Κηδεία Πέτρου Α. Λοϊζίδη – 29.11.2020

ΚΗΔΕΙΑ:  ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ, ΣΤΡΟΒΟΛΟ, Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΛΟΪΖΙΔΗ, ΗΛΙΚΙΑΣ 62 ΧΡΟΝΩΝ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΪΖΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΒΑ, ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.

Κηδεία Κυριάκου Γιουτανή – 30.11.2020

Επικήδειος  Κυριάκου Γιουτανή

30 Νοεμβρίου, 2020 – Ι. Ναός Κωνσταντίνου και Ελένης

 

Με πόνο ψυχής κηδεύουμε σήμερα έναν ακόμα συνδημότη μας.

Αποχαιρετούμε τον εξαίρετο ζαχαροπλάστη του Καραβά  Κυριάκο Γιουτανή.

Ο αγαπητός μας Κυριάκος  ήταν ένας αυθεντικός Καραβιώτης, άρρηκτα δεμένος με τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας, μα πιο πολύ με τις χαρές και  τις αναμνήσεις μας.

Ο Κυριάκος ήταν ο ζαχαροπλάστης μας.

Όλοι όσοι ζήσαμε στον Καραβά το ξέραμε και τον εκτιμούσαμε. Κι αυτός μας  γλύκανε με τα υπέροχα γλυκίσματα που μας πρόσφερε. Εκεί, στο ζαχαροπλαστείο του, που βρισκόταν στο ισόγειο του Δημοτικού μεγάρου μας, στην Λεωφόρο Πραξάνδρου.  Τα έπλαθε με τέχνη και αγάπη, τα στόλιζε με ανθρωπιά και τα διέθετε για όλους μας. Και μαζί με μας, τα προμήθευε  στα καφενεία, τα εστιατόρια και τους άλλους χώρους εστίασης, όχι μόνο στον Καραβά, αλλά και σε όλη την επαρχία Κερύνειας.

 

Εργατικός, δημιουργικός, ακούραστος, έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στον τομέα της ζαχαροπλαστικής για δεκαετίες ολόκληρες, τόσο πριν, όσο και μετά την μεγάλη συμφορά του 1974.

Ήταν για μας το συνώνυμο του ζαχαροπλάστη.

Ήταν ένα κεφάλαιο του Καραβά.

Ήταν ο απαράμιλλος Κυριάκος Γιουτανής.

 

Γεννήθηκε στον Καραβά το 1936. Πατέρας του ήταν ο πασίγνωστος πρώτος  Καραβιώτης ζαχαροπλάστης, ο Μάστρε – Γρηγόρης και μητέρα του η Μαρίτσα Μαυρουδή από τη Λάπηθο. Αδέλφια του, ο Ευτύχιος, εκπαιδευτικός  και η  Φλωρεντία, σύζυγος του αγωνιστή της ελευθερίας Χαράλαμπου Φακούρα.

Ο Κυριάκος Γιουτανής φοίτησε στο Δημοτικό του Καραβά και το Γυμνάσιο της Λαπήθου. Απέκτησε την πείρα του ως ζαχαροπλάστης δουλεύοντας δίπλα από τον πατέρα του τα καλοκαίρια στις κουζίνες των ξενοδοχείων όπου εκείνος εργαζόταν. Δούλεψε επίσης ως μαθητευόμενος σε ζαχαροπλαστεία, το «Χαλέπι» στη Λευκωσία και στον «Σκανναβή» στην Κερύνεια.

Σε ηλικία 19 χρόνων ξεκίνησε τη δική του δουλειά. Έφτιαχνε γλυκίσματα στο σπίτι τους στον Καραβά με τη βοήθεια της μητέρας του και τα πουλούσε με το ποδήλατο.  Στη συνέχεια δημιούργησε το δικό του  ζαχαροπλαστείο και εργοδότησε  υπαλλήλους, ενώ ο ίδιος ανέλαβε να κάνει τις διανομές των προϊόντων σε ολόκληρη την επαρχεία Κερύνειας.

Εκτός από εξαίρετος ζαχαροπλάστης, ο Κυριάκος ήταν και ένας εξαίρετος άνθρωπος. Σεβόταν τους συνανθρώπους του, εκτιμούσε τους υπαλλήλους του. Αγαπούσε τον κόσμο και βοηθούσε απλόχερα την Κοινότητα και τους χωριανούς του με δωρεές σε όλες τις σχολικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις και ήταν χορηγός σε  όλες σχεδόν τις δραστηριότητες. Για τούτο και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στη περιοχή.

Το 1973 παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Κατερίνα Πολυβίου από τη Μύρτου και απέκτησαν τρία παιδιά, τη Μαρία, τη Χρυστάλλα και το Γρηγόρη και έξι εγγόνια τη Χαρίκλεια, την Κατερίνα, τον Αριστοτέλη, τον Παναγιώτη, τον Κυριάκο και τον Χρήστο.

To 1974 το ζαχαροπλαστείο του Κυριάκου στον Καραβά βρισκόταν στο απόγειο της λειτουργίας του. Ήρθε όμως η αποφράδα μέρα της 20ης Ιουλίου που έφερε την καταστροφή, τον πόνο και τη φυγή από τα σπίτια μας, τες δουλειές μας, τον αγαπημένο τόπο μας. Πρόσφυγες στην ίδια μας τη πατρίδα.

Στην προσφυγιά,  έπρεπε να αρχίσει πάλι από την αρχή για να στήσει τη δουλειά του.  Οι δυσκολίες, οι απογοητεύσεις, τα ξενύχτια, πολλά. Μαθημένος όμως δουλευτής, με πείσμα και πίστη στο Θεό, έχοντας συνοδοιπόρο, συμπαραστάτη και πολύτιμο βοηθό τη σύζυγό του Κατερίνα, αρχίζουν μαζί την κατασκευή παραδοσιακών σιροπιαστών γλυκών, χωρίς μηχανήματα,  έχοντας πάντα στην καρδιά τους την δύναμη της πίστης για επιστροφή στον τόπο τους.

Κατάφεραν να βάλουν στην αγορά το πακεταρισμένο κατείφι, μπακλαβά, σιάμαλι, και μπισκοτάκια σίγμα, τα οποία διατηρούνταν εκτός ψυγείου. Αυτά τα γλυκίσματα κατασκευάζονται τα ίδια για 46 χρόνια με την ίδια ποιότητα, μεράκι και αγάπη.

Η εκτίμηση και προτίμηση στα προϊόντα Γιουτανή  τον κράτησαν ζωντανό και του δίναν δύναμη και κουράγιο κάθε μέρα, να συνεχίσει να τα φτιάχνει, έχοντας ένα πόθο και επιθυμία: να γυρίσει στον αγαπημένο Καραβά του,  που φύλαγε μέσα στη ψυχή του αναλλοίωτο, όπως τον άφησε πριν την εισβολή.. Δεν αξιώθηκε όμως, και έφυγε αναμένοντας τη μέρα του γυρισμού..

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Κυριάκος ήταν πάντα δίπλα στον Δήμο και στο Σωματείο μας, συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης.  Σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου ήταν εκεί, και στήριζε με τον τρόπο του τις προσπάθειές μας στον αγώνα για απελευθέρωση των σκλαβωμένων εδαφών μας και την επιστροφή όλων μας στα σπίτια και τη γη μας.

Σχεδόν σε όλες τις  συγκεντρώσεις των Καραβιωτών ο Κυριάκος κερνούσε γλυκά στους συνδημότες του.  Και δεν κάναμε ποτέ Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση, χωρίς τη βασιλόπιττα του Γιουτανή.

Ο  Κυριάκος παρέμεινε στις επάλξεις μέχρι το τέλος της ζωής του.

Αγωνιζόταν για ένα κόσμο πιο όμορφο, όπως συχνά ο ίδιος έλεγε..

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες. Κυριολεκτικά, μέχρι προχθές, που προσβλήθηκε από τον αόρατο εχθρό, τον κορονωιό.   Κι έμελλε να γίνει ο πρώτος Καραβιώτης που χάσαμε από τον covid-19.

 

Εκ μέρους του  Δήμου Καραβά, του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» και όλων των οργανωμένων συνόλων του Καραβά εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια, στην αγαπητή  μας Κατερίνα,  τη Μαρία, τη Χρυστάλλα και το Γρηγόρη, τα εγγόνια και όλη την οικογένεια, για την απώλεια του αγαπημένου τους Κυριάκου.

