Κηδεία Μελπομένης Χαραλάμπους Πουργούρη – 26.07.2012

Επικήδειος Μελπομένης Χαραλάμπους – Πουργούρη

Μαθιάτης – 26 Ιουλίου 2012

Κάθε χρόνο το μήνα Ιούλιο η καρδιά γίνεται πέτρα και η μνήμη γυροφέρνει εικόνες πόνου και θλίψης για το μαύρο καλοκαίρι του 1974. Και γίνεται η κραυγή του πόνου και της θλίψης πιο μεγάλη όταν αγαπημένα μας πρόσωπα που για χρόνια ήταν συνοδοιπόροι στο δύσκολο δρόμο της προσφυγιάς φεύγουν με τον πικρό καημό της προσμονής και μιας ανεκπλήρωτης επιθυμίας.

Αποχαιρετούμε σήμερα μια ξεχωριστή Καραβιώτισσα που κοσμούσε τη φιλοπρόοδη κοινωνία του Καραβά με τις αρετές και την ταπεινότητα του χαρακτήρα της.

Η αγαπημένη μας Μελπομένη γεννήθηκε στον Καραβά το 1917. Έζησε συνολικά 57 χρόνια στην πανέμορφη κωμόπολη της Επαρχίας Κερύνειας μέχρι τον Ιούλιο του 1974 που η Τουρκική εισβολή εξανέμισε όλα τα όμορφα όνειρα και μας σκόρπισε στις τέσσερεις γωνιές του ανέμου.

Σε μια πολύτεκνη οικογένεια με συνολικά 10 αδέλφια η αγαπητή μας Μελπομένη έζησε όλα τα στάδια της ζωής με χαρές και λύπες που είχαν τα στοιχεία της αλληλοεκτίμησης, του σεβασμού, της προσήλωσης σε αρχές και αξίες, την εργατικότητα την τιμιότητα αλλά και την πίστη στο Θεό για καλύτερες μέρες.

Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Καραβά και στη συνέχεια εργάστηκε από μικρή ηλικία ως ράπτρια, ένα επάγγελμα το οποίο τη βοήθησε να αναδείξει τις αρετές του χαρακτήρα της, την ευγένεια, την καλοσύνη αλλά και την κοινωνική αλληλεγγύη. Κέρδισε από πολύ νωρίς την εκτίμηση πολλών κοριτσιών του Καραβά και ήταν δασκάλα ραπτικής για πολλά χρόνια μεταδίδοντας έτσι τα μυστικά του επαγγέλματος στη νέα γενιά. Πάρα πολλές Καραβιώτισσες είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια για την ποιοτική ραπτική της.

Τα δύσκολα χρόνια της φτώχειας και της τοκογλυφίας ενίσχυε το φτωχό βαλάντιο της οικογένειας και τη χήρα μητέρα της. Ήταν ένας τρόπος να περιορίσει την οικογενειακή μετανάστευση προς την Αμερική.

Παντρεύτηκε το 1947 τον Ευτύχιο Χαραλάμπους από το Μαθιάτη. Έζησε ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές στον Καραβά με τα τρία παιδιά της και πάντοτε είχε μια καλή διάθεση που έδινε θετική ενέργεια δημιουργίας, σωστής κατεύθυνσης και ποιοτικού προγραμματισμού.

Η εισβολή του 1974 ήταν μια μεγάλη τραγική ανατροπή η οποία άφησε έντονα τα σημάδια τη οργής του πόνου αλλά και της θλίψης για το μεγάλο πλήγμα ενός αβέβαιου προσανατολισμού στην κοινωνία και στον τόπο. Και είναι οι μέρες δύσκολες γιατί αναλογιζόμαστε ξανά ότι η διαδρομή των 38 χρόνων πικρής προσφυγιάς εξακολουθεί να αφήνει πίσω τις πληγές που δεν επουλώθηκαν. Το φως της πίστης που συντηρεί την ελπίδα που ενισχύει αντοχές, χρόνο με το χρόνο εξασθενεί και όλοι εμείς αναζητούμε με πιο τρόπο θα γαληνέψουν οι θάλασσες, θα σταματήσουν οι τρικυμίες και οι θύελλες για να βρουν επιτέλους οι ψυχές όλων όσων μας φεύγουν με ανεκπλήρωτο τον πόθο για επιστροφή, δικαίωση και ανάπαυση.

Αντλούμε από τους μεγαλύτερούς μας την πίστη που μας μεταδίδουν με τα σοφά λόγια και τις συμβουλές τους όπως μας τις έδινε με πολύ παραστατικό τρόπο η αξέχαστή μας Μελπομένη στις εκδηλώσεις του Δήμου και του σωματείου μας όπου αυτό της το επέτρεπε η υγεία της.

