παγκύπριος Διαγωνισμός αφίσας προκηρύχθηκε με στόχο να δοθεί η ευκαιρία στους νέους να εκφράσουν το όραμα τους για μια ελεύθερη ενωμένη Κύπρο μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο με την πολύπαθη σύγχρονη ιστορία και κληρονομιά του τόπου μας. Έχοντας ως εφαλτήριο προσωπικά βιώματα αλλά και αντλώντας στοιχεία από τη συλλογική μνήμη, παιδιά και νέοι από 10 έως 35 ετών κλήθηκαν να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν υπό μορφή αφίσας μεγέθους Α3 το όραμα τους για μια ελεύθερη Κύπρο. Ο διαγωνισμός διαχωρίστηκε σε 3 κατηγορίες: Α’ Ομάδα: 10-14 ετών, Β’ Ομάδα: 15-18 ετών και  Γ’ Ομάδα: 19-35 ετών.  Ο διαγωνισμός ικανοποίησε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες των διοργανωτών με πέραν από 200 συμμετοχές.


Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015, στις 3.00 το απόγευμα στη Μεσαιωνική Αίθουσα «Καστελιώτισσα». Η εκδήλωση περιελάμβανε χαιρετισμούς εκ μέρους των Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας Λαπήθου-Καραβά από τον Οργανωτικό Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά, Μάριο Μούγη, εκ μέρους των Δήμων Λαπήθου-Καραβά από το Δήμαρχο Λαπήθου, κ. Νεοπτόλεμο Κότσαπα και εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού από τον Επιθεωρητή Μέσης Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Μιχαήλ.


Ακολούθησαν απονομές βραβείων σε όλα τα έργα που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό. Σε όλους όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και ενθύμια.


Διακρίθηκαν με τις συμμετοχές τους για την Α’ Ομάδα (ηλικίες 10-14 χρονών):  Α’ Βραβείο –  Φρόσω Παύλου, Β’ Βραβείο – Αντρέας Προκοπίου, Γ’ Βραβείο  – Γιάννης Χριστοφίδης. Έπαινοι: Ιωάννα Ηροδότου, Μαρία Μενελάου, Νεφέλη Αγαθαγγέλου, Παναγιώτης Κουσιάππας, Γιώργος Θεοδωρίδης και Μιχαέλλα Ευριπίδου και Αγνή Περικλέους.


Για την Β’ ομάδα ηλικίας 15-18 χρονών: Α’ Βραβείο – Μέλανη Μακαρίου, Β’ Βραβείο – Σταυρούλα Βασιλείου, Γ’ Βραβείο – Στέφανη Μπενέττα, Έπαινοι: Μάριος Παφίτης, Αννίσια Ιακώβου και Μαρία Ταραμουντά.


Για την Γ’ ομάδα ηλικίας 19-35 χρονών: Α’ Βραβείο – Ανδρέας Παύλου, Β’ Βραβείο – Μιχάλης Νεοφύτου, Γ’ Βραβείο – Ευανθία Μπλούφα. Έπαινοι: Ρεβέκκα Στυλιανού, Ξένια Ανδρέου και Παναγιώτης Καλλής.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε επίσης ο μαθητής Παράσχος Κάντ, με καταγωγή τη Λάπηθο, ο οποίος έλαβε το πρώτο βραβείο του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Έκθεσης της Κοινοπολιτείας της Βασίλισσας 2015 στην κατηγορία νέοι 14 – 18 ετών. Η έκθεση του κύπριου μαθητή, που είχε ως τίτλο «Νιάτα έναντι εμπειρίας», επιλέχθηκε για το πρώτο βραβείο ανάμεσα από περισσότερες από 5800 συμμετοχές.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά και συντονιστής του διαγωνισμού, Αλέξανδρος Ποστεκκής.


Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση με τις δημιουργίες όλων ανεξαιρέτως των συμμετεχόντων.


Οι διοργανωτές εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συμμετοχή αγκαλιάζοντας την προσπάθεια αυτή που είχε στόχο να δώσει στους νέους την ευκαιρία να εκφράσουν το όραμά τους για μια ελεύθερη ενωμένη Κύπρο. Ο διαγωνισμός διεξήχθη με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και τη στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.Αναμνηστική φωτογραφία με τους βραβευθέντες της Β’ Ομάδας