Μεταφέρω ταυτόχρονα τις θερμές μας ευχαριστίες για την ενέργεια της οικογένειας να γίνουν εισφορές στο Ταμείο Ευημερίας Καραβιωτών στην μνήμη του. Μια ενέργεια που φανερώνει την αγάπη όλης της οικογένειας  στον Δήμο και το Σωματείο μας, καθώς και στους συγχωριανούς μας που δυσπραγούν.

Αποχαιρετούμε τον συνδημότη μας Κυριάκο στο μεγάλο ταξίδι που πηγαίνει με ανεκπλήρωτο το όνειρο  να επιστρέψει σε έναν ελεύθερο Καραβά.

Ευχή και  προσευχή μας, να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Αιωνία του η Μνήμη.

 

ΚΗΔΕΙΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.30 Π.Μ. ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΙΟΥΤΑΝΗ, ΗΛΙΚΙΑΣ 84 ΕΤΩΝ.  ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΡΑΒΙΩΤΩΝ.  ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΟΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΡΑΒΙΩΤΩΝ, ΟΔΟΣ ΜΙΛΗΤΟΥ 2, ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ, ΤΗΛ. 22516937  Ή ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΡΑΒΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 143-01-G43750-01.

Αίτηση για οικονομική βοήθεια από το Ταμείο Ευημερίας Καραβιωτών 2020

Αίτηση για οικονομική βοήθεια από το Ταμείο Ευημερίας Καραβιωτών 2020

 

Για να κατεβάσετε την αίτηση πατήστε εδώ.

 

 

Μνημόσυνο Καραβιωτών – 15.11.2020

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020, μνημόσυνο των Καραβιωτών που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία και όσων έφυγαν από την ζωή με τον καημό της επιστροφής στον Καραβά, καθώς επίσης και δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων μας.

 

Το μνημόσυνο έγινε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα και Μακαρίου στη Δασούπολη.  Το μνημόσυνο και την δέηση τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χριστοδούλου, o Πρωτοπρεσβύτερος Σωτήριος Σάββα και o Οικονόμος Ματθαίος Παπά Ηλία.

 

Σε σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Καραβά μνημόνευσε όσους έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου και όλους τους πρόσφυγες, κάτοικους του Καραβά που έφυγαν από την ζωή προσμένοντας την επιστροφή τους στην γενέτειρα τους, τον Καραβά.  Πρόσθεσε ότι, στις δύσκολες ημέρες που περνούμε ως Κράτος και ως Έθνος και ειδικά την χθεσινή μέρα με την δοκιμασία που υφίστατο η σκλαβωμένη Πόλη της Αμμοχώστου, ευχή μας είναι όπως ο Ύψιστος εισακούσει την προσευχή μας και φέρει την λύτρωση στον τόπο μας.

 

Κηδεία Ανδρούλας Μαούρη – 16.11.2020

Επικήδειος  Ανδρούλλας  Γ. Μαούρη

Λευκωσία 16/11/2020 – Εκκλησία Αποστόλου Βαρνάβα

 

Με βαθιά θλίψη κηδεύουμε σήμερα μια ξεχωριστή δέσποινα του Καραβά.

Αποχαιρετούμε στο μεγάλο ταξίδι την Ανδρούλα Μαούρη.

Μια Κυρία, που κόσμησε κυριολεκτικά τον Δήμο μας.

 

Στο άκουσμα του θανάτου της, πρόβαλε σε όλους μας η πάντα χαμογελαστή και ευγενική της  μορφή. Και ο Καραβάς μας έγινε φτωχότερος, ο Δήμος μικρότερος.

 

Η Ανδρούλα γεννήθηκε στον Καραβά το 1931.

Γονείς της ήσαν ο Νικόλας Μοτίτης και η Αναστασία Κοιλαρά.

Αδέλφια της, ο Παντελής, ο Φώτος, ο Σωτήρης, ο Χριστάκης και η Μαρία.

 

Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Καραβά και στο Ελληνικό Γυμνάσιο Λαπήθου.

Το 1957 παντρεύτηκε τον δάσκαλο Γιώργο Μαούρη, επίσης από τον Καραβά.

