Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση για τα παιδιά με καταγωγή τον Καραβά – 8.1.2023

Ο Δήμος Καραβά, το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καραβά συνδιοργάνωσαν και φέτος την καθιερωμένη παιδική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά με καταγωγή τον Καραβά, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, το πρωί, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών.

Περισσότερα από 70 παιδιά, μαζί με τους γονείς και / ή τους παππούδες και γιαγιάδες τους ξανάσμιξαν ακόμη μια φορά με στόχο την αλληλογνωριμία, τη διατήρηση της Καραβιώτικης ταυτότητας τους και του πόθου για επιστροφή στον αγαπημένο Καραβά.

Η εκδήλωση περιλάμβανε το κόψιμο βασιλόποττας, χαιρετισμούς, ξενάγηση στον Καραβά μέσα από την προβολή σχετικών εικόνων, παρουσίαση του θεατρικού «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» και την ενασχόληση με τη θεματική «Η ζωή σε μια έξυπνη πόλη:  Σχεδιάζοντας καινοτόμες λύσεις που θα υποστηρίξουν τη ζωή σε μια έξυπνη πόλη».

Η εκδήλωση έκλεισε με τον ερχομό του Άγιου Βασίλη ο οποίος χάρισε δώρα σε όλα τα παιδιά.

Ο Δήμαρχο Νίκος Χατζηστεφάνου, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Ο Καραβάς» Χριστόφορος Χριστοδουλίδης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά Αλέξανδρος Ποστεκκής, κατά την κοπή της βασιλόπιττας τόνισαν τη μεγάλη σημασία που έχει η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων και μετέφεραν τις ευχές τους για σύντμηση του χρόνου της προσφυγιάς.