Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Λευκωσίας – 9 Ιανουαρίου 2011

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση – Λευκωσία


9 Ιανουαρίου 2011


 Για άλλη μια φορά, παιδιά με Καραβιώτικη καταγωγή ξανάσμιξαν στην προσφυγιά… Παιδιά, άγνωστα μεταξύ τους, με μόνο κοινό σημείο αναφοράς την καταγωγή τους, δήλωσαν ξανά παρόντες στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, που από κοινού ο Δήμος και το προσφυγικό Σωματείο «Ο ΚΑΡΑΒΑΣ» διοργανώνουν κάθε χρόνο, με στόχο την αλληλογνωριμία τους, τη διατήρηση της Καραβιώτικης ταυτότητας τους και τη διατήρηση άσβεστου του πόθου για επιστροφή στον αγαπημένο μας Καραβά.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών, στο Στρόβολο.  Μέσα σε μια χαρούμενη γιορταστική ατμόσφαιρα, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν ένα αλλιώτικο… Καραβιώτικο πρωινό!!!


   

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Ο ΚΑΡΑΒΑΣ», κ. Νίκος Χατζηστεφάνου στο κόψιμο της βασιλόπιτας.


Στιγμιότυπο από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον «Μπανανούλη» και τη «Φραουλίτσα».


Το πρόγραμμα περιελάμβανε αναφορές μέσα από ένα νοερό ταξίδι με κείμενα και διαφάνειες για την αγαπημένη γενέθλια γη του Καραβά. Το κόψιμο της βασιλόπιτας έγινε από το Δήμαρχο Καραβά κ. Γιάννη Παπαϊωάννου και τον Πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου «Ο ΚΑΡΑΒΑΣ», κ. Νίκο Χατζηστεφάνου οι οποίοι μετέφεραν σε όλους τις εγκάρδιες ευχές τους. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον «Μπανανούλη» και τη «Φραουλίτσα». Το συντονισμό και την παρουσίαση του προγράμματος ανέλαβε η γενική γραμματέας του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Σούλλα Χαριλάου. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Άης  Βασίλης μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά.


Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Σωματείου διαβεβαίωσαν για άλλη μια φορά, πως Δήμος και Σωματείο θα συνεχίσουν με αμείωτο ζήλο την προσφορά τους προς τους δημότες του Καραβά και ότι με ακλόνητη πίστη θα ενισχύσουν τον αγώνα για δικαίωση της μικρής μας πατρίδας και την επιστροφή σ’ ένα λεύτερο Καραβά σε συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας.


   

Τα Καραβιωτόπουλα, η οργανωτική επιτροπή και οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης


Ο Αϊ Βασίλης μοιράζει δώρα στα μικρά Καραβιωτόπουλα