Αποστολή αντιπροσωπείας του Δήμου Καραβά στο Αμύνταιο – 22-25.8.17

Αποστολή αντιπροσωπείας του Δήμου Καραβά στο Αμύνταιο


22 – 25 Αυγούστου 2017


Εικοσαμελής αποστολή του Δήμου Καραβά, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Νίκο Χατζηστεφάνου και τους Δημοτικούς Συμβούλους, Μάριο Μούγη, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά  και Σωτήρα Ποταμίτου, μετέβη την περίοδο 22 με 25 Αυγούστου 2017, στο Αμύνταιο και συμμετείχε στην τελετή έναρξης των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ «Αμύνταια» και «Πρέσπεια».


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 24 Αυγούστου  και σημείωσε εξαιρετική επιτυχία. Το πρόγραμμα περιελάμβανε χαιρετισμούς, ομιλίες και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος τη Νεολαίας του Δήμου Καραβά καθώς και του παιδικού συγκροτήματος της Νεολαίας Καραβά. 


Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης καλωσόρισε τα μέλη της αντιπροσωπείας του Δήμου Καραβά και αναφέρθηκε στο ιστορικό αδελφοποίησης των δύο Δήμων, Καραβά και Αμυνταίου.  Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ «Πρέσπεια» κ. Γιώργο Λιάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού για ελευθερία και δικαίωση, στις προσπάθειες του ιδίου για ανεύρεση αγνοουμένων και στην προσωπική του σχέση με την Κύπρο.


Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτριος Βίτσας, ο οποίος καλωσόρισε την Κυπριακή αποστολή και στάθηκε στη διαχρονική σχέση των δύο χωρών. Τόνισε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες της Κύπρου για εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα και ευχήθηκε στον Δήμαρχο και τα μέλη της αποστολής του Δήμου καλή επιστροφή στις πατρογονικές τους εστίες.


Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Καραβά, αναφέρθηκε στην σύνδεση του Καραβά με το Αμύνταιο, η οποία έχει τις ρίζες της στους Βαλκανικούς πολέμους, όταν 65 νέοι του Καραβά πολέμησαν στο πλευρό των Ελλαδιτών για απελευθέρωση του Αμυνταίου από την Τουρκία. Πρόσθεσε ότι ο αγώνας των Καραβιωτών συνεχίζεται με στόχο την επιστροφή στον Καραβά σε συνθήκες ελευθερίας, μονιμότητας και εθνικής αξιοπρέπειας.


Ακολούθησε ομιλία από την Καραβιώτισσα φιλόλογο-ερευνήτρια κ. Πίτσα Πρωτοπαπά, με θέμα τις σχέσεις της Κύπρου με τη Μακεδονία την περίοδο των Βαλκανικών πολέμων.


Στη συνέχεια, κλιμάκιο του χορευτικού συγκροτήματος της Νεολαίας Καραβά και του παιδικού χορευτικού συγκροτήματος της Νεολαίας παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς που καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με συναυλία από την τραγουδίστρια-ηθοποιό Ηρώ Σαΐα.


Στον υπαίθριο χώρο εκδήλωσης υπήρχε έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον Καραβά και τους Κύπριους εθελοντές στους Βαλκανικούς πολέμους.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Αμύνταιο η αποστολή του Δήμου Καραβά είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να ανταλλάξει απόψεις και σκέψεις με διάφορους τοπικούς παράγοντες καθώς και να γνωρίσει τις ομορφιές της περιοχής.


Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλους τους συνεργάτες του, για τη θερμή φιλοξενία και την ξενάγηση της αντιπροσωπείας του Δήμου Καραβά στο Αμύνταιο.

Ο Δήμαρχος Καραβά κ. Νίκος Χατζηστεφάνου
χαιρετίζει την εκδήλωση


Στιγμιότυπο από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με
το χορευτικό συγκρότημα
της Νεολαίας Δήμου Καραβά