Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά – 8.1.17


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά με Καραβιώτικη καταγωγή


8 Ιανουαρίου 2017


Για άλλη μια φορά, παιδιά με Καραβιώτικη καταγωγή μαζί με τους γονείς τους ξανάσμιξαν στην προσφυγιά… Παιδιά, άγνωστα μεταξύ τους, με μόνο κοινό σημείο αναφοράς την καταγωγή τους, βρέθηκαν στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε το προσφυγικό Σωματείο «Ο ΚΑΡΑΒΑΣ» με τη στήριξη του Δήμου Καραβά. Στόχος η αλληλογνωριμία τους, η διατήρηση της Καραβιώτικης ταυτότητας τους και η διατήρηση άσβεστου του πόθου για επιστροφή στον αγαπημένο μας Καραβά.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, στο Στρόβολο και το πρόγραμμα περιελάμβανε κόψιμο της βασιλόπιτας, χαιρετισμούς και θεατρικό εργαστήρι. Τα παιδιά πήραν μέρος σε θεατρικό εργαστήρι που οργάνωσαν δασκάλες από τον Καραβά.


Το κόψιμο της βασιλόπιτας έγινε από τον Πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου «Ο ΚΑΡΑΒΑΣ», κ. Κώστα Πατέρα, τον Δήμαρχο Καραβά κ. Νίκο Χατζηστεφάνου και τον τέως Δήμαρχο κ. Γιάννη Παπαϊωάννου, οι οποίοι μετέφεραν σε όλους τις ευχές τους για σύντμηση του χρόνου της προσφυγιάς καθώς επίσης τόνισαν τη μεγάλη σημασία που έχει η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων που συντηρούν τη μνήμη των κατεχόμενων περιοχών μας.


Τα θεατρικά εργαστήρια έγιναν από το εργαστήρι της Νάντιας Τομασίδου. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους και δραστηριοποιήθηκαν σε χριστουγεννιάτικα θέματα με αναφορά την Καραβιώτικη καταγωγή τους. Τα μεγάλα παιδιά δίδαξε η Νάντια Τομασίδου από τον Καραβά και τα μικρά παιδιά η Κωνσταντίνα Κυπριανού. Τον συντονισμό είχε η Επιτροπή Παιδικών Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Σωματείου με επικεφαλής τη Σούλα Χαριλάου, την Ελένη Σιακόλα, τον Κώστα Κωνσταντίνου και τον Αντρέα Χαραλάμπους.


Στο τέλος της εκδήλωσης ο Άης  Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά που παρευρέθηκαν.


Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Σωματείου διαβεβαίωσαν για άλλη μια φορά, ότι η αποστολή του Δήμου και του Σωματείου θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό με διάφορες εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες με στόχο την απαλλαγή της πατρίδας μας από την Τουρκική κατοχή και τη διαίρεση και την προβολή ιστορικών και άλλων στοιχείων της αξέχαστης κωμόπολης  του Καραβά. 

Στιγμιότυπο από το κόψιμο της βασιλόπιτας


Στιγμιότυπο από το θεατρικό εργαστήρι
για τα παιδιά