Απονομή βραβείων λογοτεχνίας – Διαγωνισμός «Πράξανδρος» – 8 Οκτωβρίου 2011

Απονομή βραβείων λογοτεχνίας – Διαγωνισμός «Πράξανδρος»


8 Οκτωβρίου 2011Οι κατεχόμενοι Δήμοι Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά, διοργάνωσαν με επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά στην προσφυγιά το Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Πράξανδρος» με βασικό στόχο την ενθάρρυνση της νέας γενιάς να ασχοληθεί με τη λογοτεχνία και να αναδείξει μέσα από κείμενα την ιστορία και τις παραδόσεις της επαρχίας μας.


Ο Διαγωνισμός διεξήχθη στις 5 Ιανουαρίου 2011, ταυτόχρονα στο Λύκειο Κύκκου Β’ και στο Α’ Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού και η συμμετοχή των νέων ήταν αρκετά ικανοποιητική. Το λογοτεχνικό είδος του διαγωνισμού ήταν διήγημα και το θέμα του: «Οι νέοι άνθρωποι είναι η βάση και η ελπίδα κάθε κοινωνίας για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Ποιος νομίζετε ότι είναι ο ρόλος των νέων της Κύπρου στον αγώνα για την απελευθέρωση της κατεχόμενης γης μας;»


Το σκεπτικό για τη βράβευση των διακριθέντων δοκιμίων ήταν: ωριμότητα σκέψης, σοβαρότητα επιχειρηματολογίας, δομημένη μορφή του λόγου, ορθή γλωσσική διατύπωση και ορθογραφία ενώ δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι νέοι ηλικίας 17–25 ετών, ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής τους.


Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στη Λεμεσό βραβεύτηκαν για τη διάκρισή τους στο λογοτεχνικό διαγωνισμό οι πιο κάτω νέοι:


Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε εξίσου στη Νάταλη Τζιρτζιπή και Μαρίνα Μαγίδου, το δεύτερο βραβείο στη Χριστιάνα Κυπριανίδου και Αικατερίνη Κυριάκου και το τρίτο στη Μαρία Χριστοδούλου και Παναγιώτα Μούρεττου.


   

 Στιγμιότυπο από τις απονομές των νέων που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό


Η αντιδήμαρχος Καραβά κα. Μάρω Χατζηστεφάνου σε μια αναμνηστική φωτογραφία με βραβευθέντες φοιτήτριες