Τον δάσκαλό μας, τον ήρεμο και καλοσυνάτο, προοδευτικό και μειλίχιο Καραβιώτη, τον μετέπειτα Δημοτικό Σύμβουλο του Καραβά στην προσφυγιά. Αλλά και φίλο, συνάδελφο τραγουδιστή, μέλος στην χορωδία «Η Φωνή της Κερύνειας», όπου μαζί ενώναμε για χρόνια τις φωνές μας, για να υμνήσουμε την σκλαβωμένα μέρη της γης μας.

 

Στο ειδυλλιακό περιβάλλον του Καραβά δημιούργησαν μια όμορφη οικογένεια.    Απέκτησαν τρία παιδιά, την Αναστασία, σήμερα Μοναχή Νεκταρία,  τον Λάμπρο και την Ελένη.

Τα χρόνια κυλούσαν ήσυχα και ειρηνικά, ως την αποφράδα ημέρα του  πραξικοπήματος και της βάρβαρης εισβολής των Τούρκων. Όταν η οικογένεια, διωγμένη από το σπίτι και τα υπάρχοντά της,  βρήκε τόπο διαμονής την Λευκωσία.

Εδώ μεγάλωσαν τα παιδιά τους, τα  μόρφωσαν και  τα αποκατάστησαν.

Η Ανδρούλλα ήταν μια στοργική μητέρα, μια αξιολάτρευτη γιαγιά, μια εξαίρετη σύζυγος.  Ήταν πάντα εκεί, να φροντίζει, να παρακολουθεί, να συμβουλεύει και να καθοδηγεί τα παιδιά και τα εγγόνια της.

Είχε την ευχαρίστηση να βλέπει τα παιδιά της να προοδεύουν και τα  εγγόνια της – Μίλτο, Γιώργο, Παναγιώτη και Βαγγέλη – να μεγαλώνουν και να προκόβουν στη ζωή τους.  Χάρηκε τον γιο της Λάμπρο Δημοτικό Σύμβουλο Καραβά,  πρώτο Πρόεδρο της Νεολαίας του Δήμου μας.

Και όταν χρειάστηκε, ήταν αυτή που περιποιείτο με υπομονή τον αγαπημένο της σύζυγο, στην πολύχρονη ασθένειά του, φροντίζοντας τον στο σπίτι τους μέχρι το τέλος της ζωής του.

Πατριώτισσα, λάτρης του Καραβά, της Κύπρου ευρύτερα. Η αγάπη της για τον Καραβά ήταν μεγάλη και αδιάληπτη. Μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο παρακολουθούσε ανελλιπώς τις εκδηλώσεις που διοργανώναμε στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών και ήταν αφιερωμένες στον κατεχόμενο τόπο μας. Της έδινε μεγάλη χαρά να συναντά και να συζητά με τους αγαπημένους της συγχωριανούς και να λένε ιστορίες που έζησαν εκεί.

Αλλά, δυστυχώς, η ζωή της έσβησε προχθές, ύστερα από πολλή ταλαιπωρία.

 

Αγαπητές Νεκταρία και Ελένη,

Φίλε Λάμπρο, συνοδοιπόρε, συναγωνιστή,

 

Εκ μέρους του  Δήμου Καραβά εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια,

σε εσάς, τα μέλη των οικογενειών και όλους τους συγγενείς σας.

 

Αποχαιρετούμε την σεβαστή μας Ανδρούλλα, στο μεγάλο ταξίδι που πηγαίνει.

Φεύγει με ανεκπλήρωτο το όνειρο να επιστρέψει σε έναν ελεύθερο Καραβά,

εκεί που γεννήθηκε, εκεί που έφτιαξε την οικογένειά της, εκεί που έζησε χαρούμενα και ειρηνικά, μέσα στην ομορφιά και τη γαλήνη.

 

Καλό σου ταξίδι, σεβαστή μας Ανδρούλα.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να έρθει σύντομα η μέρα που θα μπορέσουμε να φέρουμε λεμονανθούς από τον Καραβά στον τάφο που θα σε φιλοξενεί στην προσφυγιά.

 

Ευχή και  προσευχή μας, να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Αιωνία σου η Μνήμη.

 

ΚΗΔΕΙΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 16/11/20 ΚΑΙ ΩΡΑ 2.30 Μ.Μ. ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΔΑΣΟΥΠΟΛΗ, ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΣ ΜΑΟΥΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΒΑ, ΗΛΙΚΙΑΣ 89 ΕΤΩΝ.

