ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΧΟΡΗΓΙΩΝ – 27.12.18

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΧΟΡΗΓΙΩΝ
ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΚΑΡΑΒΑ “ΝΙΚΟΣ Κ. ΣΙΑΚΟΛΑΣ”
ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΙΜΟΝ

Ο Δήμος Καραβά διοργάνωσε με επιτυχία την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, την καθιερωμένη εκδήλωση απονομής χορηγιών σε πρωτοετείς φοιτητές με καταγωγή τον Καραβά που παρακολουθούν σπουδές σε κολλέγια, ανώτερες σχολές ή Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού και είχαν εξασφαλίσει βαθμολογία άριστα στο απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης.

Οι χορηγίες δόθηκαν από το Ίδρυμα Υποτροφιών Καραβά «Νίκος Κ. Σιακόλας» και το Κληροδότημα «Γεώργιου Τσίμον», το οποίο διαχειρίζεται η Σχολική Εφορεία Καραβά. Το Ίδρυμα Υποτροφιών Καραβά «Νίκος Κ. Σιακόλας» ιδρύθηκε με εισφορές που δόθηκαν από το ζεύγος Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα, συνολικού ποσού 500,000 ευρώ, με στόχο να επιβραβεύονται νέοι του Καραβά που διακρίνονται για το χαρακτήρα και τις επιδόσεις τους. Το Ταμείο του Γεώργιου Τσίμον ύψους επίσης 500,000 ευρώ, δημιουργήθηκε από το κληροδότημα που άφησε ο αείμνηστος Γεώργιος Τσίμον με τη διαθήκη του στη Σχολική Εφορεία Καραβά, με το οποίο θα βοηθούνται με υποτροφίες άριστοι φοιτητές με καταγωγή τον Καραβά.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Καραβά κ. Νίκο Χατζηστεφάνου, την πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Καραβά κ. Ανδρούλα Ασσιώτου, τον επίτιμο Πρόεδρο του Ιδρύματος Υποτροφιών Καραβά κ. Νίκο Σιακόλα, τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Νικόλα Γιασουμή και εκ μέρους του Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου. Στη συνέχεια δόθηκαν χορηγίες και τιμητικό δίπλωμα σε 16 άριστους νέους του Καραβά απόφοιτους μέσης Παιδείας οι οποίοι φοιτούν στο πρώτο έτος σπουδών σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού.

Τιμήθηκαν για την επίδοσή τους οι πιο κάτω:

Αγγελή Παντελής, Αριστοφάνους Χαρίκλεια, Γεωργίου Βάσος, Ευαγγελίδης Κωνσταντίνος, Ευστρατίου Μαρία, Ζαλιστή Νικολέττα, Καλορκώτης Κωνσταντίνος, Καλορκώτης Στέλιος, Νικολάου Ελένη, Παπαδοπούλου Μαργαρίτα, Πέτρου Μικαέλλα, Σιακαλλή Μαρίνα, Σόλου Ανδρέας, Σταύρου Ερατώ, Χατζηστεφάνου Αθηνά και Χριστοφίδου Χριστίνα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν τέσσερα επιπλέον βραβεία σε νέους που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους, με βάση το βαθμό απολυτηρίου Μέσης Εκπαίδευσης ή με άλλα κριτήρια. Το βραβείο «Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα» δόθηκε στον φοιτητή Ανδρέα Σόλου, ο οποίος εξασφάλισε την ψηλότερη βαθμολογία στο απολυτήριο Μέσης εκπαίδευσης. Βραβείο εις μνήμη των πρώην Δημάρχων Καραβά, Παναγιώτη Καλαβά, Ιωάννη Χαρμαντά και Φιλή Χατζηδαμιανού, με χορηγό το ζεύγος Αντώνη και Πίτσας Πρωτοπαπά, δόθηκε εξίσου στις Μύρια Δημητρίου και Δέσποινα Κοφινάκου για τις επιδόσεις τους κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους στο Λύκειο. Βραβείο εις μνήμη των πρώην Δημοτικών Συμβούλων που απεβίωσαν στην προσφυγιά Δημήτρη Κοζάκου, Γιώργου Μαούρη, Σάββα Μαύρου, Κώστα Μυλωνά και Κώστα Νεοφύτου, με χορηγό τον Δήμο Καραβά, δόθηκε στους αριστούχους απόφοιτους με καταγωγή τον Καραβά Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη και Παπαδοπούλου Μαργαρίτα. Στον Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη δόθηκε για την πολύπλευρη δραστηριότητά του και τις επιτυχείς διακρίσεις του κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στην Αγγλική Σχολή και στην Παπαδοπούλου Μαργαρίτα για την επίδοσή της κατά τη διάρκεια της φοίτησης της στο Λύκειο. Τέλος, το Βραβείο Συνδέσμου Γονέων Ομοσπονδίας Μέσης Εκπαίδευσης Επαρχίας Κερύνειας δόθηκε στην απόφοιτο Δέσποινα Κοφινάκου, η οποία εξασφάλισε την ψηλότερη βαθμολογία στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Δόθηκαν επίσης, από το κληροδότημα Τσίμον, οι πλήρεις υποτροφίες για όλα τα έτη σπουδών στον Θεόδωρο Αχιλλέως, στη Τάνια Τσιακκούρη και Ελένη Παστρικού που βρίσκονται στο 2ο έτος σπουδών, όπως και στους φοιτητές που εγκρίθηκαν σε προηγούμενες χρονιές Ηλιάνα Πετρίδου, Παντελή Γεωργίου, Άνδρεα Χρίστου, Νεκταρία Νεοφύτου, Ανδρέα Πετρίδη και Δήμητρα Σιακαλλή.

Ευχαριστίες, εκ μέρους των αριστούχων φοιτητών που βραβεύτηκαν, απεύθυνε ο Ανδρέας Σόλου, δίνοντας την υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα της επιστροφής στους κατεχόμενους τόπους μας.

Ακολούθησε απονομή αναμνηστικού ενθυμήματος στον κ. Νίκο Σιακόλα, ιδρυτή του Ταμείου Υποτροφιών Καραβά και στην κ. Ελένη Καλαβά, εκπρόσωπο της οικογένειας του μ. Γεωργίου Τσίμον.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προβολή του τραγουδιού «Ύμνος στον Καραβά», σε στίχους Δημήτρη Κοζάκου και σύνθεση-ερμηνεία Μάριου Χαραλαμπίδη.

Την εκδήλωση παρουσίασε η νεαρή Καραβιώτισσα Μαρία Χατζηγεωργίου.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Καραβά διοργάνωσε φιλανθρωπικό παζαράκι με γλυκά και είδη χειροτεχνίας που ετοίμασαν οι νέοι του Καραβά. Το ποσό που συγκεντρώθηκε θα διατεθεί για ενίσχυση άπορων οικογενειών Καραβιωτών.