Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση για τα παιδιά – 13 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά με Καραβιώτικη καταγωγή


13 Ιανουαρίου 2013


Για άλλη μια φορά, παιδιά με Καραβιώτικη καταγωγή μαζί με τους γονείς τους ξανάσμιξαν στην προσφυγιά… Παιδιά, άγνωστα μεταξύ τους, με μόνο κοινό σημείο αναφοράς την καταγωγή τους, βρέθηκαν στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε το προσφυγικό Σωματείο «Ο ΚΑΡΑΒΑΣ» με τη στήριξη του Δήμου Καραβά, με στόχο την αλληλογνωριμία τους, τη διατήρηση της Καραβιώτικης ταυτότητας τους και τη διατήρηση άσβεστου του πόθου για επιστροφή στον αγαπημένο μας Καραβά.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, στο Στρόβολο και το πρόγραμμα περιελάμβανε αναφορές με προβολή διαφανειών για την αγαπημένη γενέθλια γη του Καραβά. Το κόψιμο της βασιλόπιτας έγινε από το Μητροπολίτη Κερύνειας κ.κ. Χρυσόστομο, το Δήμαρχο Καραβά κ. Γιάννη Παπαϊωάννου και τον Πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου «Ο ΚΑΡΑΒΑΣ», κ. Νίκο Χατζηστεφάνου οι οποίοι μετέφεραν σε όλους τις ευχές τους για σύντμηση του χρόνου της προσφυγιάς καθώς επίσης τόνισαν τη μεγάλη σημασία που έχει η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων που συντηρούν τη μνήμη των κατεχόμενων περιοχών μας. Ακολούθησε θεατρική παράσταση με Χριστουγεννιάτικο θέμα και τραγούδια. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Άης  Βασίλης μοίρασε δώρα στα εξήντα περίπου παιδιά που παρευρέθηκαν.


   

Στιγμιότυπο από το κόψιμο της βασιλόπιττας


Στιγμιότυπο από την εκδήλωση


Την παρουσίαση των διαφανειών μαζί με πληροφοριακό υλικό για τον Καραβά ανέλαβε ο πρώην Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Ντίνος Πατέρας και τη Γενική παρουσίαση της εκδήλωσης, η εκπαιδευτικός και μέλος του Δ.Σ. του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» κα Σούλα Χαριλάου.


Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Σωματείου διαβεβαίωσαν για άλλη μια φορά, ότι η αποστολή του Δήμου και του Σωματείου θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό με διάφορες εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες με στόχο την απαλλαγή της πατρίδας μας από την Τουρκική κατοχή και τη διαίρεση και την προβολή ιστορικών και άλλων στοιχείων της αξέχαστης κωμόπολης  του Καραβά.


   

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα


Αναμνηστική φωτογραφία με τα παιδιά που παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση