Ποιητική βραδιά «Ο ΚΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ» – 16.2.2024

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στον Στρόβολο, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024, μια όμορφη βραδιά ποίησης και μουσικής με τίτλο «Ο Καθείς και τα όπλα του». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Καραβά και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών. Τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Χαράλαμπος Μελαχρινός, οι οποίοι με την ευαισθησία και την ποιητική τους διαίσθηση προετοίμασαν μια πολύ ποιοτική βραδιά.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε μεταξύ άλλων χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Καραβά Νίκο Χατζηστεφάνου, εισαγωγή στην εκδήλωση από τον Καραβιώτη Χαράλαμπο Χαραλάμπους και προβολή φιλμ με τίτλο «Ο καθείς και τα όπλα του», σε σκηνοθεσία του Χαράλαμπου Μελαχρινού. Ακολούθησαν απαγγελίες ποιημάτων από την πρώην Υπουργό Εξωτερικών Δρ Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, τον τέως Ευρωβουλευτή Τάκη Χατζηγεωργίου, την Ειρήνη Σάββα Πιτσιλλίδη, τον Κυριάκο Κυριάκου, την Έφη Χαραλάμπους και τον Χαράλαμπο Χαραλάμπους. Τις απαγγελίες συνόδευαν στο πιάνο και στο τραγούδι οι Γιώργος Καλογήρου και Κωνσταντίνα Ξενοφώντος. Την παρουσίαση του προγράμματος ανέλαβε με επιτυχία η Ευτυχία Άδωνη, ενώ την τεχνική υποστήριξη είχε ο Αντώνης Παντελίδης. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Καραβά Δρ Νίκος Χατζηστεφάνου επέδωσε αναμνηστικό ενθύμημα στην Δρα Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και στον τέως Ευροβουλευτή Τάκη Χατζηγεωργίου, την παραδοσιακή Δαντέλλα του Καραβά “Φερβολιτές”. Ανθοδέσμες δόθηκαν σε όλους τους συντελεστές της όμορφης αυτής ποιητικής Βραδιάς.

Η εκδήλωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους την παρακολούθησαν. Οι δε οργανωτές υποσχέθηκαν ότι θα εργαστούν ώστε να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες ποιητικές εκδηλώσεις.