Κηδεία Μίκη Σιακαλλή – 14.10.12

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΜΙΚΗ ΣΙΑΚΑΛΛΗ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΓΚΩΜΗ

14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Είναι με βαθιά θλίψη που πληροφορηθήκαμε το ξαφνικό θάνατο ενός εκλεκτού τέκνου της Επαρχίας Κερύνειας, του Μίκη Σιακαλλή.

Ο αξέχαστος μας Μίκης γεννήθηκε στη Λάπηθο το 1946. Γονείς του ο Πολύκαρπος και η Ανθούλλα Σιακαλλή. Μεγάλωσε στο γήινο παράδεισο της Λαπήθου και μαζί με τις δύο αδελφές του Ρίτσα και Αφροδίτη κέρδισαν αρχές και αξίες μέσα από το περιβάλλον της οικογένειας τους, εφόδια πολύτιμα στο στίβο της ζωής.Φοίτησε στο Ελληνικό Γυμνάσιο Λαπήθου, όπου μεταξύ άλλων διακρίθηκε στον αθλητικό τομέα με παγκύπριες επιδόσεις στο άλμα εις ύψος και μια πλούσια συμμετοχή σε καλλιτεχνικές και άλλες εκδηλώσεις.

Μετά που συμπλήρωσε τις σπουδές του στη Γυμναστική Ακαδημία επιστρέφει στη γενέτειρα του τη Λάπηθο και διορίζεται καθηγητής σωματικής αγωγής στο Ελληνικό Γυμνάσιο Λαπήθου. Πλούσια από κάθε άποψη η προσφορά του στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του Γυμνασίου και η συμμετοχή του στα αθλητικά σωματεία των κωμοπόλεων Λαπήθου και Καραβά. Αθλητές του Γυμνασίου, κάτω από δική του καθοδήγηση διακρίνονται σε Παγκύπριους και Επαρχιακούς αγώνες. Τα αθλητικά Σωματεία ΑΠΟΛ Λαπήθου και ΑΕΚ Καραβά, με τη δική του προσφορά, συμμετοχή και καθοδήγηση διακρίνονται σε αγώνες στίβου και στ αθλήματα πετόσφαιρας και καλαθόσφαιρας.

Παντρεύτηκε το 1971 τη Μάρω Κοσιαρη από τον Καραβά με ευγενής στόχους δημιουργίας, ξεκινώντας με την ανέγερση της κατοικίας τους στην οδό Ζεφύρου 38, στον Καραβά. Η οικογένεια μεγαλώνει με το Χρίστο και την Έλενα να δίνουν μια ξεχωριστή χαρά σε ένα στοργικό πατέρα.

Δυστυχώς η εισβολή του 1974 ανέτρεψε όλα εκείνα τα όνειρα δημιουργίας και τις προοπτικές προσφοράς που είχε ξεκινήσει με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.

Από τους πρώτους μήνες μετά τη τούρκικη εισβολή, αξιολογεί τη μεγάλη σημασία του πολιτισμού και της παράδοσης μας για να κρατηθούμε στις ρίζες μας και να προβάλουμε το Εθνικό μας πρόβλημα. Αφοσιωμένος εκπαιδευτικός στο Παγκύπριο Γυμνάσιο όπου υπηρέτησε για αρκετά χρόνια μετά το 1974 αξιοποιεί νέους με καλλιτεχνικο ταλέντο και δημιουργεί ομάδες χορού και συμβάλει στην επιτυχία καλλιτεχνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων του σχολείου.

Δημιουργεί με τη σύζυγο του Μάρω το λαογραφικό όμιλο «Αδούλωτοι» με μια πλούσια συμμετοχή σε εκδηλώσεις στη Κύπρο και σε χώρες του εξωτερικού. Ο όμιλος τιμήθηκε με διακρίσεις για τις πολιτιστικές και καλλιτεχνικές του δραστηριότητες και την πολιτιστική συνεισφορά του στην προβολή της παράδοσης του τόπου μας.

Ο ξαφνικός θάνατος του αείμνηστου μας Μίκη, αφήνει πίσω του ένα μεγάλο κενό, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ποιοτική σφραγίδα δημιουργίας και προσφοράς του στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του τόπου μας.Η στήριξη και η συμπαράσταση στο έργο του κατεχόμενου Δήμου μας και όχι μόνο, υπήρξε ουσιαστικη και πάντοτε το αποτέλεσμα της δικής του συνεισφοράς έδινε μια αναβαθμισμένη εικόνα στις εκδηλώσεις μας.

