Εκδήλωση αποφοίτων με καταγωγή τον Καραβά – 9.6.16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Εκδήλωση προς τιμή των αποφοίτων μαθητών Λυκείων με καταγωγή τον Καραβά


Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016


Με βασικό στόχο την επιβράβευση των νέων αποφοίτων μαθητών με Καραβιώτικη καταγωγή και την ανάδειξη και προβολή ιστορικών στοιχείων και πληροφοριών για την κατεχόμενη κωμόπολη του Καραβά, η Σχολική Εφορεία Καραβά σε συνεργασία με το Δήμο Καραβά και το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» διοργάνωσαν για 22η συνεχή χρονιά στην προσφυγιά, την καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμή των αποφοίτων Λυκείων, Τεχνικών και Ιδιωτικών Σχολών που κατάγονται από τον Καραβά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016, στο Οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στο Στρόβολο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν συνολικά 30 απόφοιτοι νέοι με Καραβιώτικη καταγωγή που απεφοίτησαν από σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης από όλες τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε μεταξύ άλλων, χαιρετισμούς από το Δήμαρχο Καραβά κ. Γιάννη Παπαϊωάννου, το μέλος του Δ.Σ. του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς», κ. Χριστόφορο Χριστοδουλίδη, το Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσόστομο, τον εκπρόσωπο του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Επιθεωρητή Μέσης Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Ελευθερίου, το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά, Ελένη Δημοσθένους καθώς και ομιλία από τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Καραβά κ. Χριστάκη Χριστοφόρου.


Αναμνηστική φωτογραφία με τους απόφοιτους που τιμήθηκαν στην εκδήλωση,
το Μητροπολίτη Κυρηνείας, τον Αναπληρωτή Έπαρχο Κερύνειας,
τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και τους διοργανωτές


Στη συνέχεια ακολούθησε απονομή συμβολικών δώρων σε όλους τους απόφοιτους Λυκείων, Τεχνικών και Ιδιωτικών σχολών που κατάγονται από τον Καραβά. Εκ μέρους των αποφοίτων απεύθυνε χαιρετισμό η απόφοιτος Μαρία Παμπόρη.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των αιτήσεων για τις υποτροφίες από το κληροδότημα του Γεώργιου Τσίμον της Σχολικής Εφορείας Καραβά. Πλήρεις υποτροφίες για όλα τα έτη σπουδών ύψους 2,500 ευρώ ετησίως, δόθησαν στον Γεωργίου Παντελή και την Χρίστου Άντρεα. Ο Γεωργίου Παντελής σπουδάζει Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Χρίστου Άντρεα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Bath στην Αγγλία.


Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε μουσική ενότητα με τη συμμετοχή του Ανδρέα Μιχαήλ και Νικόλα Ευσταθίου και προβολές διαφανειών. Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε με πετυχημένα συνδετικά κείμενα και αναφορές για τον Καραβά από το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Καραβά, Ρεβέκκα Μούγη.