Δευτέρα της Λαμπρής – 21.4.14


Καραβιώτικο συναπάντημα


«Δευτέρα της Λαμπρής»


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καραβά με τη συνεργασία του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς», της Αθλητικής Ένωσης Καραβά «Λάμπουσα» και του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά, τη Δευτέρα του Πάσχα.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Απριλίου στον Κόρνο, στις εγκαταστάσεις του Σώματος Προσκόπων Κύπρου. Της εκδήλωσης προηγήθηκε δέηση στο εκκλησάκι του Αγίου Ευφημιανού που βρίσκεται στο χώρο της εκδήλωσης. Συγκινητική ήταν η περιφορά των εικόνων του Αγίου Γεωργίου, της Αγίας Ειρήνης και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου όλοι οι Καραβιώτες με θρησκευτική κατάνυξη προσευχήθηκαν για να τερματιστεί η δοκιμασία της προσφυγιάς που συνεχίζεται για 40 χρόνια.   


Στιμγιότυπα από τους διαγωνισμούς


Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία με συμμετοχή πέραν των 250 Καραβιωτών και φίλων της κωμόπολης. Δόθηκε σε όλους η ευκαιρία να ανταλλάξουν τις ευχές τους, να δημιουργηθεί μια θετική διάθεση μέσα από την αλληλοστήριξη και τη χαρά της επανασύνδεσης καθώς επίσης να ανανεωθούν γνωριμίες και να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ των σκορπισμένων Καραβιωτών, ιδιαίτερα της νέας γενιάς του Καραβά.


Μετά τη συνεστίαση διοργανώθηκαν παραδοσιακά πασχαλινά παιχνίδια. Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση έδωσαν με τη μαζική συμμετοχή τους τα παιδιά και οι νέοι του Καραβά.  Σε όλους τους νικητές των διαγωνισμών δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής από το Δήμο Καραβά. Στις απονομές συμμετείχαν εκτός από τους διοργανωτές, ο Μητροπολίτης Κερύνειας κ. Χρυσόστομος και ο βουλευτής Κερύνειας κ. Μάριος Μαυρίδης.


   

 Απονομές σε μικρούς νικητές


 Ανμανηστική φωτογραφία με τους συντελεστές της εκδήλωσης και τους νικητές των διαγωνισμών


Για άλλη μια φορά ξανάσμιξαν οι Καραβιώτες στην προσφυγιά, ενισχύοντας με την παρουσία τους τις πρωτοβουλίες των οργανωμένων συνόλων του Καραβά για συνεχή δραστηριοποίηση και προσφορά σε τομείς Εθνικούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς και άλλους μέχρι την ευλογημένη μέρα της επιστροφής τους χωρίς περιορισμούς στην αγαπημένη τους κωμόπολη.