Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά – 13.1.19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά με Καραβιώτικη καταγωγή
13 Ιανουαρίου 2019

Για άλλη μια φορά, παιδιά με Καραβιώτικη καταγωγή μαζί με τους γονείς τους ξανάσμιξαν στην προσφυγιά.

Πάνω από 50 παιδιά, άγνωστα μεταξύ τους, με μόνο κοινό σημείο αναφοράς την καταγωγή τους, βρέθηκαν στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε το Προσφυγικό Σωματείο «Ο ΚΑΡΑΒΑΣ», σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καραβά και τη στήριξη του Δήμου Καραβά. Στόχος η αλληλογνωριμία τους, η διατήρηση της Καραβιώτικης ταυτότητας τους και η διατήρηση άσβεστου του πόθου για επιστροφή στον αγαπημένο μας Καραβά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, στο Στρόβολο και το πρόγραμμα περιελάμβανε μεταξύ άλλων, κόψιμο της βασιλόπιτας, χαιρετισμούς και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα παιδιά.

Προσκεκλημένος στην φετινή εκδήλωση ήταν ο φημισμένος Καραγκιοζοπαίκτης Χριστόδουλος Πάφιος με το μοναδικό Θέατρο Σκιών. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν την κατασκευή των γνωστών χαρακτήρων του Καραγκιόζη και στη συνέχεια να απολαύσουν το Θέατρο Σκιών «Χριστούγεννα – Ο Καραγκιόζης στο Λούνα Παρκ». Με το τέλος της παράστασης ο Καραγκιόζης υποδέχθηκε τον Άγιο Βασίλη, ο οποίος μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά.

Το κόψιμο της βασιλόπιτας έγινε από τον τέως Πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου «Ο ΚΑΡΑΒΑΣ», κ. Κώστα Πατέρα και τον Δήμαρχο Καραβά κ. Νίκο Χατζηστεφάνου, οι οποίοι μετέφεραν σε όλους τις ευχές τους για σύντμηση του χρόνου της προσφυγιάς, καθώς επίσης τόνισαν τη μεγάλη σημασία που έχει η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων που συντηρούν τη μνήμη των κατεχόμενων περιοχών μας.

Ο Δήμαρχος και ο τέως Πρόεδρος του Σωματείου διαβεβαίωσαν για άλλη μια φορά, ότι η αποστολή του Δήμου και του Σωματείου θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό με διάφορες εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες, με στόχο την απαλλαγή της πατρίδας μας από την Τουρκική κατοχή και τη διαίρεση και την προβολή ιστορικών και άλλων στοιχείων της αξέχαστης κωμόπολης  του Καραβά.