Απολογισμός για το 1ο έτος θητείας του Δ.Σ.

Απολογισμός για το πρώτο έτος θητείας


του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά


 


 


Συμπληρώθηκε ήδη ένας χρόνος από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του Δημάρχου και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά. Μια περίοδος, κατά την οποία έχουν τροχιοδρομηθεί ή ολοκληρωθεί πολλές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες.


 


Στα Διοικητικά θέματα και θέματα Λειτουργίας έχουν γίνει οι ακόλουθες ενέργειες:


1.    Ετοιμάστηκαν Κανονισμοί Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά και στάληκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών για προώθηση στο Υπουργικό Συμβούλιο και έγκριση.


2.    Αποφασίστηκε όπως ακολουθούνται οι Δημοσιονομικές και Λογιστικές οδηγίες καθώς και οι Κανονισμοί Αποθηκών που τηρούνται στο Δήμο Στροβόλου, σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα του Δήμου Καραβά, με στόχο τη σωστή διαχείριση και καταστροφή παλιού εξοπλισμού και επίπλων.


3.    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αρχειοθέτησης των εγγράφων του Δήμου.


4.    Ολοκληρώθηκαν οι τροποποιήσεις του Καταστατικού του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών και στάληκαν στον Έφορο Σωματείων για έγκριση.


5.    Δημιουργήθηκε το Συμβουλευτικό-Συντονιστικό Σώμα Καραβιωτών με τη συμμετοχή των νυν και προηγούμενων μελών των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των οργανωμένων συνόλων Καραβά. Στόχος του Σώματος είναι η ενημέρωση και αλληλοστήριξη μεταξύ των οργανωμένων συνόλων του Καραβά και ο συντονισμός των κοινών δραστηριοτήτων τους.


Στον Κοινωνικό-Πολιτιστικό τομέα έχουν γίνει τα ακόλουθα:


1.    Κάθε Δημοτικός Σύμβουλος ανέλαβε τη διεκπεραίωση μιας σειράς δραστηριοτήτων υπό μορφή project.


2.    Έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται προσπάθειες για αναθέρμανση των σχέσεων με το αδελφοποιημένο 4ο Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης.


3.    Διοργανώθηκε συνάντηση Καραβιωτών με τριτοβάθμια εκπαίδευση, με στόχο τη δημιουργία ομάδας συνεργατών του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, που θα συνδράμουν στο έργο και στην περεταίρω δραστηριοποίησή του.


4.    Έγιναν ενέργειες για συναντήσεις και ψυχαγωγία των συνταξιούχων και ηλικιωμένων Καραβιωτών. Έχουν διοργανωθεί δύο πρωινές συναντήσεις συνταξιούχων σε Λευκωσία και Λεμεσό, οι οποίες σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Στη Λευκωσία η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του ΠΙΚ και στη Λεμεσό στο οίκημα του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας.


5.    Διοργανώθηκε επίσκεψη στον αδελφοποιημένο Δήμο Αμυνταίου τον Αύγουστο του 2017 μέσα στα πλαίσια των καθιερωμένων εκδηλώσεων του Δήμου, με τίτλο «Αμύνταια». Στην αποστολή συμμετείχε και το χορευτικό συγκρότημα της Νεολαίας Καραβά, το οποίο παρουσίασε ένα όμορφο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με Κυπριακούς χορούς, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 24 Αυγούστου.


6.    Την περίοδο 17 – 21 Νοεμβρίου φιλοξενήθηκε αντιπροσωπεία από τον Δήμο Αμυνταίου μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών για συνέχιση και ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο Δήμων.


7.    Εκδόθηκε το 10ο τεύχος του περιοδικού «Καραβιώτικα Δρώμενα»


8.    Εκδόθηκε «Το ημερολόγιο ενός μετανάστη» του μ. Ματθαίου Γεωργίου, το οποίο περιγράφει τον Καραβά μέσα από τα μάτια ενός αποδήμου.


9.    Το «συνοπτικό» λεύκωμα για τον Καραβά βρίσκεται στο τυπογραφείο και αναμένεται να εκτυπωθεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2018.


10.  Ο Δήμος δια του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων συμμετείχε στην προσπάθεια επαναδραστηριοποίησης της ΑΕΚ Καραβά «Λάμπουσας». Τον Νοέμβριο πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση και ορίστηκε μεταβατική Διοικούσα Επιτροπή με εντολή να κάνει τους κατάλληλους χειρισμούς και να προκηρύξει Γενική Εκλογική Συνέλευση τους πρώτους μήνες του 2018.


