Παγκύπριος Διαγωνισμός Εικαστικού Έργου 2021 « Ζω – Δημιουργώ σε μια Ελεύθερη Κύπρο »

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας των κατεχόμενων Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά ανακοινώνουν την επιτυχή ολοκλήρωση του Παγκύπριου  μαθητικού διαγωνισμού εικαστικού Έργου με θέμα «ΖΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΠΡΟ» και εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συμμετοχή αγκαλιάζοντας την προσπάθεια αυτή που είχε στόχο να δώσει στους νέους την ευκαιρία να εκφράσουν το όραμά τους για μια ελεύθερη ενωμένη Κύπρο.

Σημειώνεται πως ο διαγωνισμός διεξήχθη με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, τη στήριξη των Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά αλλά και την υποστήριξη του Δήμου Λευκωσίας και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Ο διαγωνισμός διαχωρίστηκε σε 3 κατηγορίες:

– Α Ομάδα: Τάξεις Δ, Ε & ΣΤ Δημοτικού

– Β Ομάδα: Τάξεις Α, Β & Γ Γυμνασίου

– Γ Ομάδα: Τάξεις Α, Β & Γ Λυκείου

 

Στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν συνολικά  Ά Ομάδα_ 289 συμμετοχές, ΄Β Ομάδα_ 70 συμμετοχές και Γ ομάδα _ 6 συμμετοχές.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021, ώρα 17:00 στην Τάφρο Πλατείας Ελευθερίας όπου θα εκτεθούν οι δημιουργίες όλων των διαγωνιζομένων και θα βραβευθούν οι διακριθέντες του διαγωνισμού.

Τα Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση στο κοινό να παρευρεθεί στην τελετή βράβευσης του διαγωνισμού και να στηρίξει με την παρουσία και συμμετοχή του την όλη προσπάθεια. Η υπαίθρια έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό στις 28 Νοεμβρίου 2021 από τις 09:00 – 18:00