Εσπερινός Αγίας Ειρήνης – 4 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ


Παρασκευή 4 ΜαΐουΕκκλησάκι Αγίου Φανουρίου  


Ο Δήμος Καραβά σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κυρηνείας, το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» τις εκκλησιαστικές Επιτροπές Αγίας Ειρήνης Καραβά και Αγίου Φανουρίου Αγίου Γεωργίου Κερύνειας, διοργάνωσαν με επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά, τον εσπερινό της Αγίας Ειρήνης.


Στον εσπερινό ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαΐου 2011 στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου στην περιοχή του Γ.Σ.Π. στη Λευκωσία, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ Χρυσόστομος. Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου ανεγέρθηκε μετά από πρωτοβουλία των κατοίκων της Κοινότητας Αγίου Γεωργίου Κερύνειας.


   

Αναμνηστική φωτογραφία πριν την τέλεση του εσπερινού. Στο κέντρο ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος


Στιγμιότυπο από την τέλεση του εσπερινού


Η παρουσία των δημοτών του Καραβά και των φίλων της κωμόπολης στον εσπερινό ήταν αθρόα και συγκινητική. Τέτοιες εκδηλώσεις ενισχύουν τις προσπάθειες του Δήμου Καραβά, της κοινότητας Αγίας Ειρήνης Κερύνειας και των οργανωμένων συνόλων της κωμόπολής Καραβά, για προβολή και διατήρηση της μνήμης των κατεχόμενων περιοχών μας μέχρι την ευλογημένη μέρα της επιστροφής και της δικαίωσης.


Η εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στον Καραβά, κτίστηκε και διακοσμήθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, από τον Πρωτοσύγκελο Λαυρέντιο και το γιο του Χατζηνικόλα, το γνωστό πρόκριτο του Καραβά που μαρτύρησε μαζί με τον Εθνομάρτυρα Κυπριανό και άλλους προκρίτους της Κύπρου στις σφαγές της 9ης Ιουλίου 1821. Σήμερα οι εκκλησίες της Αγίας Ειρήνης στον Καραβά και στην κοινότητα της Αγίας Ειρήνης, βρίσκονται βουβές και εγκαταλελειμμένες και περιμένουν καρτερικά τους κατοίκους τους να επιστρέψουν.
 

Στιγμιότυπο από την περιφορά της εικόνας της Αγίας Ειρήνης