Αποχαιρετούμε σήμερα ένα άξιο τέκνο της Επαρχίας Κερύνειας με ανεκτίμητη πολιτιστική προσφορά. Χάνουμε ένα ξεχωριστό συνοδοιπόρο της επιστροφης ο οποίος πάντοτε εξέφραζε τη στήριξη και τη συμπαράσταση στο έργο και την αποστολή των Δήμων μας.Εκ μέρους του Δήμου Καραβά, των Προσφυγικών και Αθλητικών Σωματείων της κωμόπολης, εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια σε όλα τα μέλη της οικογένειας του, μαζί με την απέραντη εκτίμηση μας για τα όσα έχει προσφέρει με πολλή αφοσίωση και γνώση στον αθλητισμό και το Πολιτισμό του τόπου μας.

Το έργο του θα μας καθοδηγεί και θα μας δίνει στήριξη στα πέτρινα χρόνια της πικρής προσφυγιάς.

Αιωνία του η μνήμη.

Γιάννης Παπαϊωάννου
Δήμαρχος Καραβά

Κηδεία Μάρως Ερωτοκρίτου – 3.10.2012

Επικήδειος Μαρίας Ερωτοκρίτου

Εκκλησία Αγίου Νεοφύτου Ανθούπολη

3 Οκτωβρίου 2012

Είναι με βαρύ συγκλονισμό ψυχής που πληροφορηθήκαμε το θάνατο της πολύ αγαπητής συνδημότισσάς μας Μαρίας Ερωτοκρίτου.

Στο άκουσμα της απρόσμενης είδησης ένα δυνατό ταρακούνημα μας προσγείωσε σε δύσκολες καταστάσεις τις οποίες η οικογένεια και όσοι γνώρισαν την αγαπητή Μαρία πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Είναι οι στιγμές τέτοιες που ο αβάσταχτος πόνος της δοκιμασίας από το μεγάλο κενό που αφήνει πίσω της η αξέχαστη Μαρία δημιουργεί μεγάλες ανατροπές απερίγραπτης θλίψης.

Έφυγε μια εκλεκτή προσωπικότητα της κοινωνίας μας η οποία ξεχώριζε πρώτα από όλα για την κοινωνική αλληλεγγύη και την αγάπη της για το συνάνθρωπο. Όσοι την γνώρισαν έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια για την πραότητα του χαρακτήρα της, την ευγένεια, την καλοσύνη, την τιμιότητα και την αφοσιωμένη προσέγγισή της για τα παιδιά και την οικογένειά της.

Η αγαπημένη μας Μαρία γεννήθηκε στον Καραβά το 1956. Γονείς της ο Παναής κα η Χαριτίνη Ερωτοκρίτου. Στον επίγειο παράδεισο του Καραβά έζησε τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής της.

Σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με αρχές κέρδισε εφόδια ζωής και μαζί με τις δύο αδελφές της έφτιαχναν όνειρα δημιουργίας για ένα καλύτερο αύριο. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο του Καραβά και στη συνέχεια στο Ελληνικό Γυμνάσιο Λαπήθου. Πάντοτε άριστη μαθήτρια με τους καθηγητές της να εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για το ήθος και την επίδοσή της. Είχε το «θλιβερό» προνόμιο να συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των τελευταίων απόφοιτων του Ελληνικού Γυμνάσιου Λαπήθου. Μαζί με τη λήξη των γυμνασιακών της σπουδών μας βρήκε η Τούρκικη εισβολή του 1974. Όλα τα όνειρα εξανεμίστηκαν και βρεθήκαμε διωγμένοι και κυνηγημένοι στις 4 γωνιές του ανέμου να αναζητούμε νέους ορίζοντες δημιουργίας.

Η οικογένεια της αγαπητής μας Μαρίας πέρασε από διάφορα στάδια με δυσκολίες και θυσίες με στόχο πάντοτε να λύνονται όσο είναι δυνατό τα προβλήματα.

Συνεχίζει μαθήματα στη σχολή νοσοκόμων και με επιτυχία εργοδοτείται στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Σε όλα τα στάδια της επαγγελματικής της διαδρομής ανέδειξε τα πλούσια χαρίσματα του χαρακτήρα της και πρόσφερε απλόχερα αγάπη και καλοσύνη προς το συνάνθρωπο. Πάντα συνεργάσιμη, καλοπροαίρετη να προσφέρει, κέρδισε την εκτίμηση και την αγάπη όλων των συναδέλφων της.

Από το γάμο της απέκτησε 4 παιδιά στα οποία έδωσε αρχές και εφόδια να αντιμετωπίζουν όλα τα προβλήματα της ζωής.

