Ανακήρυξη νέου Δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά – 22.11.16


Ανακήρυξη νέου Δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά


 


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 στα γραφεία του Υπουργείου Εσωτερικών η ανακήρυξη του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά, οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2017 για περίοδο πέντε χρόνων.


Προηγήθηκε η ανακήρυξη των κοινοταρχών και των μελών των κοινοτικών συμβουλίων για 33 χωριά της επαρχίας Κερύνειας όπου ο αριθμός των υποψηφίων ήταν ίσος ή μικρότερος από τον αριθμό των ατόμων που προνοούσε η σχετική νομοθεσία για εκλογή.


Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στο Δήμο Καραβά, μετά από μια συμφωνία που πέτυχαν οι κομματικές ομάδες της κωμόπολης Καραβά υποβλήθηκε για την διαδικασία των δημοτικών εκλογών μόνο ο Συνδυασμός Ενότητας Καραβιωτών με άτομα από όλους τους κομματικούς χώρους. Δεν υπήρξαν άλλες υποψηφιότητες και όλοι όσοι προτάθηκαν ανακηρύχθηκαν ως εκλελεγμένα μέλη καθώς και ο Δήμαρχος. Η ίδια διευθέτηση έγινε και για τα μέλη της Σχολικής Εφορείας Καραβά.


Τα άτομα που εκλέγησαν είναι τα ακόλουθα:


Νίκος Χατζηστεφάνου – Δήμαρχος


Δημοτικοί Σύμβουλοι: Νίκος Παπαπέτρου, Σωτήρα Ποταμίτου, Κυριάκος Χατζηνικολάου, Παναγιώτης Μανώλη, Κώστας Κωνσταντίνου, Χρυσάνθη Επιφανίου, Μάριος Μούγης, Αλέξανδρος Ποστεκκής


Μέλη Σχολικής Εφορείας: Ανδρούλα Χατζηδαμιανού Ασσιώτου, Ανδρούλα Κοζάκου Φιλίππου, Έλενα Διγενή Αχιλλέως, Μαρία Καράσαββα, Σωτήριος Φραντζέσκος, Γιώργος Γεωργίου, Παναγιώτης Α. Γεωργιάδης


Η ανακήρυξη όλων των πιο πάνω έγινε από τον Έπαρχο Κερύνειας κ. Ανδρέα Λουκά. 

Ανακήρυξη Δημάρχου,Δημοτικών Συμβούλων
και μελών της Σχολικής Εφορείας Καραβά
από τον Έπαρχο Κερύνειας κ. Ανδρέα Λουκά


Τα νέα μέλη του Δ.Σ. Καραβά που αναλαμβάνουν
καθήκοντα από 1.1.2017. Απουσιάζει ο
Νίκος Παπαπέτρου ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικόΟ νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καραβά κ. Νίκος Χατζηστεφάνου μετέφερε στους παρευρισκομένους τη μεγάλη του συγκίνηση για την εκλογή του και ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν την υποψηφιότητά του καθώς κι όλους όσοι είχαν συμβάλει για να επιτευχτεί η συναινετική συμφωνία των κομματικών εκπροσώπων με την πρόταση για υποβολή του Συνδυασμού Ενότητας Καραβιωτών.


Ευχαρίστησε επίσης τον απερχόμενο Δήμαρχο Καραβά Γιάννη Παπαϊωάννου για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει στη 15χρονη προσφορά του από τη θέση του Δημάρχου Καραβά, καθώς και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων που τον πλαισίωναν κατά τη διάρκεια της Δημαρχίας του.


Ο Δήμαρχος Γιάννης Παπαϊωάννου στη σύντομη παρέμβασή του συνεχάρη το νέο Δήμαρχο και όλους όσους έχουν εκλεγεί για να υπηρετήσουν από την έπαλξη του Δήμου Καραβά και της Σχολικής Εφορείας Καραβά και δεσμεύτηκε ότι θα είναι συμπαραστάτης και στήριγμα σε ότι του ζητηθεί στο έργο και στην αποστολή του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Νεοεκλεγέντα μέλη της Σχολικής Εφορείας
Καραβά. Απουσιάζει ο Γιώργος Γεωργίου.


Τα νέα μέλη της Σχολικής Εφορείας Καραβά μαζί με
τον Δήμαρχο Καραβά, τον πρόεδρο της Σχολικής
Εφορείας Καραβά και τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Καραβά.
Η ομιλία του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Καραβά Νίκου Χατζηστεφάνου καθώς και ο χαιρετισμός του Δημάρχου Καραβά Γιάννη Παπαϊωάννου, καταγράφονται στη συνέχεια:


 


Ομιλία νεοεκλεγέντα Δημάρχου Καραβά κ. Νίκου ΧατζηστεφάνουΣτιγμιότυπο από την ομιλία του νεοεκλεγέντα
Δημάρχου Καραβά κ. Νίκου Χατζηστεφάνου«Αγαπητοί μου  Καραβιώτες και Καραβιώτισσες, φίλοι και φίλες,


Με την απέριττη αυτή τελετή  της ανακήρυξης μας ως Δημάρχου, Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και Μελών της Σχολικής Εφορίας του κατεχόμενου Δήμου Καραβά,  τελειώνει για μας τους Καραβιώτες  το θέμα των Δημοτικών εκλογών. Και  φτάνει σε αίσιο τέλος, με σύμπνοια και ενότητα, χωρίς να χρειαστεί να προσφύγουμε στις κάλπες, με κοινής  αποδοχής Δημοτικό Συμβούλιο, Σχολική Εφορεία και Δήμαρχο, κάτω από τον ανεξάρτητο Συνδυασμό Ενότητας Καραβιωτών.


Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ που επισφραγίζετε με την παρουσία σας αυτήν την ομοψυχία όλοι εδώ, Καραβιώτες και Καραβιώτισσες – παράδειγμα προς μίμηση στους γύρω μας.


Είμαι βέβαιος ότι απηχώ τα αισθήματα όλων, όσων έχουν ανακηρυχθεί, και όλων των συνδημοτών μας, εκφράζοντας τις θερμές μας ευχαριστίες στους τοπικούς εκπροσώπους των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, οι οποίοι  πέτυχαν τη συναινετική αυτή κατάληξη.


Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον καταξιωμένο Δήμαρχο, τον φίλο και διαχρονικό συνεργάτη, τον συνοδοιπόρο και συναγωνιστή Γιάννη Παπαϊωάννου για την συμβολή του στην επίτευξη της συμφωνίας και όχι μόνο. Τον ευχαριστώ για όλα όσα πρόσφερε στον Καραβά μέχρι σήμερα, σε  τρείς διαδοχικές επιτυχημένες θητείες.


Κάθε έπαινος αξίζει επίσης  σε όλους τους συνεργάτες του στα Δημοτικά Συμβούλια.


Αλλά και στον συνδημότη μας, φίλο Σάββα Κοσιάρη, οφείλουμε τον πρέποντα έπαινο για την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά που είχε εξαγγείλει, με βασικό κριτήριό του την ενότητα των Καραβιωτών.


Σε προσωπικό επίπεδο, θεωρώ τιμή και καθήκον μου  να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στα τοπικά στελέχη των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και  ΕΔΕΚ που με  υπέδειξαν επικεφαλής του Συνδυασμού Ενότητας Καραβιωτών. Η εμπιστοσύνη τους με τιμά, με επιφορτίζει όμως ταυτόχρονα με μεγαλύτερες ευθύνες, τόσο στην εκτέλεση των καθηκόντων που αναλαμβάνω, όσο και τη διατήρηση της ομοψυχίας των Καραβιωτών.


Θα ήταν  παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω ιδιαιτέρως  τα κόμματα ΑΚΕΛ,  ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, που στήριξαν την υποψηφιότητά μου από την αρχή.


Σημειώνω ότι η στήριξη αυτή  προήλθε από τη βάση, από τα τοπικά στελέχη του κάθε κόμματος ξεχωριστά, τα οποία πρότειναν την υποψηφιότητά μου στις ηγεσίες τους και έγινε αποδεχτή.  


Επίσης, οι πολυάριθμοι συνεργάτες, οι εκλεκτοί παιδικοί μου φίλοι, οι συμμαθητές και συμμαθήτριες, οι γείτονες και γειτόνισσες, οι   κουμπάροι, τα αγαπητά μου ξαδέλφια, τα αδέλφια μου και όλοι ανεξαίρετα οι συγγενείς  – όλη η οικογένεια – οι ανώνυμοι και οι επώνυμοι Καραβιώτες από όλους τους ιδεολογικούς χώρους, που μου πρόσφεραν αφειδώλευτα την υποστήριξή, μου συμπαραστάθηκαν με κάθε τρόπο, και με ενθάρρυναν με την αγάπη τους,  έχουν την ευγνωμοσύνη μου.


Κορυφαία στην προσπάθεια και τη στήριξη η Μάρω, μαζί ο Χρίστος και ο Τάσος και οι άλλες μου Μαρίες.


Φίλοι και Φίλες,


Με τη σκέψη στραμμένη στην κατεχόμενη γη μας  θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις και τη δραστηριότητα για να συνεχίσω το πολύπλευρο έργο που έγινε ως τώρα.


Είναι φυσικό ότι θα βάλω και τη δική μου σφραγίδα σε αυτό, σε πλήρη συνεργασία με το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.


Με δυναμισμό και διεκδικητικότητα, με όραμα και αποφασιστικότητα, θα εργαστούμε για τον τόπο μας. Οργανωμένα και συλλογικά. Για όλες και για όλους. Μα πρώτιστα για  τη νέα γενιά. Την ελπίδα και το μέλλον μας.


Αυτό που λέγω δεν είναι εύκολη δουλειά. Ο απερχόμενος Δήμαρχος Γιάννης Παπαϊωάννου και τα Δημοτικά Συμβούλια που τον πλαισίωναν έβαλαν ψηλά τον πήχυ. Ελπίζω ότι θα τον κρατήσουμε εκεί που βρίσκεται.


Στην προσπάθεια μας αυτή χρειαζόμαστε την στήριξη  όλων. Χρειαζόμαστε την συμβολή όλων, γιατί κανένας δεν περισσεύει.


Καραβιώτες και Καραβιώτισσες,


Ο Καραβάς είναι σκλαβωμένος. Για σχεδόν 43 χρόνια τουρκοπατημένος. Έγινε σχεδόν αγνώριστος. Παραμορφωμένος και  βεβηλωμένος. Όπως κι αν κατάντησε, είναι η γη μας, η γη των πατέρων μας. Είναι εκεί και μας καρτερεί. Ο αγώνας για επιστροφή είναι κοινός και η σημερινή σύμπνοια, που ενσαρκώνεται με τον Συνδυασμό Ενότητας, μας δίνει  αισιοδοξία. Μα δεν αρκεί. Οι  καιροί είναι δύσκολοι και οι ώρες φοβερά κρίσιμες.


Σας καλώ λοιπόν όλους να  διαφυλάξετε την ενότητα που πετύχαμε, να την θωρακίσετε, να την ενισχύσετε.


Σας καλώ όλους να σταθείτε δίπλα μας,  σε μια αγωνιστική προσπάθεια. Με πίστη και ελπίδα. Για να μπορέσουμε μια μέρα να γυρίσουμε στον τόπο μας, σε ένα Ελεύθερο Καραβά.                                                 
                                 Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καραβά κ. Νίκος Χατζηστεφάνου 
                                                                με την οικογένειά του


Χαιρετισμός Δημάρχου Καραβά κ. Γιάννη Παπαϊωάννου


«Δεν είμαι σίγουρος αν θα καταφέρω με λέξεις να μεταφέρω τα συναισθήματα που νιώθω από τη σημερινή τελετή. Σε μια δύσκολη διαδρομή 42 χρόνων πικρής προσφυγιάς η αποστολή του εκτοπισμένου Δήμου μας συνεχίζεται με νέα δεδομένα, με νέα άτομα που αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο μια αγωνιστικής πορείας διεκδίκησης με κύριο άξονα προσφοράς τον Καραβά και την απαλλαγή της πατρίδας μας από την Τουρκική κατοχή.


Συγχαίρω θερμά όλους όσους έχουν εκλεγεί να είναι πρωταγωνιστές και πηδαλιούχοι σε αυτή τη δύσκολη αποστολή, ιδιαίτερα τον νέο Δήμαρχο, τον αγαπητό φίλο Νίκο Χατζηστεφάνου, ένα αφοσιωμένο συνοδοιπόρο της επιστροφής, ο οποίος έχει όλα τα εφόδια και τις γνώσεις να είναι ο καπετάνιος στο καράβι της ελπίδας για τον γυρισμό που όλοι βρισκόμαστε. Ευχόμαστε δε σύντομα να μας οδηγήσει με τους συνεργάτες του στο ακρογιάλι της καρδιάς μας, στα παράλια της αρχαίας Λάμπουσας, στον αξέχαστο Καραβά μας.


Σε όλους τους συνδημότες μου που έχουν εκλεγεί εύχομαι δύναμη, αντοχές, πίστη σε αρχές, σε ένα περίγραμμα δράσης όπου θα υπάρχει πνεύμα συνεργασίας, συλλογικότητας και ενότητας.


Η δική μου συνεισφορά θα παραμείνει ουσιαστική και θετική σε ότι μου ζητηθεί, γιατί ο αγώνας που ξεκίνησε μαζί με τους δικούς μου συνεργάτες πριν 15 χρόνια, δεν έχει τελειώσει. Η βοήθειά μου να θεωρηθεί δεδομένη, με τις γνώσεις, την εμπειρία και τη μεγάλη μου έγνοια που στριφογυρίζει καθημερινά στου νου τα παρακλάδια για να λευτερωθεί ο τόπος μας.


Ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου
απευθύνει χαιρετισμό μετά την ανακήρυξη
των νέων μελών του Δ.Σ. Καραβά


Ο Δήμαρχος Καραβά, μέλη του Δ.Σ. Καραβά
μαζί με τα μέλη του νέου Δ.Σ.Εκφράζω επίσης τις θερμές μου ευχαριστίες στους συνεργάτες μου στα Δημοτικά Συμβούλια από το 2001 μέχρι το 2016 και σε όλους όσους πλαισίωσαν με τη συμμετοχή τους και τη στήριξή τους την προσφορά του Δήμου Καραβά κατά τη διάρκεια της θητείας μου από τη θέση του Δημάρχου.


Στη δύσκολη περίοδο που βρίσκεται το Εθνικό μας θέμα, χρειάζεται όλοι να επαγρυπνούμε, πολιτική ηγεσία, τοπικές κοινωνίες για να βρεθεί επιτέλους η λύση που θα μας επιτρέπει να επιστρέψουμε στη γη μας με όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα μας να είναι κατοχυρωμένα. Με πίστη στο δίκαιο και τον Καραβά να παραμένει πυξίδα ζωής, όλοι μαζί συνεχίζουμε την ανηφορική μας πορεία.


Καλή δύναμη στο νέο Δήμαρχο Νίκο Χατζηστεφάνου και σε όλα τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά και της Σχολικής Εφορείας Καραβά».