Εκδηλώσεις του Δημοτικού Σχολείου Έγκωμης Α’ προς τιμή του ήρωα της εισβολής Κυριάκου Γεττίμη – 16.5.17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Εκδηλώσεις του Δημοτικού Σχολείου Έγκωμης Α’ προς τιμή του ήρωα της εισβολής Κυριάκου Γεττίμη
στην παρουσία του Δημάρχου Καραβά


Σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 16 Μαΐου, η τελετή ονομασίας της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Έγκωμης Α’ σε Αίθουσα «Κυριάκος Γεττίμης», προς τιμή του Καραβιώτη ήρωα απόφοιτου του σχολείου που έπεσε ηρωικώς μαχόμενος κατά την Τουρκική Εισβολή του 1974. Η συγκινητική αυτή εκδήλωση διοργανώθηκε από την Σχολική Εφορεία Έγκωμης και το Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης Α.’


Της εκδήλωσης προηγήθηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.


Στις εκδηλώσεις προσκλήθηκε και παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Καραβά Νίκος Χατζηστεφάνου, μαζί με τον αδελφό του ήρωα Ευριπίδη και πολλά μέλη της οικογένειάς του.

Ο Κυριάκος Γεττίμης γεννήθηκε το 1955 στον Καραβά. Ήταν γιος του Χρίστου και της Αναστασίας Γεττίμη. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως ανθυπολοχαγός στο 120 Λ.Β.Ο. (Λόχου Βαρέων Όπλων). Θεάθηκε για τελευταία φορά το απόγευμα της 22ας Ιουλίου 1974 στην προσπάθεια αποκοπής της τουρκικής προέλασης προς κατάληψη της Κερύνειας στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Κερύνειας. Τα λείψανά του βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA. Η ταφή των λειψάνων του έγινε στις 8 Νοεμβρίου 2014.


Ο Δήμαρχος Καραβά καταθέτει στεφάνι
στο μνήμα του ήρωα Κυριάκο Γεττίμη
στον Τύμβο Μακεδονίτισσας


Η πλάκα που κοσμεί την Αίθουσα πολλαπλών
χρήσεων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Έγκωμης