Τους τελευταίους μήνες πέρασε μια απρόσμενη δοκιμασία με την υγεία της με την επάρατη νόσο. Είχε όμως τη ψυχική δύναμη να αντέξει όλες τις δυσκολίες και από το κρεβάτι του πόνου πολλές φορές έδινε η ίδια συμβουλές πώς να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα και ότι τη ζωή πρέπει να τη βλέπουμε από την αισιόδοξή της πλευρά.

Δυστυχώς δεν άντεξε αυτή την πολύ δύσκολη δοκιμασία.

Σήμερα την αποχαιρετούμε με μεγάλο συγκλονισμό ψυχής με το δακρύβρεχτο μαντήλι της αγάπης μας να είναι μια σταθερή υπόμνηση για τις αρχές και αξίες που ανάδειξε μέσα από το χαρακτήρα και το έργο της η αγαπημένη μας Μαρία.

Θα τη θυμόμαστε και θα αναζητούμε τις συμβουλές της, τη γαλήνια προσέγγιση της στα κοινωνικά θέματα της εποχής μας, την πίστη της προς το Θεό, την αγάπη της προς την πατρίδα και τον Καραβά μας.

Εκ μέρους του Δήμου Καραβά καταθέτω αυτά τα λίγα λουλούδια απέραντης εκτίμησης και αγάπης με την πίστη ότι η αξιολάτρευτη μας Μαρία θα αναπαυτεί δίπλα σε σκηνές αγγέλων και η πονεμένη ψυχή της θα βρει την αιώνια γαλήνη.

Αιωνία της η μνήμη,

Γιάννης Παπαϊωάννου
Δήμαρχος Καραβά

Μίκης Σιακαλλής – Ο χορευτής των στίβων

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ


Ο χορευτής των στίβων


Το μαύρο μαντάτο έσκασε χθες βράδυ αιφνιδιαστικά και σοκαριστικά: Πέθανε ο Μίκης Σιακαλλής. Ο πρωταθλητής, ο ρέκορντμαν, ο γυμναστής, ο προπονητής, ο δάσκαλος των σπορ και του χορού. Ο Μίκης ήταν, αλλά δεν του φαινόταν, 66 χρόνων. Εύρωστος, δραστήριος, στιβαρός. Μια ζωή στα γήπεδα και στο χορό.


Το αθλητικό του τάλαντο το έδειξε εξ απαλών ονύχων. Μαθητής ακόμη, το 1963, αναδείχθηκε παγκυπριονίκης ανδρών στο ύψος, με τη φανέλα του συλλόγου (Πράξανδρος Κερύνειας) που φέρει το όνομα του Αχαιού ιδρυτή της γενέτειρας του Μίκη, της Λαπήθου. Πανελληνιονίκης στους σχολικούς αγώνες το 1964, ήταν και δύο φορές φιναλίστ στους Πανελλήνιους Ανδρών, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, στον οποίον αγωνίστηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Αθήνα. Στο παλμαρές του περιλαμβάνονται άλλοι δύο τίτλοι παγκυπριονίκη στο ύψος, μετάλλια στο μήκος, το παγκύπριο ρεκόρ στο ύψος (1.97μ. το 1971, παρέμεινε ακατάρριπτο για έξι χρόνια).


 










   

Απόφοιτοι του Ελληνικού Γυμνάσιου Λαπήθου το 1963.Ο Μίκης Σιακαλλής, πρώτη σειρά 3ος από αριστερά


 Απόφοιτοι του Ελληνικού Γυμνασίου Λαπήθου το 1972. ο Μίκης Σιακαλλής πρώτος από δεξιά.


Πολυσύνθετος αθλητής και σπόρτσμαν ο Μίκης, διετέλεσε καλαθοσφαιριστής στην ΠΑΕΚ και πετοσφαιριστής στον ΑΠΟ Λαπήθου. Ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής υπηρέτησε πιστά το σχολείο που τον ανέδειξε, το Ελληνικό Γυμνάσιο Λαπήθου. Ανέδειξε παγκυπριονίκες μαθητές (και για λογαριασμό του Γ.Σ. Πράξανδρος, στον οποίον ήταν προπονητής), ενώ ήταν παράλληλα κόουτς πετόσφαιρας στον ΑΠΟ Λαπήθου και καλαθόσφαιρας στην ΑΕΚ Καραβά.


