Αντιπροσωπεία Δήμων και Σωματείων Λαπήθου – Καραβά στο Λονδίνο – 15-17 Οκτωβρίου 2011


Αντιπροσωπεία Δήμων και Σωματείων Λαπήθου – Καραβά στο Λονδίνο


15-18 Οκτωβρίου 2011 


Μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους για προβολή του Εθνικού θέματος της Κύπρου, αντιπροσωπείες των Δήμων και των Προσφυγικών Σωματείων των κατεχόμενων κωμοπόλεων Λαπήθου και Καραβά, πραγματοποίησαν στις 15 – 18 Οκτωβρίου 2011, αποστολή στο Λονδίνο.


Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Δημάρχοι Λαπήθου και Καραβά, Άθως Ελευθερίου και Γιάννης Παπαϊωάννου, η αντιδήμαρχος Καραβά κα. Μάρω Χατζηστεφάνου, το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαπήθου, Παύλος Αριστείδου, ο πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Η Λάπηθος» Ανδρέας Σταυρινός και ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» Νίκος Χατζηστεφάνου και Νούλα Φραγκούδη αντίστοιχα.


Μέλη της αντιπροσωπείας με επικεφαλείς τους Δημάρχους Λαπήθου-Καραβά, επισκέφθηκαν στις 15 Οκτωβρίου το Δημαρχείο Barnet.  Εκεί τους υποδέχθηκε η Κυπριακής καταγωγής Δήμαρχος κ. Lisa Rutter. Έγινε αλληλοενημέρωση για τις δραστηριότητες των Δήμων και αντηλλάγησαν αναμνηστικά  δώρα.


Το βράδυ της ίδιας ημέρας η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με το διευθυντή του Κυπριακού Κοινοτικού Κέντρου κ. Χριστόδουλο Στυλιανού στην οποία ανταλλάγηκαν απόψεις για καλύτερη αξιοποίηση του έργου των κατεχόμενων Δήμων και των Προσφυγικών Σωματείων σε θέματα διαφώτισης και εξεύρεσης τρόπων ενίσχυσης των δραστηριοτήτων των αποδήμων μας στη Μεγάλη Βρετανία.


Στη συνέχεια η αποστολή συμμετείχε στην εκδήλωση «Χορός του Λεμονιού»,  που έγινε στο Κυπριακό Κοινοτικό Κέντρο στο Woodgreen, με διοργανωτή το Σύνδεσμο Λαπήθου, Καραβά και Περιχώρων Μεγάλης Βρετανίας. Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από το συγκρότημα του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λαπήθου.


Στις 17 Οκτωβρίου 2011, η αντιπροσωπεία των Δήμων και Σωματείων Λαπήθου-Καραβά επέδωσε ψηφίσματα στο Γραφείο του  Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, κ. David Cameron, καθώς και στο Foreign Office.  Στο Foreign Office τα μέλη της αντιπροσωπείας συναντήθηκαν και είχαν συζήτηση με τον κ. David Reed, υπεύθυνο της ομάδας για την Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία.


   

Η αντιπροσωπεία των Δήμων και Προσφυγικών Σωματείων Λαπήθου-Καραβά μετά την επίδοση ψηφίσματος στα γραφεία του Βρετανού Πρωθυπουργού (10 Downing Street) στο Λονδίνο 17 Οκτωβρίου 2011


Μέλη της αντιπροσωπείας των Δήμων και Προσφυγικών Σωματείων Λαπήθου-Καραβά σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τη Δήμαρχο Barnet, Lisa Rutter – 15 Οκτωβρίου 2011Την ίδια ημέρα έγινε επίσης συνάντηση με τους Βουλευτές Alan Meale, Jim Sheridan και Roger Gale, στο Βρετανικό Κοινοβούλιο και με τον Ύπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο, κ.  Αλέξαντρο Ζήνων.Σε όλες τις συναντήσεις τα μέλη της αντιπροσωπείας έθεσαν τις θέσεις τους για το Κυπριακό πρόβλημα, την αρνητική στάση της Τουρκίας στις συνομιλίες, τις απαράδεκτες απειλές της για την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ) και επανατονίστηκε ο στόχος της εξεύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο  Κυπριακό πρόβλημα, η οποία να αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις  βασικές ελευθερίες  όλων των Κυπρίων.


Στις συναντήσεις, την αντιπροσωπεία συνόδευαν ο κ. Αντρέας Καραολής,  Γραμματέας της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου και ο κ. Σάββας Παυλίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Λαπήθου, Καραβά και Περιχώρων