Συνάντηση συνταξιούχων Καραβιωτών στη Λευκωσία – 23.10.2021

 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στο κατάμεστο Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών στον Στρόβολο, συνάντηση συνταξιούχων Καραβιωτών που διαμένουν στην Λευκωσία. Η συνάντηση ήταν η τρίτη σε σειρά από τις συναντήσεις που έγιναν το 2021 προς τιμή των συνταξιούχων, αφού προηγήθηκαν αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε Λεμεσό και Πάφο.

Σε ένα ευχάριστο κλίμα, 100 και πλέον συνταξιούχοι Καραβιώτες που διαμένουν στην περιοχή της Λευκωσίας, είχαν την ευκαιρία να δουν τους συγχωριανούς τους και να αναπολήσουν τις όμορφες στιγμές που έζησαν μαζί στον Καραβά.

Το πρόγραμμα της συνάντησης περιλάμβανε χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Καραβά Νίκο Χατζηστεφάνου και ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Δήμου και των οργανωμένων συνόλων του Καραβά. Ακολούθησε προβολή ταινίας για τον Καραβά και προσφέρθηκε γεύμα, προσφορά του Δήμου Καραβά, σε όσους παρευρέθηκαν.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν αρκετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά και των Οργανωμένων συνόλων του Καραβά.  Σε όλους τους παρευρεθέντες δόθηκε η τελευταία έκδοση «Καραβιώτικα Δρώμενα 2021».

Δέσμευση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά είναι ότι, η δραστηριότητα αυτή θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί, ώστε να ενδυναμώνονται οι δεσμοί μεταξύ των σκορπισμένων Καραβιωτών και να συντηρείται η θέληση για επιστροφή σε ένα ελεύθερο Καραβά.

Η συνάντηση τελείωσε σε κλίμα συγκίνησης των παρευρισκόμενων με την μεγάλη προσδοκία και προσμονή της κατεχόμενης γης του Καραβά.