Απονομές Χορηγιών Ταμείου Υποτροφιών – 3 Ιανουαρίου 2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΧΟΡΗΓΙΩΝ


ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΑΒΑ


3 Ιανουαρίου 2013  


Πραγματοποιήθηκε για ενδέκατη συνεχή χρονιά, την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013 στο Οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών η απονομή χορηγιών του Ταμείου Υποτροφιών του Δήμου Καραβά.Το Ταμείο Υποτροφιών του Δήμου Καραβά ιδρύθηκε μετά από γενναιόδωρη εισφορά του ζεύγους Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα η οποία σήμερα ανέρχεται στο ποσό των ύψους 400,000 ευρώ. Με βάση και επιθυμία του ζεύγους Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα το Ταμείο Υποτροφιών βοηθά με συμβολικές χορηγίες παιδιά Καραβιωτών που ξεχωρίζουν για την επίδοση τους στα γράμματα και έχουν εξαίρετο χαρακτήρα.


   

Στιγμιότυπο από το χαιρετισμό του Δημάρχου Καραβά κ. Γιάννη Παπαϊωάννου


Στιγμιότυπο από την απονομή χορηγιών στους άριστους πρωτοετείς φοιτητές με Καραβιώτικη καταγωγή


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομος, οι βουλευτές Κερύνειας Μάριος Μαυρίδης και Πάμπος Παπαγεωργίου, η εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κα Άννα Βιολάρη, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, πρόεδροι προσφυγικών σωματείων και σχολικών εφορειών της επαρχίας Κερύνειας και άλλοι επίσημοι.


Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Καραβά και Πρόεδρος του Ταμείου Υποτροφιών κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, ο επίτιμος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών και ιδρυτής του Ταμείου κ. Νίκος Σιακόλας, η εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο  Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομος.


Στην εκδήλωση απονομής χορηγιών δόθηκε οικονομική βοήθεια και τιμητικό δίπλωμα σε 20 άριστους νέους του Καραβά απόφοιτους μέσης Παιδείας οι οποίοι φοιτούν στο πρώτο έτος σπουδών  σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού.


   

Αναμνηστική φωτογραφία με τους άριστους πρωτοετείς φοιτητές που βραβεύτηκαν στην εκδήλωση


 Φιλανθρωπικό παζαράκι: ο Δήμαρχος μαζί με τους νέους του Καραβά που το οργάνωσαν σε μια αναμνηστική φωτογραφία


Τιμήθηκαν για την επίδοση τους οι:


Αρτεμίου Έλενα, Γεωργίου Ραφαέλλα, Γρηγοριάδου Αναστασία, Δημοσθένους Σπυρίδων, Θεοχάρους Ευαγγελία, Κύρκου Μαρία, Κωνσταντίνου Κωνσταντίνα, Κωνσταντίνου Χριστόφορος, Λουκά Λούκας, Μανώλη Στέφανος, Μαρκιτανή Ευδοκία, Μοτίτη Αναστασία, Παναγίδου Ιουστίνη, Πογιατζής Ανδρέας, Σωφρονίου Μαργαρίτα, Τσιακκούρη Χριστίνα, Τυρίμος Κυριάκος, Φραγκούλης Σωτήριος Ελευθέριος, Χατζηδαμιανού Μαργαρίτα, Ζήνωνος Σάββας.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν επιπλέον βραβεία σε νέους που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους με βάση το βαθμό απολυτηρίου Μέσης Εκπαίδευσης ή με κριτήρια που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καραβά.


Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης μουσικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το μουσικό σχήμα του Μάριου Χαραλαμπίδη καθώς και μουσική ενότητα από την πρωτοετή φοιτήτρια Αναστασία Μοτίτη η οποία παρουσίασε ένα μοντέρνο κομμάτι στο φλάουτο.


Ευχαριστίες εκ μέρους των βραβευθέντων απεύθυνε ο φοιτητής Κωνσταντίνου Χριστόφορος. Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Καραβά, φοιτήτρια Νομικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Χριστιάνα Αντωνουδιού.
 

Ο Δήμαρχος Καραβά απονέμει αναμνηστικό ενθύμιο (ασημένια εικόνα του Παντοκράτορα) στον κ. Νίκο Σιακόλα, ιδρυτή και επίτιμο πρόεδρο του Ταμείου Υποτροφιών του Δήμου Καραβά


Από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Καραβά διοργανώθηκε, μετά το πέρας της εκδήλωσης, φιλανθρωπικό παζαράκι με γλυκά και είδη χειροτεχνίας που ετοίμασαν οι νέοι του Καραβά. Το ποσό που συγκεντρώθηκε θα διατεθεί για ενίσχυση φιλανθρωπικού Ιδρύματος στη Λευκωσία.