Πρωινή συνάντηση Καραβιώτισσων – 11.9.2024

 

Για μια ακόμη φορά το Οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών πλημμύρισε από Καραβιώτισσες που μαζικά έδωσαν το παρών τους στην πρωινή συνάντηση που διοργάνωσε ο Δήμος Καραβά την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024.

Μεγάλη χαρά και συγκίνηση επικράτησε ανάμεσα στις 100 και πλέον Καραβιώτισσες, στις οποίες δόθηκε η ευκαιρία να ξανασμίξουν στην προσφυγιά με γειτόνισσες, φίλες και συμμαθήτριες και να θυμηθούν ανέμελες στιγμές στον Καραβά. Μεταξύ των παρευρεθέντων ήταν και απόδημες Καραβιώτισσες από τις ΗΠΑ, Ν. Αφρική και Μ. Βρετανία, τις οποίες ο Δήμαρχος καλωσόρισε ιδιαίτερα και ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

Τη συνάντηση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Καραβά Νίκος Χατζηστεφάνου και ενημέρωσε για τις επικείμενες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος.  Ανακοίνωσε επίσης και την δημιουργία παιδικής Χορωδίας του Δήμου Καραβά, υπό την καθοδήγηση της διπλωματούχου Μαέστρου Ελένης Χριστοδούλου.  Οι πρόβες θα γίνονται κάθε Τρίτη και Τετάρτη απόγευμα στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών.  Παρότρυνε όλες τις παρευρισκόμενες να εγγράψουν τα παιδιά και εγγόνια τους στην Παιδική Χορωδία.

Στη συνέχεια ακολούθησε προβολή του σύντομου φιλμ  για τον Καραβά με τίτλο «Δρόμοι Παλιοί», δημιούργημα των Χαράλαμπου Χαραλάμπους και Χαράλαμπου Μελαχρινού.

Η συγκίνηση της επανασύνδεσης έφτασε στο αποκορύφωμα της, όταν η σοπράνο Καίτη Οικονομίδου μαζί με την Μαέστρο Νέλλη Λουκαΐδου ερμήνευσαν το τραγούδι «Μια Πόλη Μαγική» του Μάνου Χατζιδάκι.  Η κ. Καίτη Οικονομίδου πληροφόρησε ότι έχει ξεκινήσει η ανασκαφή στο Πέντε Μίλι για την ανεύρεση των πρώτων νεκρών της τουρκικής εισβολής, περίπου 50 – 60 ατόμων, μεταξύ αυτών και των γονέων του συζύγου της.

Στις παρευρισκόμενες προσφέρθηκε καφές/τσάι και αλμυρά και αναχώρησαν από τη συνάντηση με την υπόσχεση ότι θα διατηρούν ισχυρούς τους δεσμούς με όλες τις συνδημότισσες τους και θα ενισχύουν τη δράση του Δήμου τους μέχρι να τους αξιώσει ο Θεός να γυρίσουν ξανά στον Καραβά.