Απάγγελε ποιήματα του συζύγου της και μας μιλούσε με ιδιαίτερη αγάπη και περηφάνια για τον Καραβά και τους Καραβιώτες. Ήταν όμως έκδηλη στο πρόσωπό της η στεναχώρια για την συνεχιζόμενη κατοχή της πατρίδας μας και του αποχωρισμού που βιώνουμε μακριά από την όμορφη και αγαπημένη μας κωμόπολη.

Έχασε το σύζυγο της πριν 5 χρόνια περίπου και πέρυσι το μήνα Σεπτέμβρη το λατρευτό μικρότερο γιο της Γιάννη ο οποίος ήταν εγκατεστημένος στην Αμερική. Την τελευταία δοκιμασία της δεν την έζησε τόσο έντονα γιατί προβλήματα υγείας την άφησαν περιορισμένη στο δικό της εσωτερικό κόσμο επικοινωνίας.

Είχε όμως μέχρι τα τελευταία στάδια της ζωής της εξαιρετική διαύγεια πνεύματος με το γαλήνιο βλέμμα της να εκπέμπει μηνύματα ζωής πολύτιμα. Καθημερινά προσευχόταν στο Θεό και αυτό της έδινε δυνάμεις να αντέχει και να υπομένει.

Αγαπημένη και αξέχαστη μας Μελπομένη,

Εκ μέρους του Δήμου Καραβά σε μια περίοδο δύσκολη με την ανάμνηση του χαμένου παραδείσου του Καραβά να γυροφέρνει σαν μελίσσι στου νου τα παρακλάδια, εναποθέτω λίγα λουλούδια αγάπης και απέραντης εκτίμησης για τα όσα έχεις προσφέρει με πολλή αφοσίωση στην οικογένειά σου και στην κοινωνία.

Η γαλήνια μορφή σου θα μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίζουμε αταλάντευτοι την ανηφορική μας πορεία γιατί στις δυσκολίες της ζωής οι συμβουλές σου είναι διαχρονικές και παραμένουν εφόδια πολύτιμα, είναι αρετές που δίνουν νόημα και αξία σε στόχους και ευγενείς επιδιώξεις.

Και κάτι τελευταίο. Σε μια γωνιά του παραδείσου, να βρεις πολύ χρόνο να ξαποστάσεις. Να μεταφέρεις στον αγαπημένο σου σύζυγο Ευτύχιο και στο λατρευτό σου γιο Γιάννη τα νέα των παιδιών σου Ανδρέα και Πάμπου, των εγγονιών σου, των συγγενών και φίλων που σε αποχαιρετούμε σήμερα. Και έχετε πολλά να πείτε.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της φιλόξενης κοινότητας του Μαθιάτη που θα σε σκεπάσει σε λίγο.

Αιωνία σου η μνήμη.

Γιάννης Παπαϊωάννου
Δήμαρχος Καραβά

Εκδήλωση Μνήμες Κατεχομένων – 3 Ιουλίου 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Εκδήλωση Μνήμες Κατεχομένων


«Τα παιδιά μας θυμίζουν το χρέος» – 3 Ιουλίου 2012 


Με στόχο τη συντήρηση της μνήμης της κατεχόμενης γης μας και την προβολή του πολύπλευρου και σημαντικού έργου των εννέα κατεχόμενων δήμων Αμμοχώστου, Κερύνειας, Μόρφου, Καραβά, Κυθρέας, Λαπήθου, Λύσης, Ακανθούς και Λευκονοίκου, διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία, τη Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012, στις 8:30 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, η καθιερωμένη εκδήλωση «Μνήμες Κατεχομένων» με τίτλο  «Τα παιδιά μας θυμίζουν το χρέος».


Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού, ο Δήμος Στροβόλου και η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων και τελούσε υπό την αιγίδα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια.







   


Στιγμιότυπα από την εκδήλωση με τη συμμετοχή παιδιών από το Εργαστήρι Εγχόρδων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού


Η μαζική παρουσία δημοτών και φίλων από τους εννέα κατεχόμενους Δήμους ήταν συγκινητική και έδωσε τα δικά της μηνύματα στήριξης και συμπαράστασης στο πολύπλευρο και πολυδιάστατο έργο που επιτελούν οι κατεχόμενοι Δήμοι μας σε μια περίοδο πικρής προσφυγιάς.


