Ημερίδα με θέμα «Θρησκευτικά μνημεία στην κατεχόμενη Κύπρο» – 8 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ημερίδα με θέμα «Θρησκευτικά μνημεία στην κατεχόμενη Κύπρο»


Τρίτη, 8 Μαΐου 2012


Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Καραβά με τη στήριξη του Δήμου Καραβά και του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, ημερίδα με θέμα «Θρησκευτικά μνημεία στην κατεχόμενη Κύπρο».


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 8 Μαΐου 2012 στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στο Στρόβολο και σε αυτήν παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομος, Δήμαρχοι των κατεχόμενων πόλεων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας, πρόεδροι προσφυγικών σωματείων και οργανώσεων, νέοι του Καραβά και πολλοί Καραβιώτες και φίλοι του Καραβά.


   

Ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου χαιρετίζει την εκδήλωση


Στιγμιότυπο από την ομιλία του Δρ. Χριστόδουλο Χατζηχριστοδούλου με θέμα τα Θρησκευτικά μνημεία στην κατεχόμενη Κύπρο


Η ημερίδα περιελάμβανε χαιρετισμό από την εκπρόσωπο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Ευανθία Φιλίππου, το Δήμαρχο Καραβά Γιάννη Παπαϊωάννου, τον Πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» Νίκο Χατζηστεφανου και τον Μητροπολίτη Κυρηνείας. Στην εκδήλωση έγιναν επίσης τέσσερεις παρουσιάσεις, από το Δρ. Χριστόδουλο Χατζηχριστοδούλου με τίτλο «Θρησκευτικά μνημεία στην κατεχόμενη Κύπρο», τον Αντώνη Χαραλάμπους με θέμα, «Εκκλησιαστικά μνημεία του Καραβά», τον κοινοτάρχη της Μύρτου Ανδρέα Αθανασίου με τίτλο «Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα στη Μύρτου», και τη Λουκία Μούγη, με τίτλο «Ο ρόλος της Unesco στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς».


   

Στιγμιότυπο από την ομιλία της Λουκίας Μούγη με τίτλο Ο ρόλος της Unesco στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς


Η Α’ Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας επιδίδει αναμνηστικό δίπλωμα στον Δρ. Χριστόδουλο Χατζηχριστοδούλου για τη συμμετοχή του στην ημερίδα


Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση φωτογραφίας με σχετικό φωτογραφικό υλικό. Επίσης στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση και της έκδοσης του Δήμου Καραβά με τίτλο «Εκκλησιαστικά μνημεία του Καραβά – Η ιστορική τους διαδρομή, η καταστροφή και βεβήλωσή τους από το κατοχικό καθεστώς της Τουρκίας» η οποία θα αξιοποιηθεί για σκοπούς διαφώτισης από το Δήμο Καραβά και τα οργανωμένα σύνολα της κωμόπολης.


Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση της εκδήλωσης από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καραβά και ανέφερε μεταξύ άλλων. «Ένα αισιόδοξο μήνυμα που μας χαροποιεί ιδιαίτερα είναι γιατί βλέπουμε ότι το Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου μας δεν ξεχνά το ένδοξο ιστορικό μας παρελθόν, αναζητά πληροφορίες, εντοπίζει πηγές, δημιουργεί, προβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. Με τη νέα γενιά σιγά – σιγά τα γκρίζα χρώματα στον ορίζοντα γίνονται πιο φωτεινά και η αποστολή μας παίρνει μια αισιόδοξη και ελπιδοφόρα διάσταση. Η θετική ενέργεια, η περηφάνια, η αφοσίωση, το ενδιαφέρον που μας δίνουν τα νέα παιδιά με τις δραστηριότητές τους είναι ό,τι καλύτερο αναζητούμε για στήριξη στο έργο του Δήμου μας».
 

Αναμνηστική φωτογραφία στην ημερίδα «Θρησκευτικά μνημεία στην κατεχόμενη Κύπρο» με όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης. Διακρίνονται οι τέσσερεις ομιλητές, ο Μητροπολίτης Κυρηνείας, ο Δήμαρχος Καραβά, ο Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς», ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας μαζί με μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Καραβά