Αποστολή Δήμου Καραβά στο Δήμο Κυθήρων – 7-12.7.16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αποστολή Δήμου Καραβά στο Δήμο Κυθήρων


7 – 12 Ιουλίου 2016


Επέστρεψε στην Κύπρο με τις καλύτερες εντυπώσεις και όμορφες εικόνες γεμάτες αισθήματα χαράς και συγκίνησης η αποστολή του Δήμου Καραβά η οποία συμμετείχε σε εκδηλώσεις αδελφοσύνης στο νησί Κύθηρα. Ο Δήμος Καραβά διατηρεί εδώ και 20 χρόνια αδελφικούς δεσμούς με το νησί αφού το 1997 έχει υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας με τη κοινότητα Καραβά Κυθήρων και το 2012 και 2013 πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο Δήμων στην Κύπρο και στα Κύθηρα η επίσημη αδελφοποίηση μεταξύ των Δήμων Καραβά και Κυθήρων.


Στην αποστολή συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καραβά και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος, ο αναπληρωτής Έπαρχος Κερύνειας κ. Ανδρέας Λουκά , μέλη του Δ.Σ. του προσφυγικού σωματείου « Ο Καραβάς» και της ΑΕΚ Καραβά Λάμπουσα καθώς επίσης μια αντιπροσωπευτική ομάδα Καραβιωτών και φίλων του Καραβά που εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν σε αυτό το όμορφο συναπάντημα αδελφοσύνης.
                            

Την Κυριακή 10 Ιουλίου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγ. Χαραλάμπους Καραβά με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου. Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και την τέλεση μνημόσυνου των Πεσόντων του 1974 έγιναν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Μνημείου Ηρώων της Τοπικής Κοινότητας Καραβά, για την ανακαίνιση του οποίου συμμετείχε με χορηγία και ο Δήμος Καραβά . Τελέσθηκε επιμνημόσυνη Δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνων από τις τοπικές και στρατιωτικές Αρχές και άλλες εκδηλώσεις που καλύφθηκαν μουσικά από τη Φιλαρμονική Ποταμού Κυθήρων. Στην προσφώνηση του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη αντιφώνησαν ο Έπαρχος Κερύνειας που ανέγνωσε τον χαιρετισμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Δήμαρχος Καραβά.

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου ο Δήμαρχος Κυθήρων μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου υποδέχθηκαν την αποστολή του Δήμου Καραβά στο Δημαρχείο όπου αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα και προβλήθηκε μέσα από αναφορές η αδελφική σύνδεση μεταξύ των δυο περιοχών.


Η αποστολή Δήμου Καραβά είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε διάφορα ιστορικά μνημεία και θρησκευτικά προσκυνήματα του νησιού. Όλα τα μέλη της αποστολής που φιλοξενήθηκαν την περίοδο 7-12 Ιουλίου στα Κύθηρα εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στο Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων στον πρόεδρο της κοινότητας Καραβά Κυθήρων και στη σύζυγο του, στον Μητροπολίτη Κυθήρων και σε όλους όσους έχουν συμβάλει στην εξαίρετη φιλοξενία της αποστολής. Με την ευχή σε αυτήν την όμορφη αδελφική σύνδεση που ξεκίνησε πριν 20 χρόνια να προστεθούν και άλλες κοινές δραστηριότητες και εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν ιστορικά, πολιτιστικά στοιχεία των δυο περιοχών.

Αναμνηστική φωτογραφία στα γραφεία
του Δήμου Κυθήρων


Αναμνηστική φωτογραφία της αποστολής
του Δήμου Καραβά
έξω από το
Δημαρχείο Κυθήρων