Η εκδήλωση περιελάμβανε χαιρετισμούς εκ μέρους του Δημάρχου Στροβόλου κ. Λάζαρου Σαββίδη τον οποίο ανέγνωσε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μαϊμάρης και την Υπουργό Εσωτερικών κ. Ελένη Μαύρου εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν σύντομα αφιερώματα με οπτικοακουστικό υλικό για τους εννέα κατεχόμενους Δήμους με εναλλαγή προβολών και μουσικών έργων από το «Εργαστήρι εγχόρδων-Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων» του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 15 παιδιά ηλικίας 5-13 χρονών υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Ματθαίου Καριόλου.










   

Άποψη από το Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση


Αναμνηστική φωτογραφία με τους Δημάρχους των εννέα κατεχόμενων Δήμων και τους υπόλοιπους συντελεστές της εκδήλωσης


Η εκδήλωση είχε ως κύριο στόχο την προβολή του έργου και της προσφοράς των εννέα Κατεχόμενων Δήμων και τη συστράτευση στον κοινό αγώνα για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. Οι θύμησες και οι μνήμες από την κατεχόμενη γη μας, η ιστορία και οι παραδόσεις μας αναβίωσαν μέσα από εικόνες και μουσική. Ο τίτλος της εκδήλωσης συμβολικός, έδωσε τα δικά του μηνύματα ότι τα παιδιά μας θυμίζουν το χρέος απέναντι στην πατρίδα και ότι η συστράτευση στον αγώνα για επιστροφή στην κατεχόμενη και πολύπαθη γη μας μέσα σε συνθήκες πραγματικής ελευθερίας είναι μια αποστολή που αφορά όλους.


Η ενότητα για το Δήμο Καραβά είχε τίτλο «Αν ελευθερωθεί η πατρίς μου…» και ήταν αφιερωμένη στους 46 εθελοντές Καραβιώτες που πολέμησαν στους Βαλκανικούς πολέμους πριν ακριβώς 100 χρόνια. Σε ένα από τα σημειώματα του ο ιατρός Ιωάννης Πηγασίου, επικεφαλής της ομάδας εθελοντών ανέφερε και τα εξής:


«Αν ελευθερωθεί η πατρίς μου, έλεγον εις τους συναδέλφους μου, τότε θα ίδητε χαράν και πανηγυρισμό που δεν ίδετε ποτέ σας. Όσα και να σας είπω είναι ολίγα για τον καημό που έχομεν δια την ελευθερίας…»


Η κατοχή της πατρίδας μας εξακολουθεί να είναι μια ανοικτή πληγή στα χρόνια που περνούν. Η δική μας αποστολή πρέπει να συνεχιστεί με πίστη στο δίκαιο και να προβάλλεται με κάθε ευκαιρία ο πόθος της επιστροφής και της δικαίωσης.







   


Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας των εννέα κατεχόμενων Δήμων που προηγήθηκαν της εκδήλωσης


Το κλείσιμο της εκδήλωσης έγινε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων κ. Αλέξη Γαλανό ο οποίος τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων που ξυπνούν μνήμες και μας θυμίζουν το χρέος και ότι οι κατεχόμενοι Δήμοι δίνουν το μήνυμα της ενότητας και της συλλογικής δράσης.


Της εκδήλωσης προηγήθηκαν εγκαίνια έκθεσης με τίτλο «Η Καταστροφή του ευρωπαϊκού πολιτισμού της Κύπρου από την Τουρκία. Η τραγωδία συνεχίζεται…» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Παρασκευή 6/7/12. Ώρες λειτουργίας: 9.00πμ – 2.00μμ.


 

Έκθεση Φωτογραφίας Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, 11 – 13 Ιουλίου 2012

Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα:


“The destruction of the European Civilization of Cyprus by Turkey. The tragedy goes on…”


Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων μέσα στα πλαίσια την αποστολής και των δραστηριοτήτων της έχει ετοιμάσει μια πολύ αξιόλογη έκθεση φωτογραφίας με θέμα “The destruction of the European Civilization of Cyprus by Turkey. The tragedy goes on…”


Μέσα από τα 25 πάνελς της έκθεσης που αφορούν όλες τις ενότητες που σχετίζονται με το πιο πάνω θέμα, αναδεικνύεται η μεγάλη καταστροφή και βεβήλωση που γίνεται από το κατοχικό καθεστώς της Τουρκίας για τη θρησκευτική και πολιτιστική μας κληρονομιά.


Η έκθεση θα αξιοποιηθεί σε διάφορες συναντήσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας στην Κύπρο και στις οποίες Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα είναι δυνατό να ενημερωθούν για το θέμα.


Πρώτη αξιοποίηση της έκθεσης θα γίνει στο ξενοδοχείο Hilton στις 11- 13 Ιουλίου (αίθουσα Ακάμας).


