Αφιέρωμα στην Παραδοσιακή Κυπριακή Μουσική – Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αφιέρωμα στην Παραδοσιακή Κυπριακή Μουσική – Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012


Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Καραβά διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 9 Αυγούστου και ώρα 8.00 μ.μ. στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στο Στρόβολο, εκδήλωση με θέμα «Παραδοσιακή Κυπριακή Μουσική».


   

Τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος της νεολαίας του Δήμου Καραβά


Στιγμιότυπο από την εκδήλωση αφιερωμένη στην κυπριακή μουσική παράδοση Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε:


1.      Ομιλία από τη μουσικό Σάββια Κοζάκου και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Καραβά με θέμα «Η παραδοσιακή μουσική της Κύπρου».


2.      Κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια  με το μουσικό σχήμα του Μάριου Χαραλαμπίδη.


3.      Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα νεολαίας του Δήμου Καραβά.


   

Παρουσίαση κυπριακών τραγουδιών από το μουσικό σχήμα του Μάριου Χαραλαμπίδη


Απονομή τιμητικής πλακέτας στη Σάββια Κοζάκου Η εκδήλωση είχε στόχο την ανάδειξη και προβολή της κυπριακής μουσικής παράδοσης και τη σημασία που έχει ο πολιτισμός του κάθε τόπου στη διατήρηση της ταυτότητάς του.


Στην εκδήλωση τιμήθηκαν η Σάββια Κοζάκου για την πολύπλευρη πολιτιστική της προσφορά, ιδιαίτερα στην προβολή της Κυπριακής μουσικής παράδοσης στα παιδιά των αποδήμων μας στο Λονδίνο και ο Γαβριήλ Αγησιλάου για την πολύ σημαντική και διαχρονική παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της κωμόπολης Καραβά.
 

Απονομή τιμητικής πλακέτας στο Γαβριήλ Αγησιλάου


Η χορευτική ενότητα που παρουσίασε το χορευτικό συγκρότημα της νεολαίας του Δήμου Καραβά άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Η ίδια ενότητα θα παρουσιαστεί στις 17 Αυγούστου στο πολιτιστικό φεστιβάλ που διοργανώνει ο σύλλογος «Πορτοκαλιά» Καραβά Κυθήρων στα Κύθηρα. Η ομάδα της νεολαίας αναχωρεί την Τετάρτη 15 Αυγούστου για ολιγοήμερη παραμονή στα Κύθηρα, με τη συνοδεία του Δημάρχου Καραβά Γιάννη Παπαϊωάννου και του προέδρου του συμβουλίου νεολαίας του Δήμου, Λάμπρο Μαούρη.