Συναπάντημα συνταξιούχων Καραβιωτών – 19.5.19

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, η καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμή των συνταξιούχων Καραβιωτών, που διοργάνωσε το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς», με τη στήριξη και τη συνεργασία του Δήμου Καραβά.

Η συμμετοχή των Καραβιωτών και φίλων του Καραβά ήταν για ακόμη μια φορά μαζική. Πέραν των διακοσίων εκτοπισμένων Καραβιωτών από Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα, συναντήθηκαν στην Εκκλησία του Αποστόλου Βαρνάβα στο Ζύγι, όπου ακολούθησε Δέηση για τους πεσόντες και αποθανόντες στην προσφυγιά Καραβιώτες, από τον Μητροπολίτη Κυρηνείας Χρυσόστομο.  Στην εκκλησία μεταφέρθηκε για προσκύνημα από τον Μητροπολίτη Κερύνειας και η εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Καραβά, που επαναπατρίστηκε πρόσφατα. Μετά το τέλος της Δέησης έγινε προσφορά χυμών και κεραστικών και δόθηκε ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη στο λιμανάκι και την παραλία του Ζυγιού.  Ήταν μια συνάντηση ξεχωριστή, στην οποία οι Καραβιώτες και Καραβιώτισσες έσμιξαν τον πόνο, το δάκρυ και τον πόθο της επιστροφής στην πατρώα γη.

Ακολούθησε επίσκεψη στα Περβόλια Λάρνακας, όπου προσφέρθηκε γεύμα στο κέντρο «Εναλία», και παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό – ψυχαγωγικό πρόγραμμα με μουσική και συμμετοχή των ίδιων των συνταξιούχων.

Οι διοργανωτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αθρόα προσέλευση Καραβιωτών στην εκδήλωση, ως ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης στο πολυδιάστατο έργο που προσφέρει ο Δήμος και το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» σε πάρα πολλούς τομείς.  Δεσμεύτηκαν για διοργάνωση παρόμοιων δραστηριοτήτων, ώστε να κρατήσουν άσβεστη την επιθυμία για επιστροφή στον Καραβά και σε όλα τα κατεχόμενα μέρη μας.