Η δική μας παρουσία μπορεί να βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην προβολή του θέματος προς τους Ευρωπαίους ξένους και όσους θα βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Κύπρο.


Στόχος μας να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι για το τόσο σημαντικό θέμα της καταστροφής μιας παγκόσμιας κληρονομιάς που συντελείται στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου μας. Πρέπει επιτέλους για αυτή την τραγική πτυχή να δεχτεί πιέσεις η Τουρκική πλευρά για να αλλάξει συμπεριφορά και στάση και να έχει ανάλογες επιπτώσεις στην Ευρωπαϊκή της προοπτική.


Αντικατοχική Εκδήλωση Κερυνειωτών – 23 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αντικατοχική Εκδήλωση Κερυνειωτών


Τύμβος Μακεδονίτισσας – 23 Ιουλίου 2012



Οι Δήμοι Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά, τα Προσφυγικά Σωματεία «H Λάπηθος», «Ο Καραβάς», ο Όμιλος Γυναικών Επαρχίας Κερύνειας και η Ένωση Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας, σε συνεργασία με προσφυγικά σωματεία της Επαρχίας, διοργάνωσαν και φέτος την καθιερωμένη Εκδήλωση Μνήμης, Τιμής και Αγώνα,  για την 38η επέτειο της κατάληψης της πόλης, των Δήμων και Κοινοτήτων της επαρχίας Κερύνειας από τους Τούρκους εισβολείς.










   

Στιγμιότυπό από τη συμβολική πορεία των μελών των Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας της Επαρχίας Κερύνειας προς το χώρο το Μνημείου


Ο μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος τελεί το τρισάγιο εις μνήμη των πεσόντων και ηρώων της εισβολής


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 στο Τύμβο της Μακεδονίτισσας και σ’ αυτή παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομος, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Σοφοκλής Αλετράρης, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου, εκπρόσωποι του ΓΕΕΦ, της ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, Πρόεδροι ή εκπρόσωποι Προσφυγικών Σωματείων και άλλων οργανώσεων, σύνδεσμοι πολεμιστών του 1974. Η παρουσία του προσφυγικού κόσμου της επαρχίας Κερύνειας ήταν μαζική και ιδιαίτερα συγκινητική, δίνοντας το μήνυμα της συστράτευσης στον κοινό αγώνα για απαλλαγή της Κύπρου από την Τουρκική κατοχή και τη διαίρεση.


Το άναμμα φλόγας στη μνήμη των ηρώων και πεσόντων της εισβολής σηματοδότησε την έναρξη της εκδήλωσης. Μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας των Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά κρατώντας αναμμένες δάδες, χώμα και νερό από την Επαρχία Κερύνειας έλαβαν μέρος σε συμβολική πορεία από την είσοδο του Τύμβου της Μακεδονίτισσας μέχρι τον το χώρο του μνημείου όπου και ακολούθησε το άναμμα φλόγας. Μια συμβολική ενέργεια τιμής και δόξας για όλους όσους έπεσαν για τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.








 

Το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά, Μαρία Κλαβαριώτη, απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους των μελών των Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας της Επαρχίας Κερύνειας


Στη συνέχεια ακολούθησε τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσόστομο. Ακολούθησε χαιρετισμός εκ μέρους των Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας των Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά από τη Μαρία Κλαβαριώτη, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά. Εκ μέρους των διοργανωτών απεύθυνε ομιλία ο Δήμαρχος Κερύνειας κ. Γλαύκος Καριόλου και εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Σοφοκλής Αλετράρης.


Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από αξιωματούχους της πολιτείας, εκπροσώπους κομμάτων, Στρατού, Αστυνομίας, Δήμους, Κοινότητες και Σωματεία, καθώς επίσης ανάγνωση ψηφίσματος το οποίο θα κοινοποιηθεί στην πολιτική ηγεσία του τόπου.


Όπως τονίστηκε από τους διοργανωτές, η απόδοση τιμής στους ήρωες που θυσιάστηκαν στο βωμό της ελευθερίας και της δημοκρατίας, αποτελεί ένα ύψιστο οφειλόμενο χρέος το οποίο πρέπει όλοι μας να διαφυλάττουμε με πίστη, επιμονή και εγκαρτέρηση μέχρι την τελική δικαίωση και τη λευτεριά της πατρίδας μας.