Κηδεία Δημήτρη Τσιούλλου – 12.11.2020

ΚΗΔΕΙΑ:  ΠΕΜΠΤΗ 12/11/20 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.30 Π.Μ. ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ, ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΥΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΒΑ, ΗΛΙΚΙΑΣ 67 ΕΤΩΝ.

Κηδεία Σάββα Ιωάννου – 8.11.2020

ΚΗΔΕΙΑ:  ΚΥΡΙΑΚΗ 8/11/20, ΩΡΑ 2.00 Μ.Μ. ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΟ ΓΕΡΙ, ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΒΑ, ΗΛΙΚΙΑΣ 65 ΕΤΩΝ.


Κηδεία Χρύσανθου (Chrys) Χρυσάνθου – 10.11.2020

 

ΚΗΔΕΙΑ
ΤΡΙΤΗ 10/11/20 ΚΑΙ ΩΡΑ 2.00 Μ.Μ. ΣΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ (HOLLY CROSS CATHOLIC CHURCH) ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ (CHRYS) ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΒΑ, ΗΛΙΚΙΑΣ 85 ΕΤΩΝ.

Συμμετοχή Δήμου Καραβά στην εκπομπή Παραδοσιακή βραδιά – 2.11.2020

Προβλήθηκε από το ΡΙΚ1 την Κυριακή 1η Νοεμβρίου και ώρα 9.30μμ – 11.00μμ η εκπομπή «Παραδοσιακή Βραδιά», η οποία ήταν αφιερωμένη στον κατεχόμενο Δήμο Καραβά και την Αμμόχωστο.

Ολόκληρη η εκπομπή μύριζε Καραβά με αναφορές, τραγούδια και δίστιχα αφιερωμένα στον κατεχόμενο Δήμο μας.
Στην εκπομπή συμμετείχαν ο δήμαρχος Καραβά Νίκος Χατζηστεφάνου και ο τέως δήμαρχος Καραβά Γιάννης Παπαϊωάννου. Μαζί τους και η εκπαιδεύτρια «φερβολιτέ» Καλλισθένη Λουκά, η οποία παρουσίασε την ξεχωριστή σε ομορφιά δαντέλα «φερβολιτέ», την οποία συναντούσε κανείς αποκλειστικά στον Καραβά και έχει περιληφθεί στον Εθνικό Κατάλογο της Άυλης Κληρονομιάς της Κύπρου. Η εκπομπή άρχισε με το τραγούδι «Πορτοκαλιά του Καραβά», που έχει ταυτιστεί με τον Καραβά μας, και διανθίστηκε με τραγούδια αφιερωμένα στον Καραβά από τους μουσικούς Καίτη Οικονομίδου και Μάριο Χαραλαμπίδη. Το χορευτικό συγκρότημα της δραστήριας Νεολαίας του Δήμου Καραβά παρουσίασε μια όμορφη χορευτική ενότητα με Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς.

Τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες προβάλλουν τα κατεχόμενα μας εδάφη, διατηρούν τη μνήμη της κατεχόμενης μας γης και ενισχύουν τη θέλησή μας για επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες.

Ο Δήμος Καραβά εκφράζει τις ευχαριστίες του στον τέως δήμαρχο Καραβά Γιάννη Παπαϊωάννου, την εκπαιδεύτρια «φερβολιτέ» Καλλισθένη Λουκά, τους μουσικούς Καίτη Οικονομίδου και Μάριο Χαραλαμπίδη, τον χοροδιδάσκαλο Κώστα Κυπριανού και τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος της νεολαίας του Δήμου για τη συμμετοχή τους την εκπομπή.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες ο Δήμος Καραβά εκφράζει στο ΡΙΚ, τον Μιχάλη Χατζημιχαήλ για την άψογη συνεργασία, την παρουσιάστρια της εκπομπής Άντρη Καραντώνη, τον παραγωγό και σε όλους τους συντελεστές της εκπομπής, μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Προσπάθεια του Δήμου μας είναι ο Καραβάς να διατηρηθεί ζωντανός μέχρι την ευλογημένη μέρα της επιστροφής μας.