Μετά τον ξεριζωμό του, το ’74, από τη λατρεμένη του Λάπηθο, εγκατέλειψε εκών άκων τον αθλητισμό (μόλις στα 28 του) και αφιερώθηκε στην άλλη του μεγάλη αγάπη, τον χορό, δημιουργώντας την περίφημη «Σχολή Σιακαλλή» και, βεβαίως, το διάσημο και διεθνώς χορευτικό συγκρότημα «Οι Αδούλωτοι». Ώσπου χτες, ο χορευτής του πιο γνήσιου και του πιο μάγκικου ζεϊμπέκικου που μπορούσες να δεις, έσβησε αναπάντεχα -προδομένος από ένα ύπουλο ανεύρυσμα αορτής- μακριά από τη γη που τον γέννησε. Πάνω απ’ την οποίαν, όμως, μπορεί πλέον ελεύθερη να πετάξει η ψυχή του. Καλή πτήση, Μίκη.










   

 Ο Μίκης Σιακαλλής


 Αναμνηστική φωτογραφία από την εκδήλωση/αφιέρωμα για τους εκπαιδευτικούς του ΕΓΛ που πραγματοποιήθηκε στις 10.10.11


Άρθρο του Δημοσιογράφου Πέτρου Χατζηχριστοδούλου στην Εφημερίδα Φιλελεύθερος στις 13 Οκτωβρίου 2012.


Φωτογραφίες από το Αρχείο του Δήμου.

Χορός του Λεμονιού Μεγάλης Βρετανίας – Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

Από τις εκδηλώσεις των αποδήμων μας


Χορός του Λεμονιού Μεγάλης Βρετανίας – Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012


Διοργανωτής: Σύνδεσμος Αποδήμων Λαπήθου, Καραβά και Περιχώρων Μεγάλης Βρετανίας


Εξαιρετική επιτυχία με τη συμμετοχή πέραν των 250 αποδήμων Καραβιωτών, Λαπηθιωτών και Φίλων, σημείωσε για ακόμη μια φορά η παραδοσιακή εκδήλωση «Χορός του Λεμονιού», η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012, στο Κυπριακό Κοινοτικό Κέντρο στην περιοχή Wood Green του Βόρειου Λονδίνου. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αποδήμων Λαπήθου, Καραβά και Περιχώρων Μεγάλης Βρετανίας.










   

Άποψη από την εκδήλωση


Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Σάββας Παυλίδης χαιρετίζει την εκδήλωση


Στην πολιτιστική αυτή εκδήλωση, που προβάλλει και συντηρεί τα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις των κατεχόμενων κωμοπόλεων Λαπήθου και Καραβά, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Τροπαίου κ. Αθανάσιος, εκπρόσωποι της Κυπριακής Υπάτης Αρμοστείας, ο μορφωτικός Σύμβουλος σε πολιτιστικά θέματα κ. Κύπρος Χαραλάμπους, η Προϊστάμενη της Κυπριακής Εκπαιδευτικής Αποστολής κα Ανδρούλα Όθωνος, η κα Βαρβάρα Καμπουρίδη εκπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας, ο κ. Ανδρέας Καραολή, εκπρόσωπος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Μεγάλης Βρετανίας, η Πρόεδρος του Κυπριακού Κοινοτικού Κέντρου κα Σούζη Κωνσταντινίδη, οι Δήμαρχοι Λαπήθου και Καραβά κ. Νεοπτόλεμος Κότσαπας και Γιάννης Παπαϊωάννου, εκπρόσωποι των Προσφυγικών Σωματείων «Η Λάπηθος» και «Ο Καραβάς» καθώς και εκπρόσωποι άλλων παροικιακών Σωματείων και Οργανώσεων.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε, χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Σάββα Παυλίδη, τον Επίσκοπο Τροπαίου, τους Δημάρχους Λαπήθου και Καραβά καθώς και από άλλους προσκεκλημένους της εκδήλωσης.










   

Ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου μαζί με τον Α’ Αντιπρόεδρο του Σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Φραγκίσκος Χατζηφραγκέσκου επιδίδουν αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Σάββα Παυλίδη


Στιγμιότυπο από το Χορό του Λεμονιού


Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Σάββας Παυλίδης στο χαιρετισμό του τόνισε τη μεγάλη σημασία της αναβίωσης χαρακτηριστικών παραδοσιακών εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνταν στους κατεχόμενους τόπους μας, όπως ο Χορός του Λεμονιού, γιατί ζωντανεύουν τη μνήμη και τη νοσταλγία της σκλαβωμένης γης μας, ενδυναμώνουν τη διάθεση για ενεργότερη συμμετοχή στον αγώνα της επιστροφής και συμβάλλουν στην καλλιέργεια και διατήρηση της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας ανάμεσα στις νέες γενεές των αποδήμων συμπατριωτών μας.