   

Οι Δήμαρχοι Καραβά, Λαπήθου και Κερύνειας, Γιάννης Παπαϊωάννου, Νεοπτόλεμος Κότσαπας και Γλαύκος Καριόλου καταθέτουν στεφάνι εις μνήμη των ηρώων της εισβολής


Άποψη από την εκδήλωση

Αντικατοχικές Εκδηλώσεις Ιουλίου – Επιδόσεις ψηφισμάτων – 24 – 27 Ιουλίου 2012

Αντικατοχικές Εκδηλώσεις Ιουλίου 2012


Επιδόσεις ψηφισμάτων – Τρίτη 24/7, Τετάρτη 25/7 και Παρασκευή 27/7 


Την Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, 24, 25 και 27 Ιουλίου 2012 αντίστοιχα, αντιπροσωπεία από τους Δήμους Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά, τα Προσφυγικά Σωματεία «H Λάπηθος», «Ο Καραβάς», τον Όμιλο Γυναικών Επαρχίας Κερύνειας και την Ένωση Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας, με επικεφαλείς τους δημάρχους, επέδωσε ψηφίσματα καταδικάζοντας την Τουρκική εισβολή και την παράνομη κατοχή σε πρεσβείες και πολιτικούς αξιωματούχους.


Την Τρίτη 24 Ιουλίου η αντιπροσωπεία επέδωσε ψηφίσματα στην Ύπατη Αρμοστεία της Μεγάλης Βρετανίας, στην Ελληνική Πρεσβεία και στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου. Την Τετάρτη 25 Ιουλίου η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την Πρεσβεία της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς επίσης και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια. Την Παρασκευή 27 Ιουλίου η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συνάντηση με Ανώτατο Λειτουργό στην Πρεσβεία της Κίνας και τον Ειδικό Εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.


Μέσα από τις συναντήσεις και επιδόσεις ψηφισμάτων τονίστηκε ότι στη δύσκολη πορεία του Εθνικού μας θέματος, παραμένει αταλάντευτη η θέση των Κερυνειωτών για συνεχή διεκδίκηση στη βάση αρχών του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών καθώς επίσης και των αρχών που ισχύουν σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη. Η ευόδωση της προσπάθειας για επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Εθνικό μας θέμα πρέπει να προνοεί την πλήρη διαλεύκανση της τύχης όλων χωρίς εξαίρεση των αγνοουμένων μας και να διασφαλίζει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων της Κύπρου, για να μπορεί η λύση να έχει προοπτικές ειρήνης, ευημερίας, προόδου και να μπορέσει να αντέξει στο χρόνο.        








 

Αναμνηστική φωτογραφία με το Ρώσο πρέσβη στην Κύπρο Mr. Vyacheslav D. Shumskiy


Μέσα από τα ψηφίσματα που δόθηκαν αναφέρθηκαν επίσης και τα ακόλουθα:


O Ελληνισμός της Κύπρου και ολόκληρη η πολιτική ηγεσία του τόπου πρέπει να παραδειγματιστεί από τις θυσίες των ηρώων μας του 1974 και να επιδείξει στην πράξη ουσιαστικό κλίμα ενότητας, πραγματικού πατριωτισμού και συλλογικής δράσης, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες προκλήσεις και τα προβλήματα της οικονομίας της πατρίδας μας που επηρεάζουν αρνητικά και άμεσα τις εξελίξεις στο Εθνικό μας θέμα. 










   

Αντιπροσωπεία από τους Δήμους και τα Σωματεία της Επαρχίας Κερύνειας επιδίδει ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου


Αναμνηστική φωτογραφία στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής


Στα ψηφίσματα που δόθηκαν στης ξένες Πρεσβείες και στον εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο τονίστηκαν με έμφαση τα θέματα των εποίκων και των πιέσεων που δέχονται οι Τουρκοκύπριοι με αποτέλεσμα να μεταναστεύουν σε ξένες χώρες και να είναι μειοψηφία στις κατεχόμενες περιοχές, το θέμα της καταστροφής και σύλησης της θρησκευτικής μας κληρονομιάς καθώς επίσης και η συνεχής αλλοίωση που συντελείται στις κατεχόμενες περιοχές με οικοδομικές αναπτύξεις και άλλες ενέργειες που αλλάζουν συνεχώς το δημογραφικό χαρακτήρα των περιοχών μας.


Τονίστηκε δε ότι η άκαμπτη στάση της Τουρκικής πλευράς δεν βοηθά στις προσπάθειες για εξεύρεση μιας δίκαιας και βιώσιμης λύσης στο Εθνικό θέμα, ένα θέμα για το οποίο όλες οι χώρες και οργανισμοί πρέπει να συμβάλουν για να γίνουν θετικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση επίλυσης του Κυπριακού.










   

Η αντιπροσωπεία στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια


Αναμνηστική φωτογραφία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας