Εκδήλωση Απονομής Χορηγιών Ταμείου Υποτροφιών – 4 Ιανουαρίου 2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΧΟΡΗΓΙΩΝ 


ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΑΒΑ


4 Ιανουαρίου 2011Πραγματοποιήθηκε για ένατη συνεχή χρονιά την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011 στο Οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών η απονομή χορηγιών του Ταμείου Υποτροφιών του Δήμου Καραβά.Το Ταμείο Υποτροφιών του Δήμου Καραβά ιδρύθηκε μετά από γενναιόδωρη εισφορά του ζεύγους Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα η οποία σήμερα ανέρχεται στο ποσό των ύψους 350,000 ευρώ. Με βάση και επιθυμία του ζεύγους Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα το Ταμείο Υποτροφιών βοηθά με συμβολικές χορηγίες παιδιά Καραβιωτών που ξεχωρίζουν για την επίδοση τους στα γράμματα και έχουν εξαίρετο χαρακτήρα.Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Καραβά και Πρόεδρος του Ταμείου Υποτροφιών κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Ανώτερος Λειτουργός του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Πανίκκος Γιωργούδης, ο  Γραμματέας της Μητρόπολης κ. Χριστόδουλος Παχουλίδης και ο επίτιμος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών και ιδρυτής του Ταμείου κ. Νίκος Σιακόλας.Στην εκδήλωση απονομής χορηγιών δόθηκε οικονομική βοήθεια και τιμητικό δίπλωμα σε 29 άριστους νέους του Καραβά απόφοιτους μέσης Παιδείας οι οποίοι φοιτούν στο πρώτο έτος σπουδών  σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού.Τιμήθηκαν για την επίδοση τους οι:


Αντωνουδιού Παντελής, Αντωνουδιού Χριστιάνα, Βότσης Αιμίλιος, Γεωργίου Μαρία, Δαμασκηνού Άννα, Ευαγγέλου Σωτηρούλα, Ζαλιστή Κατερίνα-Φλωρεντίνα, Θεοδοσίου Αντωνία, Θεοδοσίου Μάριος, Ιωαννίδης Δημήτρης, Ιωάννου Μαρία, Κλήαρη Αλέξανδρος, Νεοφύτου Κατερίνα, Παναγή Νατάσα, Παναγίδου Μικαέλλα, Παναγίδου Παρασκευή, Παντελή Κατερίνα, Παντελή Σωτήρης, Πασιαρδής Κωνσταντίνος, Πατσαλοσαββή Φιλιώ, Παύλου Ερμολία, Σάββα Σάββας, Στυλιανού Κατερίνα, Τσιακκούρης Πέτρος, Τσίαμουρου Αναστάσιος, Φραντζέσκου Φραντζέσκα, Χαραλάμπους Ειρήνη, Χατζησάββα Βαλεντίνα, Χατζηχριστοδούλου Έφη.


   
Απονομή χορηγίας, βραβείου από τον επίτιμο πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών και ιδρυτή του Ταμείου Υποτροφιών του Δήμου Καραβά, κ. Νίκο Σιακόλα, στην αριστούχα νέα με Καραβιώτικη καταγωγή Κατερίνα Παντελή


Αναμνηστική φωτογραφία με όλους τους νέους του Καραβά που τιμήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσηςΧορηγίες με βάση ειδικά κριτήρια δόθηκαν επίσης σε πέντε φοιτητές με καταγωγή από τον Καραβά, προσφορά του συγκροτήματος εταιρειών Αγαθοκλέους.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Κερύνειας κύριοι Σοφοκλής Φυττής και Κλαύδιος Μαυροχάννας, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας κ. Πανίκκος Γιωργούδης, πρόεδροι προσφυγικών σωματείων και σχολικών εφορειών της επαρχίας Κερύνειας και άλλοι επίσημοι. Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης αναφορά σε ιστορικές πληροφορίες για τον Καραβά από την  παρουσιάστρια του προγράμματος Χρυσάνθη Επιφανείου και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με  τραγούδια  από τη δισκογραφική δημιουργία του Δήμου Καραβά που ερμήνευσε ο Μάριος Χαραλαμπίδης. Ευχαριστίες εκ μέρους των βραβευθέντων απεύθυνε η φοιτήτρια Κατερίνα Νεοφύτου.

 


Επίδοση αναμνηστικού δώρου (ασημένια εικόνα του Αγίου Νικολάου) από τον Δήμαρχο Καραβά κ. Γιάννη Παπαϊωάννου στον κ. Νίκο Σιακόλα για τη μεγάλη στήριξη και βοήθειά του στο έργο του κατεχόμενου Δήμου Καραβά


Από όλους τονίστηκε ότι η κατεχόμενη γη μας είναι μια ανοιχτή πληγή στο χρόνο που περνά και με σταθερή προσήλωση σε βασικές αρχές δικαίου και ηθικής μπορεί να ανατείλουν καλύτερες μέρες για την Κύπρο μας, χωρίς διαχωριστικές γραμμές και στρατό κατοχής.