Εικονογράφηση εκδόσεων εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» – Λουΐζα Καϊμάκη


Εικονογράφηση εκδόσεων εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος»


 «Η ιστορία της Κύπρου για παιδιά και νέους»


Λουΐζα Καϊμάκη


Την εικονογράφηση των εκδόσεων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Η ιστορία της Κύπρου για παιδιά και νέους» επιμελήθηκε η νεαρή ταλαντούχα συνδημότισσά μας Λουΐζα Καϊμάκη.


Ο 1ος και ο 2ος τόμος κυκλοφόρησαν το Σάββατο 17 και 24 Νοεμβρίου 2012 αντίστοιχα μαζί με την εφημερίδα «Φιλελεύθερο» ενώ οι υπόλοιποι τόμοι θα κυκλοφορούν ένας κάθε εβδομάδα. Η εκδόσεις θα περιλαμβάνουν όλους τους σημαντικούς σταθμούς στην πολυτάραχη ιστορία του νησιού από τότε που αναδύθηκε από τη θάλασσα μέχρι την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και άλλα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία του νησιού μέσα από τα χρόνια.  


Τη συγγραφή των κειμένων έκανε η Ήρα Γενακρίτου και την εικονογράφηση η Κυριακή Κώστα μαζί με την Καραβιώτισσα Λουΐζα Καϊμάκη, η οποία έχει εξειδικευτεί, από χρόνια και έχει βραβευτεί στην εικονογράφηση βιβλίων.


Η Λουΐζα Καϊμάκη γεννήθηκε στην Λευκωσία και σπούδασε Εικονογράφηση και Κινούμενα σχέδια στο Manchester Metropolitan University στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι κόρη της Μαρούλλας (γένος Λοΐζου) και του Ανδρέα Καϊμάκη από τον Καραβά. Έχει ακόμη μία αδελφή την Εύη. Η Λουΐζα εικονογραφεί βιβλία για παιδιά, εφήβους και ενήλικες ενώ παράλληλα λαμβάνει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο Εξωτερικό όπου παρουσιάζει την εικαστική της δουλειά. Έχει επίσης εκπροσωπήσει την Κύπρο σε Μπιενάλε Εικονογράφησης στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας και στο Βελιγράδι και έχει βραβευτεί αρκετές φορές για την εικονογράφηση διαφόρων παιδικών βιβλίων. Το 2010 της είχε απονεμηθεί σε ειδική τελετή από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Κρατικό Βραβείο στην κατηγορία «Εικονογράφηση». Η Λουΐζα συμμετείχε επίσης στη Β’ Έκθεση Τεχνών Νέων του Καραβά που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2011 με έργα ζωγραφικής.


Συγχαρητήρια στη Λουΐζα για το πολύ αξιόλογο έργο της! Ο Δήμος Καραβά εύχεται κάθε επιτυχία στην επαγγελματική της σταδιοδρομία!      


Μερικά δείγματα από την εικονογράφηση της έκδοσης «Ιστορία της Κύπρου» μια πολυσύνθετη, ποιητική και δυναμική εργασία της Λουΐζας Καϊμάκη