11.  Κατά τη διάρκεια του 2017 ο Δήμος και τα άλλα οργανωμένα σύνολα του Καραβά πραγματοποίησαν τις ακόλουθες εκδηλώσεις:


·         Παρουσίαση βιβλίου Κώστα Χατζηστεφάνου – 1/2/17


·         Συνεστίαση Καραβιωτών στην αίθουσα εκδηλώσεων «Τρίκκης», σε συνεργασία με το Σωματείο «Ο Καραβάς» – 5/2/17


·         Συνεστίαση για αποχωρήσαντα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά και της Σχολικής Εφορείας Καραβά – 23/2/17


·         Εκδήλωση για τις Εθνικές Επετείους με θέμα τους Καραβιώτες εθελοντές στους Βαλκανικούς Πολέμους και τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο – 29/3/17


·         Εκδήλωση «Δευτέρα του Πάσχα» στη Λεμεσό- 17/4/17


·         Συνέλευση όλων των Οργανωμένων Συνόλων του Καραβά – 25/4/17


·         Εσπερινός Αγίας Ειρήνης στην εκκλησία Αγίου Στυλιανού στη Λινόπετρα Λεμεσού – 4/5/17


·         Εκδρομή Συνταξιούχων στα Λεύκαρα και Κάτω Δρυ, με τη στήριξη του Δήμου Καραβά – 27/5/17


·         Συνάντηση συμμαθητών Δημοτικών Καραβά στο ΠΙΚ –  1/6/17


·         Συμμετοχή στην εκδήλωση «Κατακλυσμός Επαρχίας Κερύνειας» – 5/6/17


·         Εκδήλωση προς τιμή των αποφοίτων, με τη στήριξη του Δήμου Καραβά -15/6/17


·         Μνημόσυνο στον Καραβά Κυθήρων – 15/7/17


·         Αντικατοχικές εκδηλώσεις επαρχίας Κερύνειας (Τύμβος) –  24/7/17


·         «Αμύνταια» – Αποστολή στο Δήμο Αμυνταίου    22-25/8/17


·         Εκδήλωση/συνεστίαση προς τιμή των Αποδήμων Καραβιωτών – 1/9/17


·         Κυπριακή βραδιά της Νεολαίας στο ΠΙΚ, με τη στήριξη του Δήμου – 15/9/17


·         Συνάντηση Συνεργατών του ΠΙΚ με τη στήριξη του Δήμου – 28/9/17


·         Κοινή εκδήλωση/φεστιβάλ Νεολαίας Δήμων Επαρχίας – 30/9/17


·         Εκπροσώπηση του Δήμου Καραβά στον «Χορό του Λεμονιού» του Συνδέσμου Αποδήμων Λαπήθου, Καραβά και περιχώρων Μ.Β, από τον Αντιδήμαρχο Πανίκο Μανώλη – 7/10/17


·         Τριαντάχρονα του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» – 12/10/17


·         Εσπερινός Αγίου Ευλαλίου – 21/10/17


·         Εγκαίνια μνημείου προς τιμή του Καραβιώτη Γ. Κίτσιου στο Πάρκο Ηρώων Έγκωμης – 22/10/17. Το μνημείο κατασκευάστηκε με οικονομική συνεισφορά από τον Δήμο Καραβά.


·         Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Παπαϊωάννου – 27/10/17


·         Καταδίκη ανακήρυξης ψευδοκράτους. Κατάθεση στεφάνων στον Τύμβο και Δημοσιογραφική διάσκεψη της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων – 14/11/17


·         Χορός του Λεμονιού με τη στήριξη του Δήμου – 18/11/17


·         Εκδήλωση με το Δήμο Αμυνταίου «Καραβάς-Αμύνταιο», στην Κύπρο – 19/11/17


·         Εκδήλωση του Ιδρύματος Φίλων Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους για τα θρησκευτικά μνημεία του Καραβά, υπό την αιγίδα του Δήμου Καραβά – 21/11/17


·         Έκθεση τεχνών – Δραστηριότητα της Νεολαίας – 23-25/11/17


·         Εξόρμηση στη Λόφου – Δραστηριότητα της Νεολαίας – 8-10/12/17


·         Εκδήλωση απονομής υποτροφιών σε άριστους πρωτοετείς φοιτητές, με τη στήριξη του Δήμου – 28/12/17


·         Πραγματοποιήθηκαν επίσης τρεις διαλέξεις του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Κατεχόμενων Δήμων Επαρχίας Κερύνειας το πρώτο εξάμηνο του 2017, με συντονιστή τον Δήμο Καραβά, στις 9/2/17, 9/3/17 και 6/4/17. Οι άλλες τρεις διαλέξεις του έτους, που πραγματοποιήθηκαν στις 5/10/17, 2/11/17 και 7/12/17 είχαν συντονιστή τον Δήμο Λαπήθου. Όλες οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν στο οίκημα του ΠΙΚ.