Εκδήλωση Απονομής Χορηγιών Ταμείου Υποτροφιών – 3 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΧΟΡΗΓΙΩΝ


ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΑΒΑ


3 Ιανουαρίου 2012 


ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΥΨΟΥΣ 50,000 ΕΥΡΩ


ΑΠΟ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΙΑΚΟΛΑ 


Πραγματοποιήθηκε για δέκατη συνεχή χρονιά, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 στο Οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών η απονομή χορηγιών του Ταμείου Υποτροφιών του Δήμου Καραβά.Το Ταμείο Υποτροφιών του Δήμου Καραβά ιδρύθηκε μετά από γενναιόδωρη εισφορά του ζεύγους Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα η οποία σήμερα ανέρχεται στο ποσό των ύψους 350,000 ευρώ. Με βάση και επιθυμία του ζεύγους Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα το Ταμείο Υποτροφιών βοηθά με συμβολικές χορηγίες παιδιά Καραβιωτών που ξεχωρίζουν για την επίδοση τους στα γράμματα και έχουν εξαίρετο χαρακτήρα.


   

 Ο κ. Νίκος Σιακόλας χαιρετίζει την εκδήλωση


Στιγμιότυπο από την απονομή χορηγιών στους άριστους πρωτοετείς φοιτητές με Καραβιώτικη καταγωγή


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Κερύνειας κύριοι Σοφοκλής Φυττής και Μάριος Μαυρίδης, ο Βουλευτής Λεμεσού κ. Άγγελος Βότσης, εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος, οι Δήμαρχοι Κερύνειας και Λαπήθου, πρόεδροι προσφυγικών σωματείων και σχολικών εφορειών της επαρχίας Κερύνειας και άλλοι επίσημοι.


Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Καραβά και Πρόεδρος του Ταμείου Υποτροφιών κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέας Παπούλας, ο  Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομος και ο επίτιμος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών και ιδρυτής του Ταμείου κ. Νίκος Σιακόλας ο οποίος κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του εξάγγειλε νέα χορηγία προς το Ταμείο Υποτροφιών του Δήμου Καραβά, ύψους 50,000 ευρώ. Ο Δήμαρχος Καραβά ευχαρίστησε θερμά τον κ. Σιακόλα για τη νέα γενναιόδωρη εισφορά του και τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες αναδεικνύουν τα μεγάλα αγαθοεργά αισθήματα και την κοινωνική αλληλεγγύη μιας εκλεκτής προσωπικότητας του Δήμου Καραβά, μεταφέρουν μια ξεχωριστή περηφάνια στους Καραβιώτες και δίνουν δύναμη και στήριξη στον κατεχόμενο Δήμο του Καραβά να συνεχίσει την πολύπλευρη αποστολή του.


Στην εκδήλωση απονομής χορηγιών δόθηκε οικονομική βοήθεια και τιμητικό δίπλωμα σε 27 άριστους νέους του Καραβά απόφοιτους μέσης Παιδείας οι οποίοι φοιτούν στο πρώτο έτος σπουδών  σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού.


   

Αναμνηστική φωτογραφία μετά την επίδοση του βραβείου «Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα» σε άριστους πρωτοετείς φοιτητές με Καραβιώτικη καταγωγή οι οποίοι εξασφάλισαν την υψηλότερη βαθμολογία στο απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης. Το βραβείο απενεμήθη στις φοιτήτριες Ά. Βότση, Κ. Πάντου και Μ. Γεωργίου. Διακρίνονται επίσης από αριστερά ο Δήμαρχος Καραβά, ο κ. Νίκος Σιακόλας, η κ. Μάρω Χατζηστεφάνου Δημοτική Σύμβουλος και ο κ. Χρήστος Χριστοδούλου Ταμίας του Ταμείου Υποτροφιών


Ο επίτιμος Πρόεδρος του Ταμείου Υποτροφιών του Δήμου Καραβά κ. Νίκος Σιακόλας παραλαμβάνει πίνακα ζωγραφικής με θέμα τον Πενταδάκτυλο από την πρωτοετή φοιτήτρια Κλαούντια Μούσουλου και τις ευχαριστίες όλων των Καραβιωτών για την γενναιόδωρη επιπρόσθετη προσφορά του ύψους 50,000 ευρώ προς το Ταμείο Υποτροφιών. Στο κέντρο ο Δήμαρχος Καραβά.


Τιμήθηκαν για την επίδοση τους οι:


Ανθίμου Άντρεα, Βλάχος Μαρίνος, Βότση Άρια, Γεωργίου Μικαέλλα, Γιάγκου Στυλιανή, Θεοδώρου Μυριάνθη, Θρασυβούλου Παυλίνα, Ιωαννίδου Κατερίνα, Καρασάββας Λιάσης, Κλίαρη Ιωάννης, Κοζάκου Ελισάβετ, Κυριακίδης Κυριάκος, Λιβέρας Ανδρέας, Μαυρονικόλα Μαρία, Μούσουλου Κλαούντια, Νεοφύτου Χρίστος, Ονησιφόρου Ιωάννα, Πάντου Κυριακή, Παπαϊωάννου Παναγιώτης, Πασιαρδής Αλέξης, Πίπη Σταυρούλα, Σπανούδη Ανθή, Στυλιανού Χρίστος, Σωτηρίου Ναταλία, Φιλίππου Κωνσταντίνος, Χαραλάμπους Μαρία, Χαραλάμπους Στεφανία.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν τρία επιπλέον βραβεία σε νέους που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους με βάση το βαθμό απολυτηρίου Μέσης Εκπαίδευσης καθώς επίσης και έξι επιπλέον βραβείων τα οποία δόθηκαν με κριτήρια που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καραβά.


Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια για τον Καραβά και τα κατεχόμενα μέρη μας τα οποία ερμήνευσαν ο Μάριος Χαραλαμπίδης και η Τέρψια Παπαϊωάννου.


Ευχαριστίες εκ μέρους των βραβευθέντων απεύθυνε η φοιτήτρια Άρια Βότση.


Από όλους τονίστηκε ότι η κατεχόμενη γη μας είναι μια ανοιχτή πληγή στο χρόνο που περνά και με σταθερή προσήλωση σε βασικές αρχές δικαίου και ηθικής μπορεί να ανατείλουν καλύτερες μέρες για την Κύπρο μας, χωρίς διαχωριστικές γραμμές και στρατό κατοχής.

Αναμνηστική φωτογραφία με τους άριστους πρωτοετείς φοιτητές που βραβεύτηκαν στην εκδήλωση