Εκδήλωση Γυμνασίου Πλατύ Αγλαντζιάς – 10 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Εκδήλωση Γυμνασίου Πλατύ Αγλαντζιάς


10 Μαΐου 2012


Ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου παρευρέθηκε την Πέμπτη 10 Μαΐου 2012, στην τελετή αδελφοποίησης του Γυμνασίου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στο Πλατύ Αγλαντζιάς με τα κατεχόμενα Γυμνάσια Κερύνειας, Λαπήθου και Αγίου Αμβροσίου η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης «Κερύνεια» του Γυμνασίου Πλατύ.


   

Η χορωδία του Γυμνασίου στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης


Φωτογραφία με τους επίσημους προσκεκλημένους


Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πόλης και Επαρχίας Κερύνειας και το Σύνδεσμο Γονέων του Γυμνασίου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ Πλατύ Αγλαντζιάς και σε αυτή παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, ο Μητροπολίτης Κερύνειας, Κερυνειώτες Βουλευτές, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Κατεχόμενων Δήμων μας, εκπρόσωποι των Σχολικών Εφορειών των Κατεχομένων Σχολείων, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αγλαντζιάς, ο Πρόεδρος και μέλη της Σχολικής Εφορείας Αγλαντζιάς και άλλοι επίσημοι.
 

Ο Δήμαρχος Καραβά απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε χαιρετισμούς από το διευθυντή του Γυμνασίου, τον Μητροπολίτη Κερύνειας, τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Επαρχίας Κερύνειας και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής καθώς και αφιέρωμα στα τρία Γυμνάσια της Κατεχόμενης Επαρχίας με τη συμμετοχή μαθητών με καταγωγή την Επαρχία Κερύνειας. Οι Δήμαρχοι Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά μίλησαν επίσης για τους κατεχόμενους Δήμους τους και έδωσαν στους μαθητές σημαντικά μηνύματα και πληροφορίες για το έργο και την αποστολή των κατεχόμενων Δήμων μας.


Ο Δήμαρχος Καραβά στο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων:


«Μπορεί το ιστορικό παρελθόν να αφήνει πίσω του πληγές πόνου και θλίψης, να μας λυπεί η συνεχιζόμενη κατοχή της πατρίδας μας και οι εικόνες που χάσαμε από τα ανέμελα χρόνια πριν το 1974. Όμως πρέπει να γνωρίζουμε ότι στη ζωή μας ,πρώτα απ’ όλα έχει σημασία οι αρχές και οι αξίες που θα κερδίσουμε μέσα από το σχολείο, την οικογένεια και το δύσκολο περιβάλλον που ζούμε. Συμβουλή μου, πάντα να βάζετε στόχους, να είστε αισιόδοξοι. Ποτέ δεν χάνονται μάχες. Όταν επιμένουμε πολλά μπορούμε να πετύχουμε στη ζωή μας και γι’ αυτό υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Η δική μας αποστολή είναι να συντηρούμε τη μνήμη της κατεχόμενης γης μας και να εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να κρατήσουμε τη φλόγα της επιστροφής και της δικαίωσης αναμμένη. Αυτή τη φλόγα τη μεταλαμπαδεύουμε σήμερα σ’ εσάς, στα νέα παιδιά. Κρατάτε τη φυλαγμένη στα βάθη της καρδιάς σας και να νιώθετε ότι αυτή τη φλόγα   θα φωτίζει τα βήματά σας στο δρόμο της αρετής και της προόδου. Η αγάπη προς την πατρίδα είναι μια μεγάλη αρετή και μπορεί να μας ανεβάσει σε  πολύ ψηλά επίπεδα προσφοράς και δημιουργίας. Σήμερα με την εκδήλωση μας κερδίζουμε γνώσεις, μαθαίνουμε ότι τα κατεχόμενα Γυμνάσιά μας είχαν ένα ένδοξο ιστορικό παρελθόν και η ιστορία συνεχίζεται με τη δική μας συμμετοχή και παρουσία.»


   

Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης του Γυμνασίου Πλατύ με τα Γυμνάσια της Επαρχίας Κερύνειας


Αναμνηστική φωτογραφία μετά το τέλος της τελετής αδελφοποίησης. Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Πλατύ μαζί με τους Προέδρους των Σχολικών Εφορειών Επαρχίας Κερύνειας και το Δήμαρχο Καραβά