Διάλεξη από Δρ. Ιάκο Δημητρίου – 25.1.19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διάλεξη από Δρ. Ιάκο Δημητρίου
Θέμα: «Η μουσική σχολή της Βενετίας και ο Αναγεννησιακός αβανκαρτισμός»
25 Ιανουαρίου, 2019 – Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών

Στα πλαίσια της πολύπλευρης πολιτιστικής του προσφοράς, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών εγκαινίασε την Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου σειρά δραστηριοτήτων για το 2019.

Ως πρώτη τέτοια δραστηριότητα δόθηκε στην αίθουσα σεμιναρίων του Ιδρύματος διάλεξη από τον Δρ. Ιάκο Δημητρίου με θέμα «Η μουσική σχολή της Βενετίας και ο Αναγεννησιακός αβανκαρτισμός».

Ο Δρ. Ιάκος Δημητρίου ανέλαβε την διεύθυνση της χορωδίας «Η Φωνή της Κερύνειας», θέση την οποία κατείχε μέχρι πρόσφατα η μαέστρος Νέλλη Λουκαΐδου, Πρόεδρος και ιδρυτής της Χορωδίας.

Ο Δρ. Δημητρίου σπούδασε Παιδαγωγικά της Μουσικής Εκπαίδευσης στην Βουλγαρία, έχει Master στη διεύθυνση Χορωδίας και Διδακτορικό τίτλο στην Μουσικολογία, πολυφωνία και πολυχορωδιακή μουσική. Έχει επίσης πτυχίο πιάνου, μεταφραστή και φλάουτου.

Το εξειδικευμένο θέμα παρουσιάστηκε από τον Ιάκο Δημητρίου με απλό, απέριττο και κατανοητό τρόπο και προκάλεσε το ζωηρό ενδιαφέρον όλων όσων είχαν την χαρά να παρευρεθούν στην διάλεξη.

Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση στην οποία πήραν μέρος, τόσο οι παρόντες και παρούσες Μουσικοί, όσο και τα άλλα εκλεκτά μέλη του ακροατηρίου.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος διαβεβαίωσε ότι το Ίδρυμα προσφέρεται σε κάθε ενδιαφερόμενο για παρόμοιες ποιοτικές δραστηριότητες.