Ο Δήμαρχος Καραβά στο δικό του χαιρετισμό αφού πρώτα αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος Αποδήμων Λαπήθου, Καραβά και Περιχώρων της Μεγάλης Βρετανίας, ανέφερε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:


«Η σύνδεση με το ιστορικό μας παρελθόν και τις ρίζες μας καθώς και η προβολή του πολιτισμού και των παραδόσεων μας είναι μια αποστολή πολύ δύσκολη αλλά σημαντική στους δύσκολους καιρούς που περνούμε. Ιδιαίτερα σε χώρες που διαμένουν απόδημοι μας αυτό το ένδοξο ιστορικό παρελθόν που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας πρέπει να το μεταφέρουμε με κάθε ευκαιρία στη νέα γενιά για να δημιουργήσουμε προοπτικές δραστηριοποίησης και διατήρησης των παραδόσεών μας.


Σίγουρα η αποψινή εκδήλωση συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση, αναβιώνει μνήμες, ενδυναμώνει την πίστη για τα δίκαιά μας, δίνει εφόδια γνώσης και περηφάνιας στη νέα γενιά και όσους συμμετέχουν σε αυτή».










   

Παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος από την παιδική χορωδία και την ομάδα των μουσικών


Η παιδική χορωδία με τη μουσικό Σάββια Κοζάκου που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση


Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια από τη παιδική χορωδία του Συλλόγου Ελλήνων Γονέων Μεγάλης Βρετανίας με τη συνοδεία μιας πολύ αξιόλογης ομάδας μουσικών κάτω από τη γενική διεύθυνση και συντονισμό της νεαρής Καραβιώτισσας μουσικού Σάββιας Κοζάκου, η οποία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκομένους. Ιδιαίτερα διασκεδαστικός ήταν και ο διαγωνισμός του «Χορού του Λεμονιού» όπου τα ζευγάρια χόρευαν στο ρυθμό της μουσικής με ένα λεμόνι στο μέτωπο, ο οποίος αναβίωσε μνήμες από τις κατεχόμενες κωμοπόλεις Λάπηθο και Καραβά.


Μέσα από την εκδήλωση τονίστηκε εμφαντικά η σημασία της διοργάνωσης τέτοιων δραστηριοτήτων οι οποίες ενισχύουν και ανανεώνουν τους δεσμούς μεταξύ των αποδήμων μας και προβάλλουν τη μνήμη της κατεχόμενης γης μας μέχρι την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Εθνικό μας θέμα.








 

Αναμνηστική φωτογραφία με τους Δημάρχους Καραβά και Λαπήθου και τους εκπροσώπους των Προσφυγικών Σωματείων «Η Λάπηθος» και «Ο Καραβάς»

Ετήσια Έκδοση Δήμου Καραβά – Καραβιώτικα Δρώμενα 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ετήσια Έκδοση Δήμου Καραβά


«Καραβιώτικα Δρώμενα 2012» – τεύχος 5ο



Ο Δήμος Καραβά ανακοινώνει ότι η ετήσια έκδοσή του με τίτλο «Καραβιώτικα Δρώμενα 2012», τεύχος πέμπτο, έχει κυκλοφορήσει. Η έκδοση αποτελεί μια σημαντική ποιοτική πρωτοβουλία του Δήμου Καραβά για προβολή και καταγραφή της ιστορίας, του πολιτισμού και των θρησκευτικών παραδόσεων της κωμόπολης Καραβά με απώτερο στόχο τη μεταλαμπάδευση ιστορικών στοιχείων και πληροφοριών στους νέους μας και τη διατήρηση άσβεστης της μνήμης μέχρι την εκπλήρωση του στόχου για λευτεριά και δικαίωση. Στις 112 συνολικά σελίδες της έκδοσης, περιλαμβάνονται επίσης αναφορές στις δραστηριότητές του Δήμου Καραβά, των Σωματείων και οργανώσεων της κωμόπολης για το 2011 με κείμενα και φωτογραφικό υλικό.



Όσοι ενδιαφέρονται να την προμηθευτούν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Δήμου Καραβά, τηλ. 22 516937 και θα γίνουν οι ανάλογες διευθετήσεις για να παραδοθούν όσα αντίτυπα ζητηθούν.



Ο Δήμος Καραβά εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους χορηγούς της φετινής έκδοσης για την σημαντική βοήθεια και στήριξή τους: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, OΠΑΠ Κύπρου, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, ΣΠΕ Γερίου, ΣΠΕ Λατσιών, ΣΠΕ Ταμασσού, ΣΠΕ Καϊμακλίου, Επενδυτική Εταιρεία Δήμητρα Λτδ, Συνεργατικό Ταμιευτήριο Δασκάλων Κύπρου, Ασφαλιστική εταιρεία Alliance.