Αποστολή Δήμου Καραβά στο Δήμο Κυθήρων – 14-17.7.17

Αποστολή Δήμου Καραβά στο Δήμο Κυθήρων


14 -17 Ιουλίου 2017


Αντιπροσωπεία του Δήμου Καραβά με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Νίκο Χατζηστεφάνου μετέβηκε στο νησί των Κυθήρων την περίοδο 14 -17 Ιουλίου 2017, όπου συμμετείχε στο ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της Τουρκικής εισβολής του 1974, το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Κυθήρων. Στην αποστολή συμμετείχαν το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Παπαπέτρου και ο Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Χριστόφορος Χριστοδουλίδης.


Ο Δήμος Κυθήρων μαζί με την Κοινότητα Καραβά Κυθήρων τελεί στον ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους στον Καραβά Κυθήρων, τα τελευταία χρόνια, ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά την Τούρκικη εισβολή του 1974 και για όλους όσους απέθαναν στην προσφυγιά με τον πόθο της Ελευθερίας και της επιστροφής.


Το φετινό Ιερό Μνημόσυνο των πεσόντων της Κυπριακής τραγωδίας τελέστηκε την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ. Επιμνημόσυνες ομιλίες απεύθυναν ο Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης και ο Δήμαρχος Καραβά κ. Νίκος Χατζηστεφάνου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στον Καραβά Κυθήρων, στην οποία παρευρέθησαν εκπρόσωποι του Δήμου Κυθήρων, αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ενόπλων δυνάμεων και πολλοί των Κυθήρων.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στα Κύθηρα, η αποστολή του Δήμου Καραβά έτυχε θερμής φιλοξενίας. Ο Δήμαρχος Καραβά είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις και εισηγήσεις με τον Δήμαρχο Κυθήρων για κοινές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, με στόχο την περεταίρω σύσφιξη των αδελφικών δεσμών των δύο Δήμων.
Στιγμιότυπο από την τελετή κατάθεσης στεφάνων
στο μνημείο της κοινότητας Καραβά Κυθήρων


Φωτογραφία από την επίσημη υποδοχή του
Δημάρχου Καραβά στο Δημαρχείο Κυθήρων