Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του ΠτΔ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας σε συνέντευξη του για το μέλλον των Κερυνειωτών και τις αντιδράσεις, τις δημόσιες δηλώσεις και τις κάθε είδους φραστικές αντιπαραθέσεις που ακολούθησαν, εμείς οι Δήμαρχοι της πόλης της Κερύνειας, της Λαπήθου και του Καραβά, καθώς και ο Πρόεδρος όλων των Κοινοτήτων της Επαρχίας Κερύνειας δηλώνουμε τα ακόλουθα:

 

  1. Επαναβεβαιώνουμε την αταλάντευτη θέση μας ότι διεκδικούμε μια λύση του Κυπριακού, η οποία να στηρίζεται στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες και στα ψηφίσματα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. Να κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα των Κερυνειωτών και όλων των Κυπρίων και να εξασφαλίζει το δικαίωμα επιστροφής όλων των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες μας σε συνθήκες ελευθερίας, μονιμότητας και αξιοπρέπειας.

 

  1. Απαιτούμε την απαλλαγή της Κύπρου από τα Τουρκικά κατοχικά στρατεύματα και τους εποίκους. Προσβλέπουμε στη μέρα που όλοι οι Κύπριοι θα συμβιώνουν ειρηνικά σε μια Κύπρο ελεύθερη και αποστρατικοποιημένη, χωρίς στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις.

 

  1. Σε πείσμα των όσων λέγονται, σε πείσμα των όσων δηλώνονται, σε πείσμα των όσων τεκταίνονται, εμείς διεκδικούμε και εμμένουμε στην επιστροφή στη γη μας. Και όπως πάντα προειδοποιούσαμε, έτσι και τώρα υποδεικνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι: Οποιαδήποτε λύση που δεν θα στηρίζεται στις Αρχές, όπως τις περιγράφουμε, θα βρει εμάς τους Κερυνειώτες αποφασιστικά αντίθετους.

 

  1. Για τούτο καλούμε όλες τις πολιτικές παρατάξεις, Κόμματα και Κινήματα να σταματήσουν τις αντιπαραθέσεις και να αναζητήσουν μια κοινή γραμμή στο Εθνικό μας θέμα με κοινές θέσεις, στόχους και διεκδικήσεις. Είναι επιτέλους καιρός όλοι ενωμένοι και ομόψυχοι να διεκδικήσουμε τα δίκαια και τα δικαιώματα μας.

 

Δήμαρχοι Κερύνειας, Λαπήθου, Καραβά

Πρόεδρος Ένωσης Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας

6 Μαρτίου 2019

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων επιθυμεί να εκφράσει δημόσια τη στήριξη της προς τους πρόσφυγες της Επαρχίας Κερύνειας όσον αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Για το λόγο αυτό, η Επιτροπή προσυπογράφει την ανακοίνωση που έχει εκδοθεί από τους Δήμους και τις Κοινότητες της Επαρχίας Κερύνειας τονίζοντας ότι ο προσφυγικός κόσμος της Κύπρου παραμένει ενωμένος, ομόψυχος και αδιαίρετος στην προσπάθειά του για δικαίωση και ελευθέρια.

 

Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019