Εκδήλωση Απονομής Χορηγιών σε νέους με Καραβιώτικη καταγωγή – 27.12.16

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΧΟΡΗΓΙΩΝ


ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΚΑΡΑΒΑ «ΝΙΚΟΣ. Κ. ΣΙΑΚΟΛΑΣ»


ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΙΜΟΝ


 


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2017, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, η καθιερωμένη εκδήλωση απονομής χορηγιών σε πρωτοετείς φοιτητές με καταγωγή τον Καραβά που παρακολουθούν σπουδές σε κολλέγια, ανώτερες σχολές ή Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού και είχαν εξασφαλίσει βαθμολογία άριστα στο απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης.


Οι χορηγίες δόθηκαν από το Ίδρυμα Υποτροφιών Καραβά «Νίκος Κ. Σιακόλας» και το Κληροδότημα της Σχολικής Εφορείας Καραβά «Γεώργιου Τσίμον».


Το Ίδρυμα Υποτροφιών Καραβά «Νίκος Κ. Σιακόλας» θεσμοθετήθηκε πριν δύο χρόνια ιδρύθηκε με εισφορές που δόθηκαν από το ζεύγος Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα, συνολικού ποσού 500,000 ευρώ, με στόχο να επιβραβεύονται νέοι του Καραβά που διακρίνονται για το χαρακτήρα και τις επιδόσεις τους.


Το Ταμείο του Γεώργιου Τσίμον ύψους επίσης 500,000 ευρώ, δημιουργήθηκε από το κληροδότημα που άφησε ο αείμνηστος Γεώργιος Τσίμον με τη διαθήκη του στη Σχολική Εφορεία Καραβά με το οποίο θα βοηθούνται με υποτροφίες άριστοι φοιτητές με καταγωγή τον Καραβά.


Η εκδήλωση περιελάμβανε χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Καραβά κ. Γιάννη Παπαϊωάννου, τον πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Καραβά κ. Χριστάκη Χριστοφόρου, τον επίτιμο Πρόεδρο του Ιδρύματος Υποτροφιών Καραβά κ. Νίκο Σιακόλα, τον Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσόστομο, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κωνσταντίνο Χριστοφίδη και την εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα Στάλω Κουκουμά. Στη συνέχεια δόθηκαν χορηγίες και τιμητικό δίπλωμα σε 29 άριστους νέους του Καραβά απόφοιτους μέσης Παιδείας οι οποίοι φοιτούν στο πρώτο έτος σπουδών σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού.


Τιμήθηκαν για την επίδοσή τους οι πιο κάτω:


Αριστοφάνους Γεώργιος, Βούρος Ευάγγελος, Γεωργίου Άρης, Γιαννακού Μάριος, Ζαχαριάδης Νικόλας, Κούρρη Ευγενία, Κυριάκου Άντρεα, Κύρκου Κατερίνα, Λαχανάρη Σταύρος, Λουκά  Στέφανη, Μιχαήλ Έλενα, Μιχαήλ Παναγιώτης, Μούγης Κυριάκος, Νεοφύτου Νεκταρία, Νικολάου Φλωρεντία, Ονησιφόρου Γιώργος, Παναγή Ιωάννης, Πετρίδης Ανδρέας, Πράτσου  Άντρη, Σάββα  Λένα, Σάββα Σώτια, Σάββα Τιμόθεος, Σιακαλλή Δήμητρα, Χαραλάμπους Μυροφόρα, Χατζηγεωργίου Βασίλης, Χατζηλοΐζου Σεμέλη, Χατζηστεφάνου Βερόνικα, Χατζηχαραλάμπους Αριστοφάνης και Χατζηχαραλάμπους  Σταύρος.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν επιπλέον βραβεία σε νέους που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους με βάση το βαθμό απολυτηρίου Μέσης Εκπαίδευσης ή με κριτήρια που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καραβά.


Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το μουσικό σχήμα του Μάριου Χαραλαμπίδη. Ευχαριστίες εκ μέρους των βραβευθέντων απεύθυνε η φοιτήτρια Δήμητρα Σιακαλλή.


Η εκδήλωση είχε ένα ξεχωριστό κλίμα συγκίνησης με το Δήμαρχο Καραβά κ. Γιάννη Παπαϊωάννου να παραδίδει την σκυτάλη αποστολής του Δήμου Καραβά στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Νίκο Χατζηστεφάνου. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Παπαϊωάννου αναφέρθηκε σε διάφορους σταθμούς που έδωσαν το δικό του στίγμα στη μεγάλη διαδρομή των 15 χρόνων που υπηρέτησε ως Δήμαρχος Καραβά. Εξέφρασε ταυτόχρονα τις θερμές του ευχαριστίες σε όσους τον στήριξαν σε αυτή την αποστολή με διάφορους τρόπους και πρωτοβουλίες.  Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Νίκος Χατζηστεφάνου στο σύντομο μήνυμά που απεύθυνε στην εκδήλωση αναφέρθηκε στην πλούσια δράση που ανέπτυξε και καθιέρωσε ο Δήμος Καραβά τα τελευταία χρόνια, μια δράση που τόνισε ότι θα συνεχιστεί σε πνεύμα ενότητας και συλλογικής προσφοράς από όλους.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Καραβά κ. Χριστάκης Χρριστοφόρου πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του στο Διοικητικό Συμβούλιο έδωσε τιμητική πλακέτα στον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Παπαϊωάννου εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες της Σχολικής Εφορείας Καραβά για τη συνεργασία και για την ποιοτική δράση που ανέπτυξε με πολλή αφοσίωση κατά τα διάρκεια της 15ετούς προσφοράς του από την έπαλξη του Δημάρχου Καραβά.


Την εκδήλωση παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία με συνδετικά κείμενα και αναφορές η δευτεροετείς φοιτήτρια με καταγωγή τον Καραβά, Μαρία Χατζηγεωργίου (εγγονή του μ. Θεόπιστου Πατσαλοσαββή)


Μετά το πέρας της εκδήλωσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Καραβά διοργάνωσε φιλανθρωπικό παζαράκι με γλυκά και είδη χειροτεχνίας που ετοίμασαν οι νέοι του Καραβά. Το ποσό που συγκεντρώθηκε θα διατεθεί για ενίσχυση φιλανθρωπικού Ιδρύματος στη Λευκωσία.Οι αριστούχοι πρωτοετείς φοιτητές με καταγωγή τον Καραβά που τιμήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης