Αντικατοχικές Εκδηλώσεις Ιουλίου – Επιδόσεις ψηφισμάτων – 24 – 27 Ιουλίου 2012

Αντικατοχικές Εκδηλώσεις Ιουλίου 2012


Επιδόσεις ψηφισμάτων – Τρίτη 24/7, Τετάρτη 25/7 και Παρασκευή 27/7 


Την Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, 24, 25 και 27 Ιουλίου 2012 αντίστοιχα, αντιπροσωπεία από τους Δήμους Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά, τα Προσφυγικά Σωματεία «H Λάπηθος», «Ο Καραβάς», τον Όμιλο Γυναικών Επαρχίας Κερύνειας και την Ένωση Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας, με επικεφαλείς τους δημάρχους, επέδωσε ψηφίσματα καταδικάζοντας την Τουρκική εισβολή και την παράνομη κατοχή σε πρεσβείες και πολιτικούς αξιωματούχους.


Την Τρίτη 24 Ιουλίου η αντιπροσωπεία επέδωσε ψηφίσματα στην Ύπατη Αρμοστεία της Μεγάλης Βρετανίας, στην Ελληνική Πρεσβεία και στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου. Την Τετάρτη 25 Ιουλίου η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την Πρεσβεία της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς επίσης και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια. Την Παρασκευή 27 Ιουλίου η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συνάντηση με Ανώτατο Λειτουργό στην Πρεσβεία της Κίνας και τον Ειδικό Εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.


Μέσα από τις συναντήσεις και επιδόσεις ψηφισμάτων τονίστηκε ότι στη δύσκολη πορεία του Εθνικού μας θέματος, παραμένει αταλάντευτη η θέση των Κερυνειωτών για συνεχή διεκδίκηση στη βάση αρχών του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών καθώς επίσης και των αρχών που ισχύουν σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη. Η ευόδωση της προσπάθειας για επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Εθνικό μας θέμα πρέπει να προνοεί την πλήρη διαλεύκανση της τύχης όλων χωρίς εξαίρεση των αγνοουμένων μας και να διασφαλίζει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων της Κύπρου, για να μπορεί η λύση να έχει προοπτικές ειρήνης, ευημερίας, προόδου και να μπορέσει να αντέξει στο χρόνο.        
 

Αναμνηστική φωτογραφία με το Ρώσο πρέσβη στην Κύπρο Mr. Vyacheslav D. Shumskiy


Μέσα από τα ψηφίσματα που δόθηκαν αναφέρθηκαν επίσης και τα ακόλουθα:


O Ελληνισμός της Κύπρου και ολόκληρη η πολιτική ηγεσία του τόπου πρέπει να παραδειγματιστεί από τις θυσίες των ηρώων μας του 1974 και να επιδείξει στην πράξη ουσιαστικό κλίμα ενότητας, πραγματικού πατριωτισμού και συλλογικής δράσης, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες προκλήσεις και τα προβλήματα της οικονομίας της πατρίδας μας που επηρεάζουν αρνητικά και άμεσα τις εξελίξεις στο Εθνικό μας θέμα. 


   

Αντιπροσωπεία από τους Δήμους και τα Σωματεία της Επαρχίας Κερύνειας επιδίδει ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου


Αναμνηστική φωτογραφία στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής


Στα ψηφίσματα που δόθηκαν στης ξένες Πρεσβείες και στον εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο τονίστηκαν με έμφαση τα θέματα των εποίκων και των πιέσεων που δέχονται οι Τουρκοκύπριοι με αποτέλεσμα να μεταναστεύουν σε ξένες χώρες και να είναι μειοψηφία στις κατεχόμενες περιοχές, το θέμα της καταστροφής και σύλησης της θρησκευτικής μας κληρονομιάς καθώς επίσης και η συνεχής αλλοίωση που συντελείται στις κατεχόμενες περιοχές με οικοδομικές αναπτύξεις και άλλες ενέργειες που αλλάζουν συνεχώς το δημογραφικό χαρακτήρα των περιοχών μας.


Τονίστηκε δε ότι η άκαμπτη στάση της Τουρκικής πλευράς δεν βοηθά στις προσπάθειες για εξεύρεση μιας δίκαιας και βιώσιμης λύσης στο Εθνικό θέμα, ένα θέμα για το οποίο όλες οι χώρες και οργανισμοί πρέπει να συμβάλουν για να γίνουν θετικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση επίλυσης του Κυπριακού.


   

Η αντιπροσωπεία στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια


Αναμνηστική φωτογραφία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας