Αφιέρωμα στις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955 – 28 Μαρτίου 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


«Αφιέρωμα στις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955»


Τετάρτη – 28 Μαρτίου 2012Μέσα στα πλαίσια των καθιερωμένων εορτασμών των Εθνικών Επετείων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών, διοργάνωσε εκδήλωση-αφιέρωμα για τις επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 και σε αυτήν παρευρέθηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, Βουλευτές, Δημάρχοι εκπρόσωπος του ΓΕΕΦ, πρόεδροι ή εκπρόσωποι σωματείων και οργανώσεων του Καραβά και της Επαρχίας Κερύνειας και πολλοί Καραβιώτες και φίλοι του Καραβά.


   

Άποψη από την εκδήλωση


Στιγμιότυπο από την ομιλία της κ. Πίτσας Πρωτοπαπάς


Ο Δήμαρχος Καραβά και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης εκδηλώσεων που προβάλλουν την ιστορία και τον πολιτισμό της κατεχόμενης κωμόπολης Καραβά και που δίνουν μηνύματα αγωνιστικής εγρήγορσης στη δύσκολη πορεία της προσφυγιάς.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε μεταξύ άλλων παρουσίαση και ομιλία από την κα Πίτσα Πρωτοπαπά με τίτλο «Η περιοχή Λαπήθου – Καραβά το 1821 – Άφιξη του Κανάρη και εκτελέσεις προκρίτων» με αναφορά σε πρωτογενή ιστορικά στοιχεία, καθώς και αφιέρωμα μνήμης για τον ήρωα της ΕΟΚΑ Κυριάκο Μάτση μέσα από τις προσωπικές μαρτυρίες του συναγωνιστή του ήρωα,  Ανδρέα Παναγιώτου. Αναφορά στις ηθικές αξίες του ήρωα Κυριάκου Μάτση έγινε από τον Πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» και Αναπληρωτή Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών κ. Νίκο Χατζηστεφάνου.


   

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Ανδρέα Παναγιώτου, στενού συνεργάτη του ήρωα της ΕΟΚΑ Κυριάκου Μάτση


Αναμνηστική φωτογραφία μετά τις απονομές. Από αριστερά, ο Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Νίκος Χατζηστεφάνου, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Παπαϊωάννου και ο Ανδρέας Παναγιώτου


Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης συμμετείχε η Χορωδία «Η Φωνή της Κερύνειας».


Οι διοργανωτές εκφράζουν την ικανοποίηση τους γιατί ακόμη μια ποιοτική εκδήλωση του Καραβά πέτυχε τους στόχους της για ανάδειξη και προβολή ιστορικών πληροφοριών που σχετίζονται με την κωμόπολη Καραβά καθώς επίσης και ενδυνάμωση του φρονήματος των εκτοπισμένων Καραβιωτών για συνεχή δραστηριοποίηση και προσφορά μέχρι που η πατρίδα μας απαλλαγεί από τη διαίρεση και την Τουρκική κατοχή.


   

Στιγμιότυπο από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη Χορωδία “Η Φωνή της Κερύνειας”


Αναμνηστική φωτογραφία με όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης